Eva Smith og Catrine Asmussen

Eva Smith og Cathrine Asmussen kan bookes til foredrag om erindringsbogen “Mens tid er” og “Jeg håber, jeg har gjort en forskel”. Eva Smith kan også bookes alene.

Om bogen “Mens tid er”

På en rejse til Grønland i 2005 fortæller Eva Smith (f. 1942) med sin datter som samtalepartner om sin opvækst, om sine tre ægteskaber og mange børn samt om sin juridiske karriere

“Mens tid er” er en selvbiografi, skrevet af den respekterede juraprofessor, Eva Smith. Hun fortæller veloplagt og underholdende om opvæksten i det hækkerup´ske hjem, om sit distante forhold til den fraværende ministerfar og chokket og smerten ved den højtelskede mors tidlige død af kræft. Hun fortæller levende om sine to ægteskaber, om de mange børn der kom ud af dem og om sit kontroversielle syn på børneopdragelse. Hendes beretning afbrydes og korrigeres på en perspektivrig og underfundig måde af datterens kommentarer og egne erindringer om sin opvækst som Evas datter og ét barn ud af en kæmpe børneflok. Mens tid er er en anderledes form for erindringsbog der udfordrer og leger med den konventionelle biografigenre. Den er ikke bare en beretning om en usædvanlig kvindes liv og karriere, men også, gennem datterens perspektiv på den historie der fortælles, en bog om to generationer kvinders forskellige værdier og holdninger, og forskellige, tidsbestemte måder at realisere sig selv på. En bog der fortæller den lille, individuelle historie på en sådan måde at den store, overindividuelle historie kommer til syne gennem den.

Om bogen “Jeg håber, jeg har gjort en forskel”

Jeg håber, jeg har gjort en forskel” er Steen Valgreen-Voigt og Anne Knudsens portræt af Eva Smith og hendes kamp for retfærdighed, retssikkerhed og menneskerettigheder.

Eva Smith blev Danmarks første kvindelige juraprofessor, og har igennem hele sit liv vedholdende og standhaftigt kæmpet for at sikre borgernes retssikkerhed og juridiske retfærdighed og for at sikre de internationale menneskerettigheder. I “Eva Smith – Jeg håber, jeg har gjort en forskel” fortæller Steen Valgreen-Voigt og Anne Knudsen om hendes spændende og indflydelsesrige liv som formand for Det Kriminalpræventive Råd og Europarådets Kommission mod Racisme og Intolerance samt som juraprofessor. Vi får også indblik i de personlige sider af Eva Smiths liv som datter af den tidligere justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup og hendes liv med manden Ole og deres seks fællesbørn, to delebørn og 20 børnebørn.

Eva Smith er født i 1942 og dr. jur. Hun er datter af den socialdemokratiske justitsminister Hans Hækkerup. Hun er professor i retsvidenskab ved Kbhs Universitet. Hun er medlem af en lang række udvalg og har skrevet adskillige debat- og lærebøger om juridiske spørgsmål.

OBS: Ved brug af foto skal bogens titel “Jeg håber, jeg har gjort en forskel” og fotografens navn Mogens Gabs nævnes.

Foredrag med Eva Smith og Cathrine Asmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen