Elias Mølbæk

Sunny Elias Mølbæk

Elias Mølbæk er iværksætter og foredragsholder.

Da han blev født, blev han tildelt navnet “Emma”, af den simple årsag at babyen var en pige. Hurtigt viste det sig dog at konflikten mellem biologisk køn og kønsidentitet var så stor, at et kønsskifte var en nødvendighed. Fordraget omhandler de op og nedturer, som ligger forude drømmen, om at kunne præsentere sig selv som en mand.

Foredrag af Elias Mølbæk:

Transkønnet med lille “t”

Min familie og jeg arbejdede hårdt og målrettet på, at overbevise læger, psykologer, sexologer m.m. om at jeg var en dreng og derfor ønskede et fuldt kønsskifte. Jeg var klar til at tage de biologiske konsekvenser, som det krævede, men dialogen var umulig og systemet urokkeligt. Ved en hver oplagt mulighed blev min familie og jeg skuffede og min egen vindermentalitet slog mig næsten ihjel. Her nyttede det ikke at kæmpe, for det man ville have. Gjorde man det, endte med at bruge alt sin energi på, at overbevise alle om at man er en rigtigt dreng, værdi -og hvilken dreng er man så, hvis man ikke hviler i sig selv og konstant skal bevise sig selv for at få lov til at blive sig selv?

Jeg havde fået en ny hobby, som jeg ikke selv havde valgt; Køn.

Denne hobby syntes jeg var forfærdelig uinteressant, men samtidigt afgørende for at få lov, at skifte fra ”Emma” til ”Elias”. Når man står midt i det, er forskellen mellem mand og kvinde enorm, men jeg havde lovet mig selv en meget simpelt ting ”Det mest interessante der er at sige om mig skal ikke være, at jeg er transkønnet”. Jeg ønskede at holde fast i mig selv og mine interesser, men det skulle vise sig, at være svært, fordi mødet med alle dagligdagens problematikker gjorde, at det eneste jeg havde lyst til, var at, ”sætte mit liv på pause”. Det at skulle opnå noget eller deltage i noget, eller kendes af flere mennesker, interesserede mig ikke, før mit kønsskifte var fuldendt. Mit ydre afspejlede ikke mig og derfor var der ingen grund til at promovere dette.

Med tiden fandt jeg ud af, at det var en farlig måde at tænke på, for når man er ung, kan ikke gå vente, imens livet farer forbi en. Jeg kunne i hvert fald ikke, og hvis jeg havde vidst det jeg vidste nu, og skulle igennem et kønsskifte igen, så havde jeg fra start valgt en anden indstilling med andet værdisæt.

Heldigvis kan jeg bruge dette indgående kendskab til mig selv, til noget andet: at jagte min drøm om at skabe. Iværksætteri og innovation har altid fascineret mig, og som sagt, så skal det mest interessante om mig ikke være, at jeg er transkønnet. Mens jeg gik 2.g stiftede jeg min egen virksomhed og blot 6 måneder senere var interessen vakt hos flere investorer og kapitalindsprøjtningen lød på DKK 200.000. I dag har vi et samarbejde med et af Europas førende vaskerier og selvom der er lang vej til toppen, ser fremtiden lovende ud. Men hvad der er endnu vigtigere, er at jeg på denne rejse er drevet af noget andet, end jeg var på min rejse mod ”Elias”.

”Transkønnet med lille t” er et fordrag om identitetsskabelse, der bygger på en personlighistorie fra Elias Mølbæk. Fortalt med en god portion humor, levere han en levende fortælling, om den sværeste periode i hans liv. En periode, som har givet ham de vigtigste livserfaringer, som han i dag forsøger at leve efter.

Foredrag med Elias Mølbæk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen