Dagmar Helles Brendstrup, født 1953, har tre brødre og er vokset op på slægtsgården Mariendal ved Ebeltoft. Det passede hende godt, for da hun var barn, var hun mere til traktor end til husligt arbejde. Som 31årig kunne hun skrive gårdejer på sit visitkort. Hun arbejdede i mange år i DR, som journalist, redaktør, studievært og chef. Fra journalistikken tog Dagmar springet ind i museumsverdenen og var i 11 år direktør for Glasmuseet Ebeltoft. Fra 2013 2015 projektleder ved Midtjysk turisme for projektet RETHINK Kulturturisme. Arbejder som foredragsholder og journalist, er næstformand i Ejendomsfonden Den Ny Maltfabrik og medlem af Kunstudvalget på Hospice Djursland. Er medforfatter på flere bøger bl.a. ”Kunsten på Hospice Djursland” og Glassified. Dagmar er tredje generation på slægtsgården Mariendal .
Foredrag af Dagmar Brendstrup:
Foredrag 1: Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv vævet sammen med kvindelige forfattere og kvinders indtog på den politiske scene
De ville, og de turde livet med alt, hvad det indebar af kærlighed, slid, sjov og tab. Kvinderne i DR-journalisten og museumsdirektøren, Dagmar Brendstrups slægt, levede i en brydningstid, hvor kvinder fik valgret tog de lange bukser på og blev mere synlige også i litteraturen. Dagmar Brendstrup er selv en af slægtens kvinder, og hun blænder op for en perlerække af gode historier og anekdoter, når hun holder foredraget “Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv” og krydrer med digte af kvinder fra 1887 – 2015.
Foredrag 2: Familiekrøniken når virkeligheden overgår fiktionen
Om skæbne, kærlighed, død – og om børn der bliver givet bort. Men også en fortælling om slægtsgården, om humor og om at stå fast i gummiskoene og holde begge ben på jorden lukke lyset ind og lave smuthuller til fest selv i krisetider. Kort sagt: en fortælling om livet gennem flere generationer vævet sammen med Danmarkshistorien og samfunds udviklingen.
Foredrag 3: Hvor heldig kan man være? Om mennesker på min vej
For Peter Plys var det allerbedste øjeblik, øjeblikket lige før han satte labben i honningkrukken. For Dagmar Brendstrup har mødet med engagerede, ”skæve” mennesker med kant været fantastiske øjeblikke. I foredraget fortælles bl.a. om Hans og Edith på Albuen i Nakskov Fjord, om Krudt Peter i Thy og om murersønnen og glaskunstneren Finn Lynggaard fra Skive.
Foredrag med Dagmar Brendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.