Charlotte Bech

Charlotte Bech

Læge Charlotte Bech er foredragsholder og kursusleder, med en baggrund indenfor mavetarmkirurgi på Gentofte Amtssygehus, som læge i intern medicin på Rigshospitalets afdeling for lymfekræft, samt som læge for gravide og fødende kvinder i Tennessee USA. Hendes foredrag supplerer det bedste fra den gængse lægevidenskabelige behandling med veldokumenterede naturlige behandlingsmetoder, som motion, kost, livsstil, yoga, og meditation.

Foredrag af Charlotte Bech:

Foredrag 1: Sådan bliver du slank og holder vægten
Det er relativt enkelt at tabe sig og holde vægten – bare man lever i harmoni med kroppens døgnrytmer, aktiverer fordøjelsen og stimulerer stofskiftet. I mange tilfælde kan man godt blive ved med at spise sin yndlingsmad. Det handler ikke så meget om at tælle kalorier, men om andre faktorer, som væske indtag og timing for hvornår vi spiser, dyrker motion, og sover. Det handler også om en sund tarmflora og om bestemte krydderier, urter, safter og fordøjelsesenzymer.

Foredrag 2: Få styr på hormonerne
Vil du også kende de metoder, som jeg bruger til at hjælpe mine kursister igennem overgangsalderen, så de kan sove bedre om natten og leve deres liv om dagen? Metoderne kombinerer det bedste fra to verdener: Først ser vi på den seneste forskning og anbefalinger til overgangsalderens symptomer i moderne lægevidenskab, og derpå hvordan vi kan supplere med de naturlige behandlingsformer, hvor der foreligger en vis dokumentation. Eksempelvis en mere komfortabel livsstil i et roligere tempo, planteøstrogener (isoflavoner) og terapi med planteolier eller essentielle olier, hormonpotenserende elementer bl.a. mineralet bor samt ekstrakter, cremer og salver med naturlige plantestoffer. Desuden hvilke provokerende faktorer, vi bør undgå i kosten, livsstilen og omgivelserne.

Foredrag 3: Frihed for stress
Er du stresset? Så er der gode nyheder til dig. Læge Charlotte Bech informerer om seneste nyt inden for stresshåndtering, som haveterapi, hjernebølgeterapi, åndedrætsterapi samt terapi for de fem sanser (lydterapi, lysterapi, aromaterapi, massageterapi og kostterapi). Vi prøver nogle af terapierne af ved foredraget. Du vil lære: Syv metoder, som virker beroligende og afslappende, som du kan bruge i pauserne på arbejdet til at komme af med stress. Medbring et tæppe og kom i løstsiddende bekvemt tøj.

Foredrag 4: God nat og sov godt
Vi sover ca. 1/3 af vores liv. Søvnmangel og søvnforstyrrelser er direkte skadelige for kroppen og kan føre til en række alvorlige sygdomme. De mest almindelige årsager til søvnproblemer er stress og elektromagnetisk stråling. Hvis man er stresset, vil man typisk have svært ved at falde i søvn, vågne midt om natten eller vågne meget tidligt. Med udgangspunkt i den nyeste forskning på området får du her gode råd samt brugbare strategier og teknikker til at forbedre din søvn.

Foredrag 5: Sidste nyt om tarmflora (Et enkeltstående foredrag eller en serie på to foredrag)
De fleste kender antibiotika og probiotika. Men der findes også præbiotika og psykobiotika – altså visse former for mikroflora, der kan påvirke os psykisk. En mere optimal tarmflora kan formentlig føre til bedring i autisme, ADHD, depression, anoreksi, gigt, hjertekarsygdomme, fedme, diabetes, mellemørebetændelse og tarmsygdomme. Ved denne debat skal vi se på, hvordan de fire slags biotika, kan give os en bedre tarmflora – og dermed give os vores madglæde, livsglæde og livsenergi tilbage.

Foredrag 6: Sundhedsfremmende mad og superfoods
Hvad er forskellen på sund mad og usund mad? Her skal vi se på forskellen mellem funktionelle fødevarer og superfoods. Du får inspiration til at købe nogle andre ting ind, end du plejer. Nogle fødevarer virker sundhedsfremmende, mens andre fødevarer virker modsat. Det handler om naturlig mad, som ikke er fabriksfremstillet eller har været igennem industriprocesser. Forskning viser, at uhomogeniseret mælk er sundere end homogeniseret. Fuldkorn er sundere end hvidt mel. Vilde blåbær er sundere end de dyrkede blålige bær.

Foredrag 7: Hjernen

Foredrag 8: Forebyg demens – hvad kan du selv gøre?
Vi skal høre om et sted på jorden, hvor der ikke er en eneste, som har demens – og hvor 1/3 af befolkningen bliver over 90 år og mange bliver langt over 100. Det er den græske ø Ikaria. Hvad er deres hemmelighed? Og hvad ved lægevidenskabelig forskning om, hvordan vi undgår demens? Der er ca. 80-100.000 danskere over 65 år som har en eller anden form for demenssygdom, og hvert år opstår der ca. 20.000 nye tilfælde. Men – man kan godt blive ældre uden at blive dement, og her får du at vide, hvad du selv kan gøre for at undgå det.

Foredrag 9: Hjernes kemiske fabrik
Vores hjerne er en form for intern kemisk fabrik. Hjernen er i stand til at danne myriader af forskellige kemiske molekyler, der kan fungere som signalstoffer i hjernen internt og strømme rundt i kroppen eksternt. Hvis vi er glade, danner hjernen ’glade molekyler’, og hvis vi er triste danner den ’triste molekyler’. Andre signalstoffer er neutrale, dvs. i nogle sygdomstilstande danner hjernen for meget eller for lidt af et neutralt stof. F.eks. danner hjernen for meget dopamin ved skizofreni og for lidt dopamin ved Parkinsons syge.

Foredrag 10: Tænk engang – hvis hjernen blev bedre
Vores hjerne er kongen i kroppen – den styrer alle funktioner og processer. Hvis vores hjerne begynder at fungere bedre, får vi en bedre hukommelse, koncentrationsevne og intuition, blive bedre til at prioritere og tage beslutninger, og blive mere kreative. I dette foredrag vil vi se på, hvordan vi kan udnytte flere af hjernens skjulte ressourcer og optimere hjernens funktion. Du vil lære de Top 10 brain foods samt tre teknikker til at optimere hjernens funktion.

Andre emner:

  • Kvindens hjernefunktion: Hvad er specielt ved kvindes hjerne?
  • Hvad sker der i hjernen, når vi mediterer?
  • Debat omkring reagensgladmad – er det sundt?
  • Debat om kostretninger: Får du alle næringsstoffer?
  • Bliv ven med din mave
  • Sådan får du et stabilt blodsukker
  • Veganermad – hvornår er det sundt?
  • Lægeplanter i folkemedicinen og moderne lægenvidenskab
  • Sund skepsis og sund fornuft
  • Forbered din krop, inden du bliver gravid

Foredrag med Charlotte Bech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen