Cecilia Vanman

Cecilia Vanman

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Igennem sit arbejde som havpattedyrbiolog rejser Cecilia i hele verden og har sejlet både langs Arktiske kyster, i Sortehavet, Middelhavet, Nordøst- og Nordvest Atlanten, Vestindien og Det Indiske Ocean. Cecilia arbejder også som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner for blandt andet Leonardo di Caprio og National Geographic Society i Canadas Arktis og har, som eneste dansker, krydset Nordvestpassagen over det nordamerikanske kontinent på tre forskellige ekspeditioner.

Cecilia arbejder også som fotojournalist og har blandt andet skrevet reportager om Frømandskorpset, Slædepatruljen Sirius, Flyvevåbnets Helikopterredningstjeneste, om rekordjagende fridykkere og sine egne, inspirerende rejseeventyr og ekspeditioner. Hun har fokus på rejseeventyr, natur, lederskab og samarbejde under ekstreme ekspeditioner, dyreliv og klimaforandringer og er en passioneret og engageret foredragsholder som formidler dragende fortællinger fra et unikt arbejdsliv ud fra fantastiske fotos.

Cecilias foredrag kan skræddersyes både i længde og indhold, men generelt varer et foredrag 2 x 40 minutter med pause i midten og tid til spørgsmål og debat efterfølgende.

Netop nu er Cecilia aktuel med foredragene:

Foredrag 1: Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige
I foredraget tager Cecilia Vanman – eventyrer, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder – publikum med på en fascinerende sejlads til det vældige, men også sårbare, Antarktiske kontinent, hvor man møder et sandt overflødighedshorn af dyreliv og overvældende natur. Vi sejler mellem gigantiske isbjerge, levende vulkaner og besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i tomme huse, og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fortælling, fantastiske fotos, video- og lydoptagelser kommer publikum helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med flere hundredetusinder kongepingviner.

Cecilia er medlem af Kvindelige Eventyrere og den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Cecilia har sejlet som ekspeditionsleder både langs kolde og varme kyster, har ført tre ekspeditioner igennem Nordvestpassagen og har ledt filmekspeditioner for blandt andre Leonardo di Caprio og National Geographic society.

Foredrag 2: Et Arbejdsliv på Iskanten
Cecilia tager publikum med bag scenen som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporende på legendariske opdagelsesrejsende igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark. Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn.

Foredrag 3: Fra Stilletter til Svømmefødder
Eventyrer, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række vilde projekter på havet og fortæller derigennem også om sin egen utrolige karriererejse fra modebranche til naturens verden. Vær med når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder på et åndedrag og følg forskningsprojekter i piratfyldte farvande, hvor hvalerne vender sig i voldsomme bølger.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere i Danmark, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som ’Fellow’ i den internationale The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere. Cecilia har blandt andet ledt filmekspeditioner for Leonardo di Caprio og National Geographic Society og har som eneste dansker krydset Nordvestpassagen på tre forskellige sejlekspeditoner.

Foredrag 4: Et Grønland i Forandring
Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne havn, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nørdøstgrønland.

Foredrag 5: Et Arktis i Forandring
Ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse ved iskanten i Arktis. Vi stævner blandt andet ud på en spændende filmekspedition på ’jagt’ efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad, møder udfordrende storme, en overvældende natur og isbjørne i den arktiske ødemark. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige grønlandske indlandsis til isbræer og det åbne hav og hører om udfordringerne ved global opvarmning. Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Arktis er for en størrelse.

Udtalelser om foredrag fra Cecilia Vanman:

Nordea Invest, Anne Scheffel Event Manager:
Vi har både i efteråret 2017 og i foråret 2018 haft fornøjelsen af at have Cecilia Vanman med som foredragsholder på en række investeringsmøder. Cecilia er blevet ratet meget højt af vores gæster. Hun er en spændende kvinde, som har imponerende mange store rejseoplevelser fra Arktis og Grønland med i bagagen, og hendes store passion for emnet gør, at hun formidler sine oplevelser og viden på en måde, som fængsler tilhørerne. Rent personligt er hun også et meget sympatisk og venligt menneske, der møder folk i øjenhøjde og gerne går i dialog med sit publikum efter foredraget. Vi har været meget glade for at have Cecilia med.

DIS – Danish Institute for Study Abroad, Tommy Heisz, forfatter, journalist og ekstern lektor i faget Travel Writing:
Cecilia Vanmans foredrag om et arbejdsliv på iskanten tryllebandt de studerende. Det var spændende for dem at høre, hvordan Cecilia med sin fortælling indviede os i det hårde og krævende ekspeditionsliv. Gennem levende og konkrete beskrivelser åbnede hun en verden, meget få af os nogensinde kommer i nærheden af. Vi kunne nærmest høre isbjørnene brøle og hvalerne vende sig i havet. Samtidig gav foredraget en god forståelse for de klimaproblemer, vi alle sammen står over for. De studerende gav samstemmende udtryk for, at foredraget havde været både underholdende, lærerigt og tankevækkende. Jeg kunne ikke være mere enig.

Gymnastikhøjskolen i Ollerup, lærer Simon Finnerup:
På Gymnastikhøjskolen i Ollerup havde 200 elever den store fornøjelse at høre Cecilia Vanmans spændende foredrag om ekspeditions- og dyrelivet helt mod nord. Cecilia er en blændende formidler, der kombinerer det saglige med det underholdende. Mange af eleverne blev meget optaget af foredraget, selvom de ikke i forvejen havde en særlig indsigt i biologiens forunderlige verden. Cecilias foredrag består af en meget fin blanding af erfaringsberetninger, fakta, oplevelser og holdninger – i det hele taget alment i ordets bedste forstand: Et højt specialiseret fagområde, let tilgængeligt og folkeligt formidlet.

Den Blå Planet, Malte Siglev, Program & Event Chef:
Cecilia Vanmans foredrag er en fængslende beretning om et arbejdsliv i den yderste kant af den menneskelige formåen i det allernordligste af vores verden. Publikum efterlades med åben mund og polypper, når fortællinger om mælkehvide snestorme, faretruende isbjørne, eventyrlige narhvaler og hundeslædekørsel i det hårdest tænkelige miljø formidles med engagerende og autentisk glæde for naturen. Jeg kan ikke andet end anbefale Cecilia Vanmans fantastiske fortællerlighed.

Helle Merete Brix, journalist, forfatter og moderator ved AOF Nordsjællands foredragsrække på Seniorhøjskolen:
Cecilia er en fremragende foredragsholder. Engageret, vidende og samtidig pædagogisk, uden at man keder sig et øjeblik. Jeg anbefaler hende på det varmeste.

Arrangørerne v. Stiften Fordele. Jysk Fynske Medier. Fyens Stift Tidende:
Cecilia Vanmans foredrag giver et kig ind bag kulissen på et spændende og udfordrende arbejde i Arktis. Med en levende og naturlig fortælleevne deler Cecilia ud af sine hverdagsanekdoter, særlige oplevelser og sjove hændelser, som alt sammen bliver fortalt ud fra flotte og dragende billeder. Efter foredraget går man som tilskuer derfra med en følelse af at være blevet beriget med tanker og fakta om klodens desværre svindende ismasse, men også en lyst til at opleve eller genopleve den smukke og eventyrlige natur som Cecilia viser frem.

En mail fra Erni Ovdal, Brøndby Squaredansere:
Hej Cecilia. Jeg vil lige sige endnu en gang tak for dit foredrag for Brøndby Squaredansere. Du skal vide, at der har været rigtig meget ros til dit foredrag, det er sjældent, jeg får så meget feedback. Alle har været SÅ positive både over din måde at formidle det på, dine billeder og din naturlige, ligefremme væremåde.

Foredragsarrangør Erik Demant ved OK Klubben, Kolding
Cecilia Vanman begejstrede hele OK-Klubben med sin levende og personlige beretning om de ekspeditioner, hun har været leder af, og de udfordringer, der stilles til deltagerne, for at vi kan få de fantastiske billeder og tv- og filmoptagelser fra Arktis. Cecilia formåede at fange alles opmærksomhed og samtidig give en billedmæssig oplevelse til den fyldte sal. Hun er en levende og engageret fortæller, der i et klart og tydeligt sprog gjorde en umådelig smuk og barsk og øde del af verden nærværende. Det var en stor oplevelse at være med til.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen