Cecilia Vanman

Cecilia Vanman

Cecilia Vanman er formand for Kvindelige Eventyreres Klub, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder. Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Igennem sit arbejde sejler Cecilia på de syv verdenshave og som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner, har Cecilia blandt andet arbejdet sammen med Leonardo di Caprio, Disney Nature og National Geographic Society. Cecilia har også, som eneste dansker, ledt tre forskellige ekspeditioner igennem Nordvestpassagen i Canadas Arktis.

Cecilia arbejder også som fotojournalist og har blandt andet skrevet reportager om Frømandskorpset, Slædepatruljen Sirius, Flyvevåbnets Helikopterredningstjeneste, om rekordjagende fridykkere og sine egne, inspirerende rejseeventyr og ekspeditioner. Hun har fokus på rejseeventyr, natur, lederskab og samarbejde under ekstreme ekspeditioner, dyreliv og klimaforandringer og er en passioneret og engageret foredragsholder som formidler dragende fortællinger fra et unikt arbejdsliv ud fra fantastiske fotos.

Cecilias foredrag kan skræddersyes både i længde og indhold, men generelt varer et foredrag 2 x 40 minutter med pause i midten og tid til spørgsmål og debat efterfølgende.

Netop nu er Cecilia aktuel med foredragene:

Foredrag 1: Svalbard – Ø-rige i Stormvejr
Hør historien om Svalbards ø-rige i det høje nord – et paradis for dyreliv, dens vilde natur og de store naturressourcer som vi mennesker har udnyttet siden starten af 1600-tallet og hvorfor øerne nu er havnet i et geopolitisk stormvejr. Eventyreren Cecilia Vanman tager publikum med på sejlekspeditioner rundt om disse arktiske øer, hvor vi besøger ensomme fangsthytter og forladte russiske minebyer med rensdyr i gaderne og fuglekolonier i vindueskarmene.Vi møder isbjørne – lidt for tæt på – og kolonier med millioner af fugle, hvalrosser og historie om de modige, første flyvende nordpolsekspeditioner som tog afsæt fra Svalbard.

Foredrag 2: Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige I foredraget
tager Cecilia Vanman – eventyrer, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder – publikum med på en fascinerende sejlads til det vældige, men også sårbare, Antarktiske kontinent, hvor man møder et sandt overflødighedshorn af dyreliv og overvældende natur. Vi sejler mellem gigantiske isbjerge, levende vulkaner og besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i tomme huse, og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fortælling, fantastiske fotos, video- og lydoptagelser kommer publikum helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med flere hundredetusinder kongepingviner.

Foredrag 3: Et Arbejdsliv på Iskanten Cecilia tager publikum med bag scenen
som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporende på legendariske opdagelsesrejsende igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark. Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn.

Foredrag 4: Fra Stilletter til Svømmefødder Eventyrer, havpattedyrbiolog og
ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række vilde projekter på havet og fortæller derigennem også om sin egen utrolige karriererejse fra modebranche til naturens verden. Vær med når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder på et åndedrag og følg forskningsprojekter i piratfyldte farvande, hvor hvalerne vender sig i voldsomme bølger. Vi skal blandt andet til Det Indiske Ocean, Caribien, Middelhavet og James Bonds’ svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios i England.

Foredrag 5: Et Grønland i Forandring Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder
Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne hav, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nørdøstgrønland.

Foredrag 6: De vildeste Dyr I foredraget ‘De Vildeste Dyr’ kommer du med på en
ekspedition til dyrenes dybt specialiserede verden. Hør blandt andet om isbjørnens fænomenale lugtesans, pingvinernes tyverier, havpattedyrenes rekorddykkere, polarrævens ekstremt høje kuldetærskel, moskusoksens lille hjerte og store styrke, rensdyrenes klimanlæg og den 100 tons tunge grønlandhvals sære præference for noget så småt som vandlopper – eventyrer og havpattedyrbiolog Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse og krydrer fortællingerne med anekdoter og smukke fotos fra sine ekspeditioner i de fjerneste hjørner af kloden.

Foredrag 7: I Vikingernes Kølvand Rejs med i vikingernes kølvand, når Cecilia
Vanman tager publikum på en spændende sejlads fra danske kyster og igennem norske fjorde til Nordkap, rundt om de Britiske øer fra Orkney i nord til Scilly i syd. Vi hører om vikingernes rejseteknikker og møder hvaler, havfugle, sæler og delfiner under rejsen, der fortsætter til vulkanernes Island. Herfra drog Erik den Røde til Sydgrønland, og vi besøger de ruiner hans efterkommere efterlod sig, da de pludselig forsvandt derfra igen. Som de første europæere opdagede vikingerne det nordamerikanske kontinent, og vi slutter derfor af i Newfoundland, Canada, hvor de etablerede sig efter vilde og eventyrlige sejladser over barske nordatlantiske vande. Foredraget præsenteres ud fra Cecilias’ spændende fotos.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen