Bjarne Henrik Lundis

Bjarne Henrik Lundis

Bjarne Henrik Lundis, har som journalist arbejdet på dag- og ugeblade og er forfatter til 30 bøger, blandt andet…

Læs mere
Book Bjarne

Bjarne Henrik Lundis, har som journalist arbejdet på dag- og ugeblade og er forfatter til 30 bøger, blandt andet biografien ”Arven efter Anker” om tidligere statsminister Anker Jørgensen.

Foredrag af Bjarne Henrik Lundis:

Foredrag 1: Dronning Margrethe, monark i over 50 år
Dronning Margrethe kan i år som noget helt enestående fejre, at hun har været regent i over 50 år. Hør hendes familie og barndom, og historien om, hvordan hun udviklede sig fra at være en ung genert prinsesse til at blive en erfaren dronning. I foredraget kommer vi også ind på, hvad hendes arbejde består af, og om hendes store passion og interesse for kunst. Dronning Margrethe er nemlig selv udøvende kunstner på forskelligvis. Vi sætter også fokus på selve Kongehuset og om, hvordan den ældgamle institution passer ind i en moderne tid.
Bjarne har som journalist på både dag- og ugeblade og har mødt Dronning Margrethe og de øvrige af Kongehusets medlemmer. Han arrangerer også byvandringer om netop Dronning Margrethe.

Foredrag 2: Om sangeren og spillemanden Kim Larsen
Kim Larsen døde for knap 4 år siden, men hans sange lever i høj grad endnu. Han er den mest betydningsfulde danske spillemand i nyere tid. Hør historien om hvordan Kim voksede op i Københavns Nordvestkvarter med en enlig mor, om hvordan han flyttede til Christianshavn, var slumstormer og til at han mødte Willy Jønsson og de dannede rockbandet Gasolin. Men her stopper historien ikke. Kim Larsen fik en lang solokarriere blandt andet med sangene fra filmen Midt om natten. Kim gav sig selv fuldt ud, når han stod på scenen og sang. Men som person var han genert og var meget privat. Og han brød sig ikke om, når pressen skrev om ham. Men hvordan var Kim Larsen egentlig som person, og hvorfor blev han den mest betydningsfuld en sanger, det fortælles der om i foredraget.

Foredrag 3: Om Jens Otto krag og Helle Virkner
Statsministeren og filmstjernen bliver et par – måske århundredets kærlighedshistorie. Krag er et politisk talent, der vil ændre det fattige Danmark, han vokser op i. Og det gør han så sandelig med opbygningen af velfærdssamfundet og ved at få os ind i EU. Helle Virkner er en billedskøn ambitiøs skuespiller, som skal navigere i en verden styret af mænd. Da de møder hinanden, ændrer det både deres eget og os danskeres tilværelse liv. Hør om det ambitiøse og glamourøse par, som i over tre vigtige årtier fik stor indflydelse på Danmarks udvikling. Og hør om den både offentlige og mere private sider af parret.

Foredrag 4: Om Storm P
Robert Storm Petersen var noget af en multikunstner og en af de mest populære danskere nogensinde. Især kendt for hans satiriske tegninger og tekster: Vi husker stadig den med: ”Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det.” Han var i høj grad et følelsesmenneske. Drømte om at leve en bohemetilværelse, men endte med at arbejde 18 timer om dagen. Han ville gerne tjene mange penge og blive berømt over hele verden. Han søgte også drømmen i USA. Han trodsede familien og blev ikke slagter ligesom faderen, giftede sig med en dame, som var 20 år ældre, og blev ikke slagter, som hans far håbede på, og han hans første kone var over 20 år ældre. Han var hende utro med en anden kvinde, som blev hans hustru nummer

Foredrag 5: Hele Danmarks: Anker Jørgensen
Der er ikke nogen statsminister i nyere tid, der er blevet så respekteret og populær som Anker Jørgensen. I foredraget fortæller Bjarne Henrik Lundis som kendte Anker godt, om ham som både politiker, fagforeningsmand og privatperson, og vi hører om nye og ukendte sider af mennesket Anker Jørgensen. Med udgangspunkt i de politiske holdninger og visioner om at kæmpe for de svageste i samfundet, sættes der fokus på hans betydning for dansk politik i dag.

Foredrag 6: Tove Ditlevsen: Et spørgsmål om liv og død
Forældrenes manglede kærlighed blev på godt og ondt et vigtigt omdrejningspunkt i både Tove Ditlevsens forfatterskab og privatliv. Vi kommer helt tæt på Stenbroens nok skrøbelig, men klareste stemme. Vi hører om Tove Ditlevsens liv lige fra barndommens gade Hedebygade over, at hun blev misbruger til, at hun i sine bøger gik tæt på både sin familie og ægtemænd. Tove Ditlevsen var ikke bange for at udlevere nogen – ikke mindst sig selv.

Foredrag med Bjarne Henrik Lundis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular