Allan van Hansen

Allan van Hansen er forfatter, foredragsholder og tegneserietegner. I 2023 modtog han den største danske tegneseriepris, Ping-prisen, i kategorien…

Læs mere
Book Allan

Allan van Hansen er forfatter, foredragsholder og tegneserietegner. I 2023 modtog han den største danske tegneseriepris, Ping-prisen, i kategorien bedste danske tegneserie for sin grafiske roman Underlevet.

Underlevet handler om Klaus, der som barn blev udsat for seksuelle overgreb, og i romanen følger vi Klaus, der konfronterer fortidens dæmoner og prøver at finde fred med det, der er sket. Allan van Hansen bruger ukonventionelle materialer som en central del af sit grafiske udtryk. I Underlevet har han fx inkorporeret plastiksoldater, græs, kasettebåndsbånd og mere end 150.000 Hama-plastikperler.

Allan debuterede i 2019 med den grafiske roman Jammers Minde, der er en bearbejdelse af Leonora Christines erindringsroman af samme navn. Det er den fascinerende historie om magtkampe, død håb og social deroute. Christian IV’s datter, Leonora Christina, var rigets førstedame, men endte blandt kriminelle og psykopater i Blåtårn.

Allan van Hansens følger i store træk forlægget og romanens højdepunkter fra fængslingen i Blåtårn til løsladelsen næsten 22 år senere, og han giver et psykologisk portræt af en af 1600-tallets mest bjergtagende og inspirerende kvinder.

Jammers Minde optræder i Kulturministeriets Kulturkanon over de tolv vigtigste værker i dansk litteratur og er en bemærkelsesværdig skildring af Leonora Christinas liv i de næsten 22 års fangenskab i Blåtårn. Det er ikke kun en fængende beskrivelse af hendes liv i fængsel, men også et vægtigt historisk dokument, som kaster lys over politiske intriger, familiekonflikter og kvinders rolle i samfundet i 1600-tallet.

Allan van Hansen er født i 1978, er cand. mag. i dansk og nederlandsk og er – foruden tegner , forfatter og foredragsholder – dansk lektor ved Stockholms Universitet.

Foredrag af Allan van Hansen:

Foredrag 1: Underlevet
Allan fortæller i foredraget om sin prisvindende grafiske roman “Underlevet”, dens tilblivelse og om sin arbejdsproces fra første grynende ide til fuldendt værk, om arbejde med ukonventionelle materialer, som plastisksoldater, kasettebåndsbånd, græs og de mere end 150.0000 plastikperler.

Underlevet er ikke endnu et stykke autofiktion, der inviterer læseren ind i det private, men mere en undersøgelse af – eller beretning om – de mange facetter i rejsen til erkendelse af livsbagegens betydning og kreative kraft, når den forstås og bearbejdes.

Foredrag 2: Jammers Minde
I I foredraget fortæller Allan van Hansen om sit arbejde med at adaptere Jammers Minde til en grafisk roman – et arbejde, der tog ham over syv år og bød på mange udfordringer.

Leonora Christinas Jammers Minde optræder i Kulturministeriets Kulturkanon over de tolv vigtigste værker i dansk litteratur. Det er ikke alene det første danske erindringsværk, men også et værk af høj litterær værdi, som fortjener at blive genformidlet til en bredere læserskare. Det er historien om kongedatteren Leonora Christinas 22 år i Blåtårn. Det er den fascinerende historie om, hvordan det er at gå fra at være rigets førstedame til at ende blandt kriminelle og psykopater: ”Kunne man veje min jammer og mine lidelser sammen i én vægtskål, så ville de være tungere end sandet i havet”, som det hedder i fortalen.

Allan van Hansens grafiske version rummer alt det, et episk drama kan og følger i store træk forlægget, men har en dramatisk nerve og et grafisk formsprog, der giver en ny indgang til historien og åbner den for en anden tid og et andet publikum.

Workshop: Kreativ karakterudvikling med Ukonventionelle Materialer
I denne workshop udforsker vi karakterudvikling på en unik og utraditionel måde! Dette er ikke din gennemsnitlige karakterudviklingsworkshop. Vi vil bruge usædvanlige og ukonventionelle materialer til at inspirere og forme dine romanfigurer på en helt ny måde, og fordelen ved at bruge uventede, uprøvede måder at formidle på, er, at dine egne forventninger ikke står i vejen for den kreative proces.

Formål:

  • At udfordre konventionelle tilgange til karakterudvikling.
  • At stimulere kreativitet og tænkningsmønstre gennem utraditionelle materialer.
  • At skabe karakterer med dybde, originalitet og autenticitet.

Målgruppe: Alle med interesse for at udvikle dybdegående og originale karakterer til fortællinger.

   

Allan van Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular