Vigga Bro (født 20.10.1937) er skuespiller, instruktør, dramatiker og historiefortæller. Efter uddannelse ved Århus Teaters elevskole ansat ved teatret i 3 år. Derefter skuespiller i København på de fleste af byens teatre, fra Det kongelige Teater til revy på ABC. Har medvirket i talrige Film- og TV-produktioner. Fra 1967 – 83 med teatergruppen Banden, der fra 1979 var egnsteater i Odense. Her startede Vigga Bro som instruktør og skribent. Efter i 1980 at have spillet Dario Fo`s Kvindemonologer og Mistero Buffo, kom hun i gang som historiefortæller. Nogle vigtige opgaver: Kvindelig hovedkraft hos Stig Lommer på ABC, fortæller af Dario Fo`s “Ikaros og andre Historier” og Madame Montreuil i “Markise de Sade” af Yukio Mishima. Iscenesat og omskrevet Shakespeares Coriolanus til dramatisk fortælling og skrevet dramatieret og spillet forestillingen “Orkanens Øje”. Forfatter til bogen af samme titel. Forfatter af ­ og fortæller i forestillingen “Livet går sin gang É og snart skal man jo dø!”.

Foredrag af Vigga Bro:

Historiefortælleren eller Da menneskene var levende biblioteker 
I alle lande til alle tider har menneskene elsket historier. De er blevet overleveret igennem tusinder af år fra mund til mund, og nye er hele tiden blevet føjet til vores fortælleskat. Den mundtlige fortælling har stadig bevaret sin magi, selv om vi har opfundet bogtrykkerkunsten og har fået elektroniske medier, der kan underholde os døgnet rundt. Et foredrag om den ældgamle kunstart og hemmelighederne bag. Alt krydret med historier.

Historiefortælling:

1. Spinde en ende – en aften med historier, eventyr og myter 
En aften i fantasien med historier jeg har fået og historier jeg selv har spundet. Man kan vælge mellem forskellige overskrifter:

2. Historier har ingen hudfarve 
Det er lettere for en historie at krydse en landegrænse end for et menneske. Derfor denne rejse gennem historier fra verdens brændpunkter i dag: Irak, Israel, Tibet, Amerika og mange andre lande.

3. Gemmesteder
Gemmer man en god tanke eller en indsigt i en historie, kan den blive fundet igen og igen gennem hundrede af år. Sådan har man gjort så længe man har fortalt historier og man har vidst at en god historie bliver ekstra god af at blive dyppet i humor.

4. Det er lagringen det kommer an på
Det er med historier – som med mennsker – som med vin: Har man lagret godt er det ok at blive gammel.
Det er gamle historier og historier om at blive gammel.

5. H.C. Andersen og den folkelige fortælling
H.C. Andersen og de eventyr og historier han blev inspireret af.

Forestillinger:

Orkanens øje – Blixen og Bro
“Orkanens Øje” består af flere fortællinger, men bæres af to lange historier: “Skibsdrengens Fortælling” af Karen Blixen og “Røde Sko” af Vigga Bro. En fortæller “rejser let”. Et stort udstyr er ikke nødvendigt. Derfor kan “Orkanens Øje” komme rundt alle vegne, hvor der blot er en scene- forhøjning eller stoleopbygning, så alle kan se. Ligeledes er det nødvendigt, at der er gode belysningsforhold. Fortælleteater er i sit væsen en foregribelse af dogmeteatret.

Foredrag med Vigga Bro booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen