Vibeke Manniche

Vibeke Manniche er læge, phd, forsker og forfatter. Mange kender Vibeke Manniche fra medierne, hvor hun ikke mindst på…

Læs mere
Book Vibeke

Vibeke Manniche er læge, phd, forsker og forfatter. Mange kender Vibeke Manniche fra medierne, hvor hun ikke mindst på de sociale medier har mange tusinde, daglige følgere. For dem som interesserer sig for satire, har Vibeke Manniche i mange år haft satirerollen Dr. Manniche i satireprogrammet “Den korte Radioavis”.
Vibeke har skrevet 35 bøger heriblandt klassikeren “Alt om barnet” samt den populære krimiserie om børnelægen Anna Storm.
Vibeke Manniche værdsætter en god debat. Foredrag med Vibeke Manniche efterlader altid tilhørerne lidt klogere og tændt. Tænd fordi Vibeke selv med glimt i øjet brænder for sine emner, og dermed heller ikke kan undgå at sætte gang i tilhørerne samt spændende, sjove diskussioner. Det er aldrig kedeligt.

Foredrag af Vibeke Manniche:

Foredrag 1: Sov godt og bliv glad igen

Vil du sove bedre? Har du svært ved at falde i søvn? Forstyrres af tankemylder? Vågner for tidligt?

Så er dette det perfekte foredrag for dig.

På foredraget ”Sov godt og bliv glad igen” fortæller læge og søvnekspert Vibeke Manniche om søvnens vigtige betydning. For alle aldre. Hun uddyber søvnens vigtige rolle for både forebyggelse af sygdomme, men lige så meget helbredelse af sygdomme. Selv ved alvorlige sygdomme, er søvnen en del af den gode helbredelse.

Foredraget er også spækket med gode og effektive søvnråd. Vibeke Manniche er selv hvad hun kalder elitesover. Hun tager sin egen ”medicin” – om er effektive søvnråd. Selv når spekulationer forsøger at forstyrre søvnen, stress banker på, knæet gør ondt og sindet fyldt til bristepunktet, så virker Vibeke Manniches søvnråd fortsat. Det er nemlig præcis der, at de skal virke!

Vibeke Manniche er kendt som en underholdende, sjov og nærværende foredragsholder. Hun er forfatter til flere bøger om søvn, herunder bogen ”Sov godt – din vej til bedre søvn”

Foredrag 2: Den sidste levetid & god lindring

Det sidste farvel er svært – for ikke at sige umuligt. Sorgfuldt, uforløst og for rigtig mange skrækindjagende.

Der er måder at lindre den døende på. Gøre den sidste levetid tålelig og fredfyldt.

Ved foredraget kommer læge Vibeke Manniche ind på den døendes behov. Behov for nærhed og kærlighed, men også behov for hvile og ro. De sidste levedøgn kan den døende heller ikke længere tage mad og væske til sig, hvilket mange pårørende bliver frustrerede over og ofte har svært ved at forstå.

Med god viden om de sidste levedøgn og døden, bliver det langt lettere at håndtere midt i den store sorg. For des mere viden man har om simple men vigtige forhold, des lettere bliver det at koncentrere sig om sorgen, tabet og trøsten.

Ved foredraget berører Vibeke Manniche også aktiv dødshjælp og de fordele og ulemper, som er forbundet hermed. Plus Vibeke uddyber forskellen mellem aktiv og passiv dødshjælp.

Vibeke Manniche har i mange år undervist både pårørende og plejepersonale i netop de sidste levedøgn og den respektfulde afsked med livet. Vibeke Manniche trækker på såvel sine professionelle erfaringer samt egne oplevelser med elskede familiemedlemmers død.

Selv om emnet er tungt, formidler Vibeke Manniche det med hendes sædvanlige nærvær og humor og minder tilhørerne om, at livet skal leves til det sidste hjerteslag.

Foredrag 3: Bo sammen – hver for sig

Kom til et opløftende og nyskabende foredrag med læge Vibeke Manniche, som har helt nye boformer i kikkerten. Alt sammen baseret på den seneste forskning og vores viden om menneskets natur.

Fremtiden byder på flere enlige. Altså mennesker, som ikke længere bor med en fast partner. Det kan der være mange grunde til, men trenden går klart den vej.

Et hav af undersøgelser viser, at ”samliv” med andre – ikke nødvendigvis kæresteforhold – øger vores sundhed, velvære og livskvalitet. Vi lever længere, bedre og sundere.

Det er tid til at tænke anderledes. Hvorfor ikke bo sammen med en anden? Uden at det er en kæreste eller familiemedlem.

Ved det indlevende foredrag fortæller Vibeke Manniche engageret om tankerne bag boformen ”Sambolig” – hvor vi deler en bolig med privatliv. Altså har boligen såvel en privat sektion og fælles sektion.

Der er masser af godt at vinde. En af komme hjem til. En at spise med. En at snakke med. En at være lidt ekstra for. En at passe på og blive passet på af. Gevinsten ved ”Sambolig” er alt det gode, som et bofællesskab med en anden person kan give.

Alt det spændende som ”sambolig” byder på bliver uddybet ved foredraget. Fordele og eventuelle ulemper. Sambolig kan både tænkes ind i bestående huse og lejligheder, men vil også være oplagt at tænke ind ved nybygninger.

Vibeke Manniche har også gode forslag til ”husregler” – så de vigtigste faldgruber og konflikter undgås.

Kom til et spændende foredrag og få udfordret dine tanker om trygge og givende boligformer.

Foredrag 4: Aktiv dødshjælp – er det værdigt?

I 2024 skal folketinget beslutte sig for, om aktiv dødshjælp skal gøres lovligt. Der er mange argumenter både for og i mod. Let er det ikke. Alle er enige om, at vi ønsker en værdig død. For den døende og de efterladte. Alligevel bærer en del mennesker rundt på triste minder om dødsfald, hvor forløbet på ingen måde var værdigt.

Skal en 81-årig mand, som giver sin demente og kørestolsbundne kone dødbringende morfin, i fængsel for at have slået hende ihjel? Efter at parret længe har ønsket og efterlyst lovliggørelse af aktiv dødshjælp.

Læger lindrer smerter og ubehag hos alvorligt syge og fremskynder ofte døden som del af denne lindring. Er det så passiv eller aktiv dødshjælp? Og hvad med svært handicappede? Vil nogen føle sig presset til at vælge aktiv dødshjælp? Eller vil andre vælge for dem? Og hvad hvis en ældres død giver arvingerne 100 millioner til deling? Kan det påvirke arvingernes ønske om aktiv dødshjælp? Skal vi ikke selv have lov til at få hjælp til at fremskynde døden, når livet bliver for smertefuldt?

Disse og mange andre spørgsmål tager læge Vibeke Manniche fat på i dette højaktuelle foredrag.

Vibeke Manniche trækker på såvel sine professionelle erfaringer som læge samt egne oplevelser med elskede familiemedlemmers død. I oplægget kredser Vibeke Manniche ikke mindst om hvordan den værdige død sikres og hvordan vi som samfund og enkeltpersoner kan gøre det endnu bedre.

Selv om emnet er tungt, formidler Vibeke Manniche det med hendes sædvanlige nærvær og humor plus sikrer en god og givtig debat med publikum om et meget svært men almengyldigt emne.

Foredrag 5: Coronavaccinerne – bagsiden af medaljen

Coronavaccinernes fortræffeligheder har myndigheder og regeringen sammen fået overbevist størsteparten af befolkningen om. Eller fik. Mange er begyndt at tvivle i takt med, at vi ikke alene har fået forskning på området men også fra dagligdagens erfaringer, hvor ikke mindst mange vaccinerede bliver syge med corona. Igen og igen.

Befolkningen fik at vide, at vaccinerne beskyttede mod smitte. Det var ikke rigtigt. At børn skulle vaccineres. Det var ikke rigtigt. At det var u-vaccinerede som holdt corona i gang. Det var ikke rigtigt.

Læge og Phd Vibeke Manniche er en ud af et forskerteam på 3 forskere, som har påvist, at bivirkningerne til corona-vaccinerne ikke alene kan være alvorlige men også er afhængige af hvilket parti af vaccinerne, som den enkelte har fået sit stik fra. Forskellen mellem faren for at få bivirkninger er 1000 gange større for visse partier en andre. Studiet har lagt den internationale forskerverden ned, selv om meget få danskere overhovedet har hørt om studiet.

Vibeke Manniche uddyber ved foredraget bagsiden af corona-vaccine-medaljen. Det gør Vibeke med sin sædvanlige lune, opmærksomhed og grundighed.

Ordstyrer/konferencier
Vibeke Manniche har mange års erfaring – og forstår at samle selv komplicerede emner og indlæg og skabe debat med tilhørerne.

Foredrag med Vibeke Manniche booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular