Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg kan bookes til samtaler om lederskab, den kreative proces, hans liv med film, unge og alkohol, succes…

Læs mere
Book Thomas

Thomas Vinterberg kan bookes til samtaler om lederskab, den kreative proces, hans liv med film, unge og alkohol, succes og meget andet. Kunden sørger for interviewer.

Thomas Vinterberg, f. 1969, er filminstruktør og manuskriptforfatter. Han blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen Sidste omgang (1993) med en ung Thomas Bo Larsen i hovedrollen. Filmen modtog blandt andet jury og producent-prisen ved den internationale Student Film Fest i München. Siden har han bl.a. lavet De største helte, Festen, It’s All About Love, Dear Wendy, En mand kommer hjem, Submarino, Jagten, Far from the Madding Crowd, Kollektivet, Kursk og senest filmen Druk.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Anders Overgaard nævnes.

Om filmen Druk:
Den danske film Druk handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

Thomas Vinterberg kalder filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Filmen havde premiere 24. september 2020. Filmen har modtaget en række priser, bl.a.: Årets danske spillefilm ved Robertprisuddelingen i 2021, ved European Film Awards i Berlin opnåede Druk fire priser, filmen vandt San Sebastian Film Festival’s Silver Shell,Thomas Vinterberg fik en pris for bedste ikkeengelsksprogede film i det britiske svar på Oscar-uddelingen, Bafta, nomineret til fem Bodilpriser samt modtaget en Oscar for Bedste Internationale Film.

Foredrag med Thomas Vinterberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular