Thomas Larsen

Thomas Larsen

Thomas Larsen er aktuel med bogen Monark og menneske. Forlagets beskrivelse af bogen: Mennesker med et enten fagligt eller…

Læs mere
Book Thomas

Thomas Larsen er aktuel med bogen Monark og menneske.

Forlagets beskrivelse af bogen:

Mennesker med et enten fagligt eller nært forhold til dronning Margrethe fortæller om, hvordan hun i 50 år er vokset til at blive et nationalt samlingspunkt, som befolkningen holder af og lytter til. Kong Willem-Alexander af Holland, kronprins Haakon af Norge, kronprinsesse Victoria af Sverige, statsminister Mette Frederiksen, billedkunstner Bjørn Nørgaard, fhv. kgl. konfessionarius Erik Norman Svendsen, arkæolog Flemming Kaul, ambassadør Ulrik Federspiel og de nære veninder Birgitta Hillingsø og Marianne Haslund-Christensen beretter om de søjler, som dronning Margrethes liv hviler på: familien, nationen, rigsfællesskabet, historien, troen og kunsten, og geologen Minik Rosing og maleren Trondur Patursson fortæller om forholdet til Grønland og Færøerne.

I bogen gør Dronningen også selv status over sine 50 år som Danmarks statsoverhoved.

Tilsammen udgør beretningerne et varmt og levende portræt af en regent, der har repræsenteret Danmark udadtil og forenet landet indadtil. Let har det ikke altid været, Dronningen har skullet tackle udfordringer og kriser. Både som monark og menneske.

Thomas Larsen (f. 1964) er politisk kommentator for Berlingske og ekspert i radio og tv. Han har også et indgående kendskab til Kongehuset og benyttes som royal ekspert i de elektroniske medier.

Forfatter og medforfatter til bøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Svend Auken, Anders Fogh Rasmussen, Mogens Lykketoft, Lars Løkke Rasmussen  og Mette Frederiksen. Han har desuden udgivet ”Mærsk Mc-Kinney Møller – et personligt portræt af Danmarks største erhvervsmand”, ”Borgen – Christiansborg 100 år”, ”Amalienborg” og “De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne”.

Foredrag af Thomas Larsen:

Foredrag 1: Danskernes Dronning i 50 år
I januar 2022 kan dronning Margrethe fejre et enestående jubilæum, for da vil det være 50 år siden, hun blev udråbt til regent og statsoverhoved af den socialdemokratiske statsminister, Jens Otto Krag. Det var dengang en ung og usikker monark, som trådte til. Men siden er det lykkedes for Dronningen at blive et både elsket og respekteret samlingspunkt for danskerne. Når hun holder sin nytårstale, bænker hele Danmark sig foran tv-skærmen. Og da hun under corona-krisen holdt opmuntrende taler, blev alle seer-rekorder slået. I en kommende portrætbog om Dronning Margrethe fortæller journalist og forfatter, Thomas Larsen, om Danmarks Dronning. Og i sit foredrag fortæller han om, hvordan det er lykkedes for Dronningen at få skabt en usædvanlig nær relation med befolkningen gennem de snart svimlende fem årtier, hvor hun har siddet på tronen. Thomas Larsen fortæller også om, hvordan Dronningen dygtigt har moderniseret monarkiet undervejs, og han peger på, hvor Dronningen har ændret kurs i den løbende samtale og dialog, som hun har haft med befolkningen, og som er en del af nøglen til, at forstå hendes store succes som regent. Endelig taler han om det generationsskifte, som en dag også vil blive en realitet i kongehuset.

Thomas Larsen er en af de journalister, som ved mest om det danske kongehus, og som flest gange har interviewet Dronningen: Det har han gjort i forbindelse med sine tidligere bøger om bl.a. Amalienborg, samt i bestselleren “De dybeste rødder”, som rummer Dronningens fortolkning af Danmarkshistorien. Derudover har han interviewet Dronningen i forbindelse med vigtige nationale mærkedage og begivenheder.

Foredrag 2: Kongehuset – om udfordringerne for det danske kongehus i en moderne tid
Med Dronning Margrethe står kongehuset stærkere end nogensinde og nyder bred folkelig opbakning. Det kan se let ud for regenten – men det kræver stor dygtighed at få den gamle institution til at leve i en moderne tid, og det bliver en udfordring at sørge for et sikkert og harmonisk generationsskifte.

Foredrag 3: Hvor er dansk politik på vej hen?
Hvordan vil statsminister Mette Frederiksen lede Danmark? Hvordan arbejder det nye ministerhold? Hvad bliver de vigtigste mærkesager? Hvad kommer der til at ske i den borgerlige position, hvor alle partierne leder efter fodfæste og nye samarbejdskonstellationer efter valgnederlaget? Spørgsmålene er mange, og for virksomheder og organisationer er det vigtigt at have den nødvendige viden og indsigt for at kunne agere i den nye politiske virkelighed. Thomas Larsen, der er en af landets mest rutinerede politiske kommentatorer, og som har skrevet en lang række bøger om politik – senest om statsminister Mette Frederiksen – giver med sine indlæg, taler og seminarer et spændende, vedkommende og lærerigt indblik i dansk politik. Thomas Larsen er politisk kommentator ved Berlingske, kursusleder ved den journalistiske efteruddannelse, DMJX, forfatter til 17 bøger, bl.a. de vigtigste politiske ledere i de sidste 30 år samt tidligere John S. Knight Fellow ved Stanford University i USA.

Foredrag 4. Mødet med Hr. Møller
Med udgangspunkt i bogen ”Mærsk Mc-Kinney Møller – et personligt portræt af Danmarks største erhvervsmand” fortæller Thomas Larsen om arbejdet med en bog, hvor det for første gang lykkedes at få inderkredsen omkring Hr. Møller til at bryde tavsheden, ligesom det lykkedes at få skibsrederen til at fortælle om sit fascinerende liv i spidsen for Danmarks store globale virksomhed.

Foredrag 5. Borgen
Med udgangspunkt i værket ”Borgen” fortæller Thomas Larsen om kulturen i Folketinget – om politikernes indsats, kampen om magten og pressens indvirkning på udviklingen i dansk politik.

Professionel ordstyrer: Thomas Larsen er en erfaren ordstyrer ved seminarer og konferencer.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular