Thomas Krohn

Thomas Krohn

Thomas Krohn er forfatter, foredragsholder og biolog. Foredrag af Thomas Krohn: Foredrag 1: Tag med på tur til fremtiden Har…

Læs mere
Book Thomas

Thomas Krohn er forfatter, foredragsholder og biolog.

Foredrag af Thomas Krohn:

Foredrag 1: Tag med på tur til fremtiden

Har du nogensinde overvejet, hvordan fremtiden ser ud? Hvordan vil en hverdag i år 2035 forme sig, og hvordan vil den være anderledes fra den, som du kender idag?

Med udgangspunkt i min faktionsbog ’Her er dit liv – 2035’ tager jeg dig med en tur ud i fremtiden, hvor vi stiller skarpt på din kommende hverdag.

Hvordan vil din bolig se ud og være indrettet? Hvordan ser jobbet ud om 15 år? Har dine spisevaner ændret sig? Hvordan kommer du rundt i byen eller i resten af verdenen?

Foredraget indeholder, hvad der kan se ud til at være en masse sjove tanker og vilde idéer. Vi snakker derfor også om, hvor realistisk det er, og om hvad der skal til for at forudsigelserne vil gå i opfyldelse.

Jeg klæder dig også på, så du selv kan begynde at se ind i fremtiden og holde øje med de signaler, som kan afsløre, hvor udviklingen indenfor forskellige områder er på vej hen. Det er ikke science fiction, men baseret på aflæsning af nutiden, nysgerrighed omkring udviklingen og realistiske bud.

Foredrag 2: Kan den teknologiske udvikling redde verden?

CO2 niveauet stiger, og jorden bliver varmere. Verden er på vej mod en uundgåelig klimakatastrofe.

Eller er den?

I foredraget fortæller jeg om de forskellige teknologiske landvindinger, som er kommet, eller som står lige foran et gennembrud – og om disse teknologier kan redde os fra en truende klimakatastrofe. Vil vi kunne klare os uden fossile brændstoffer, og hvad skal der til for at vi kan? Og hvor vil det give mening at sætte ind med forskning og udvikling af teknologi, hvis vi skal forhindre temperaturen i at stige mere end de 1,5 grader, som det er aftalt i Paris i 2015. Hvis vi nu ikke når at stoppe udledningen af CO2, kan vi så alligevel gøre noget og vende udviklingen?

Foredraget giver ikke et dommedagsscenarie, men giver dig mulighed for at se alle de positive fremskridt, som forskningen kan byde på, og som måske kan blive vores redning.

Foredrag 3: Mød en psykopat

De fleste kommer tæt på en psykopat en eller flere gange i løbet af livet, men det er ikke sikkert, du er klar over det, før bagefter. I foredraget går jeg helt tæt på psykopatens natur og betegnelsen psykopati. Du bliver taget med helt ind under huden på psykopaten og bliver præsenteret for skræmmende eksempler fra den virkelige verden, så genkendelsen af psykopaten bliver tydeligere, og du får en god forståelse for, hvordan en psykopat tænker og handler. De fleste vil finde psykopaten på en gang både skræmmende og tiltrækkende. Efter foredraget vil du være klogere på, hvad der kendetegner en psykopat? Hvorfor går chefer og psykopater ofte hånd i hånd? Hvad gør, at nogen udvikler sig til psykopat?

Foredrag 4: Skal du frygte den næste pandemi?

Pandemien er over os, og de har ændret vores hverdag. Heldigvis må vi så også sige, at den form, som den er kommet i, ikke er dødbringende i stor stil, og der kan gøres meget for at kontrollere pandemien. Covid-19 er en god generalprøve på, hvad der venter os i fremtiden, når en mere alvorlig pandemi rammer os. For det er ikke er spørgsmål om hvis, men hvornår. I foredraget bliver du klogere på, hvad en pandemi er, og jeg kommer ind på, hvorfor vi skal frygte pandemier i fremtiden og ikke mindst, hvad kan vi gøre for at beskytte os mod en fremtidig pandemi? Har vi lært noget af coronavirus og Covid-19?

Foredrag 5: Når biologien dræber

Biologiske våben har været kendt siden oldtiden. Og de bioteknologiske fremskridt har drevet udviklingen fremad, så udstyr er bliver billigere og nemmere at bruge, og dermed er risikoen blevet større for, at en terrororganisation udvikler biologiske våben. Biologiske våben kan være meget farlige, da flere af dem, selv i uhyre små mængder er ekstremt dødelige, og de kan nemt spredes i omgivelserne og ramme en stor gruppe af personer. Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev fortæller jeg i foredraget om den historiske brug af biologiske våben og forklare med eksempler, hvordan udviklingen af biologiske våben har fundet sted. Hvad karakteriserer biologiske våben? Hvor farligt er de? Hvornår er de blevet brugt? Og er det lovligt?

Foredrag 6: Forfatterblod

Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab og min egen livshistorie, kigger jeg tilbage i stamtræet og fortæller om et par af de forfattere, som har præget familiens stamtræ, nemlig Johan Krohn og Svend Fleuron. Jeg giver masser af fortællinger og anekdoter fra begge forfatteres spændende og utraditionelle karriere. Derefter sætter jeg fokus på mit eget forfatterskab. Hvordan lærer man håndværket ”at skrive en bog”, og hvilke udfordringer er der med at komme i gang med sådan et projekt. Hvad er min drivkraft i forfatterskabet, og hvordan finder man tiden til det? Hvad vil jeg gerne opnå med mine bøger og forfatterskab? Hvad er mit budskab til dig som læser?

CV:
Thomas C. Krohn er uddannet neurobiolog og ph.d.
Han var i mange år universitetsforsker og -underviser og har i de sidste mange år arbejdet i forskellige virksomheder, som producerer medicinsk udstyr.
Thomas startede sin forfatterkarriere i 2012.
2012: Børnebogen om Ræven Sniff
2014/2018: Den biologiske thriller ’DRAGON’, som blev genudgivet igen i 2018 under titlen ’Kampen om DRAGON’
2018 Den psykologiske thriller ’Med alle midler’
2019 En mini-thriller ’Truslen fra Kina’, som er en selvstændig forhistorie til serien om virologen Jacob Detlev
2020 Den biologiske thriller ’Døden fra Syrien’, som er første egentlige bog om Jacob Detlev.

Foredrag med Thomas Krohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular