Thomas Krohn

Thomas Krohn

Thomas Krohn er forfatter, foredragsholder og biolog.

Foredrag af Thomas Krohn:

Foredrag 1: Mød en psykopat
De fleste kommer tæt på en psykopat en eller flere gange i løbet af livet, men det er ikke sikkert, du er klar over det, før bagefter. I foredraget går jeg helt tæt på psykopatens natur og betegnelsen psykopati. Du bliver taget med helt ind under huden på psykopaten og bliver præsenteret for skræmmende eksempler fra den virkelige verden, så genkendelsen af psykopaten bliver tydeligere, og du får en god forståelse for, hvordan en psykopat tænker og handler. De fleste vil finde psykopaten på en gang både skræmmende og tiltrækkende. Efter foredraget vil du være klogere på, hvad der kendetegner en psykopat? Hvorfor går chefer og psykopater ofte hånd i hånd? Hvad gør, at nogen udvikler sig til psykopat?

Foredrag 2: Skal du frygte den næste pandemi?
Pandemien er over os, og de har ændret vores hverdag. Heldigvis må vi så også sige, at den form, som den er kommet i, ikke er dødbringende i stor stil, og der kan gøres meget for at kontrollere pandemien. Covid-19 er en god generalprøve på, hvad der venter os i fremtiden, når en mere alvorlig pandemi rammer os. For det er ikke er spørgsmål om hvis, men hvornår. I foredraget bliver du klogere på, hvad en pandemi er, og jeg kommer ind på, hvorfor vi skal frygte pandemier i fremtiden og ikke mindst, hvad kan vi gøre for at beskytte os mod en fremtidig pandemi? Har vi lært noget af coronavirus og Covid-19?

Foredrag 3: Hvor går grænsen?
I foredraget fortæller jeg om medicinalindustriens jagt på millionerne, og hvad der driver deres udvikling af lægemidler og vacciner. Hvordan kan det være, at der er nogen sygdomme, vi har en behandling for, mens der er andre, vi ikke kan gøre noget ved? Hvorfor frygter vi en pandemi eller en smitsom virus, når vi nu har en effektiv medicinalindustri? I foredraget inddrages COVID-19 også. Hvad er en god forskningsmoral? Skal man sende medicin på markedet, som ikke er testet, hvis det er for at redde liv? Kan idealisme afløses af grådighed? Er du selv villig til at gå på den forkerte side af loven, hvis arbejdsgiveren bad dig om det? Må man slå ihjel, hvis man bare parerer ordre? Og hvad med selvtægt?

Foredrag 4: Når biologien dræber
Biologiske våben har været kendt siden oldtiden. Og de bioteknologiske fremskridt har drevet udviklingen fremad, så udstyr er bliver billigere og nemmere at bruge, og dermed er risikoen blevet større for, at en terrororganisation udvikler biologiske våben. Biologiske våben kan være meget farlige, da flere af dem, selv i uhyre små mængder er ekstremt dødelige, og de kan nemt spredes i omgivelserne og ramme en stor gruppe af personer. Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev fortæller jeg i foredraget om den historiske brug af biologiske våben og forklare med eksempler, hvordan udviklingen af biologiske våben har fundet sted. Hvad karakteriserer biologiske våben? Hvor farligt er de? Hvornår er de blevet brugt? Og er det lovligt?

Foredrag 5: Forfatterblod
Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab og min egen livshistorie, kigger jeg tilbage i stamtræet og fortæller om et par af de forfattere, som har præget familiens stamtræ, nemlig Johan Krohn og Svend Fleuron. Jeg giver masser af fortællinger og anekdoter fra begge forfatteres spændende og utraditionelle karriere. Derefter sætter jeg fokus på mit eget forfatterskab. Hvordan lærer man håndværket ”at skrive en bog”, og hvilke udfordringer er der med at komme i gang med sådan et projekt. Hvad er min drivkraft i forfatterskabet, og hvordan finder man tiden til det? Hvad vil jeg gerne opnå med mine bøger og forfatterskab? Hvad er mit budskab til dig som læser?

CV:
Thomas C. Krohn er uddannet neurobiolog og ph.d.
Han var i mange år universitetsforsker og -underviser og har i de sidste mange år arbejdet i forskellige virksomheder, som producerer medicinsk udstyr.
Thomas startede sin forfatterkarriere i 2012.
2012: Børnebogen om Ræven Sniff
2014/2018: Den biologiske thriller ’DRAGON’, som blev genudgivet igen i 2018 under titlen ’Kampen om DRAGON’
2018 Den psykologiske thriller ’Med alle midler’
2019 En mini-thriller ’Truslen fra Kina’, som er en selvstændig forhistorie til serien om virologen Jacob Detlev
2020 Den biologiske thriller ’Døden fra Syrien’, som er første egentlige bog om Jacob Detlev.

Foredrag med Thomas Krohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen