Steffen Kretz fotokredit Lærke Posselt

Steffen Kretz

Steffen Kretz er en institution indenfor dansk journalistik og er én af DRs mest kendte og respekterede journalister. Steffen…

Læs mere
Book Steffen

Steffen Kretz er en institution indenfor dansk journalistik og er én af DRs mest kendte og respekterede journalister.

Steffen Kretz har rejst i over 100 lande og boet ti år i udlandet som korrespondent i USA og Mellemøsten. Han mødt og interviewet et hav af verdensledere fra Libyens diktator, Moammar Gadaffi, til tibetanernes overhoved, Dalai Lama, præsidenter fra både USA og Rusland, erhvervsikoner som Elon Musk og Bill Gate og mange andre.

Han har dækket krige og konflikter i Mellemøsten og Afrika, klimaforandringer fra Arktis til Amazonas, og snart sagt alle store begivenheder, som har præget vores verden i de sidste mange år. Undervejs er han trådt ind ad døren hos mennesker på alle kontinenter for at stille spørgsmål, som selv ikke deres nærmeste turde stille: Undrende, afprøvede eller bare nysgerrige. Alt sammen for at gøre os danskere klogere på verden omkring os.

Steffen Kretz er forfatter og er en efterspurgt foredragsholder og ordstyrer ved store offentlige arrangementer. Private er han far til fire børn og gift med en anden af DRs store profiler, Lillian Gjerulf Kretz.

OBS: Ved brug af foto i sort jakkesæt skal fotograf Lærke Posselt nævnes. Dette foto må kun bruges i forbindelse med foredraget “Storm på vej”. Ved bestilling af andre foredrag, skal fotoet i blå skjorte bruges.

Foredrag Steffen Kretz:

STORM PÅ VEJ

I mange år var Reffitt-familien i Texas en “all-American” kernefamilie med klassiske værdier og stærkt sammenhold. Men så skete der noget. Faderen blev politisk ekstremist, sønnen meldte ham til FBI efter stormen på Kongressen, og nu er familien lige så splittet som resten af Amerika. Det kom som et chok for den sammentømrede familie, at ekstremisme og væbnet oprør mod regeringen voksede ud af deres parcelhus i et søvnigt kvarter i forstæderne. At deres køkken blev omdannet til en politisk slagmark.

På samme måde har det overrasket mange amerikanere, at demokratiet i USA har vist sig overraskende skrøbeligt. At deres nation nu balancerer på en knivsæg og skal vælge mellem frihed og et mindretalstyranni.

Hvordan er Amerika havnet her? En nation, der engang stod sammen om fælles værdier, er i dag splittet som aldrig før. DRs mangeårige USA-korrespondent Steffen Kretz har rejst i alle del af landet og tilbage i historien for at finde svaret på det største politiske spørgsmål i vor tid. For USA’s skæbne er også vores, og demokratiets krise er et fælles ansvar.

“Fra jeg flyttede til USA første gang i 1991 og frem til i dag, har jeg aldrig set amerikanerne så meget i tvivl om deres ståsted som nu. Både i forhold til hinanden og i forhold til resten af verden. Det føles på mange måder som om, at fundamentet under verdens eneste supermagt ryster og truer med at styrte sammen. Det føles, som om en storm er på vej,” siger Steffen Kretz.

Kompetent ordstyrer

Steffen Kretz er en rutineret ordstyrer ved konferencer og debatter på dansk og engelsk. Men en blanding af skarp journalistisisk sans og lune sikrer han, at arrangementet bliver både relevant for deltagerne, underholdende og giver stof til eftertanke.

Steffen Kretz booker du på telefon 3848 1400 eller på E-mail: booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular