Steffen Gram

Steffen Gram

Steffen Gram er tidligere redaktør og studievært for DR-TVs udenrigsmagasin Horisont fra 1996. I snart 35 år har Steffen Gram dækket tilværelser…

Læs mere
Book Steffen

Steffen Gram er tidligere redaktør og studievært for DR-TVs udenrigsmagasin Horisont fra 1996. I snart 35 år har Steffen Gram dækket tilværelser uden for Danmark. Han har rapporteret fra krige og flygtningekatastrofer i Indokina, Centralamerika, Somalia og i Kaukasus og set resultatet af Saddam Husseins gasangreb på kurderne i Halabja. Han var TV-korrespondent for DR i Reagans Amerika fra 83 til 87, udlandsredaktør på Det fri Aktuelt og i TV-A før han tog som korrespondent til Gorbatjovs Sovjetunionen i 1990. Han var øjenvidne til Sovjets sammenbrud – og forlod Jeltsins Rusland i 94. Siden har han rejst regelmæssigt i Rusland, Øst-Europa (specielt Rumænien) og USA.

Foredrag af Steffen Gram:

Foredrag 1: Ruslands præsident Putin
Ruslands præsident Putin sammenligner nu sig selv med Zar Peter d. Store. Det kan umiddelbart lyde bizart – men det passer lige ind i Putins syn på sin og Ruslands rolle i det internationale samfund. Det Rusland, der brød sammen i 1991, skal bygges op igen! Det var derfor han invaderede Ukraine i 2014. Derfor han fortsatte invasionen i 2022. Og hvem ved om han fortsætter?

Steffen Gram, International Korrespondent i DR og vært på P1-programmet i ”Verden ifølge Gram” forsøger at sætte sig i Putins og russernes sted i denne krig. Han var korrespondent i Sovjetunionen, da Unionen brød sammen, og har siden rejst i Rusland.

Foredrag 2: Putins invasion af Ukraine
Putins invasion af Ukraine har enorme konsekvenser – for Ukraine, for Europa, for forholdet mellem Rusland og Vesten, og for forholdet mellem Kina og Vesten. Invasionen kaster verden ud i fødevarekrise, skaber inflation – og skærper konflikten mellem autokratier og demokratier.

Steffen Gram, International Korrespondent i DR og vært på P1-programmet i ”Verden ifølge Gram”, fortæller om konsekvenserne af Putins krig i Ukraine, om risiciene og giver sine bud på hvordan det globale samfund forandrer sig, jo længere krigen trækker ud.

Foredrag 3: Putins invasion i Ukraine skaber inflation og økonomisk krise i Bidens USA.
Det sker netop som Biden og hans demokrater skal forsvare sig mod Trump og republikanerne ved Midtvejsvalget til november. Prisen på brændstof i USA er eksploderet – og det gør ondt på de bilglade amerikanere. Men vreden i USA stikker langt dybere – som vi ser under de høringer i Kongressen, der viser, at Trump og folk omkring ham var parate til at bruge vold for at forhindre Bidens valgsejr, at de var parate til at begå statskup. Og så er der kampen om våben. Der er kampen om abort-lovgivningen.

Foredrag 4: Verden ifølge Gram
Donald Trump og en Rigsret! De amerikanske demokrater og chancerne ved præsidentvalget i november! Boris Johnson og Brexit! Krigen i Syrien! Demonstrationerne i Hongkong – og mange andre steder! Handelskrigen mellem Trump og Xi – mellem Trump og EU! ”Verden ifølge Gram” er en verden i skred, en verden, hvor vi ikke mere kan tage noget for givet, hvor alliancer er under pres – og hvor verdens tyngdepunkt flytter mod øst. DR’s Steffen Gram, mangeårig international korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram”, fortæller om sin – og vores – verden.

Foredrag 5: USA efter valget
Amerikanerne har valgt deres næste præsident efter en bitter og brutal valgkamp, der fortalte om et samfund i krise med sig selv. Så hvordan gik valget, og hvilken rolle spillede corona-pandemien? Hvor går det amerikanske samfund hen nu? Og hvordan vil USA’s økonomiske, politiske og militære magt nu blive brugt ude i verden? Steffen Gram, DR’s vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 og mangeårige korrespondent i USA var igen tilbage for at dække amerikansk valg. Han fortæller om amerikanerne, om deres valg og om, hvordan pendulet nu svinger i det amerikanske samfund.

Foredrag 6: Handelskrig mellem USA og Kina
Trumps USA og Xi Jinpings Kina er på vej ind i en handelskrig – der vil rive store dele af det globale samfund med sig, også EU!  Og handelskrigen handler om mere end toldsatser, priser på soya-bønner og apple-telefoner. Handelskrigen er begyndelsen på opgøret mellem USA og Kina om, hvordan supermagten USA skal afgive magt – og stormagten Kina afløse USA. De to ledere, Donald Trump og Xi Jinping sætter hver deres aftryk på, hvordan opgøret kommer til at gå. Og så tegner det helt store opgør sig i horisonten om, hvem der erobrer det teknologiske herredømme. Så hvor står vi i EU i det opgør? Risikerer vi at blive slagmark for de to giganter? Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 ruller handelskrigen og dens perspektiver op – også for os i EU, for alle vil blive ramt, hvis USA og Kina ikke får lagt låg på striden.

Foredrag 7: Valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden
Briterne står i en gigantisk demokratisk krise med Brexit. Inderne har genvalgt Modi på hans nationalistiske hindu-program i verdens største demokratiske valg. Europa har netop valgt et nyt EU-Parlament, hvor polakkerne stemte for deres autoritære regeringsparti, hor Orban vandt i Ungarn, Salvini i Italien og Marine le Pen i Frankrig. Så hvordan står det egentlig til med demokratierne? Bedre i nogle samfund. Værre i andre. Det store spørgsmål er, hvor demokratierne ude i verden er på vej hen. Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden.

Steffen Gram, International Korrespondent i DR og vært på P1-programmet i ”Verden ifølge Gram”, blev korrespondent første gang i USA i 1983 under Reagan, anden gang i 2005 og otte år frem – under Bush og Obama. Han har fulgt og dækket USA i mere end 40 år – og er dybt bekymret for, hvad der sker i det amerikanske samfund, og hvad det næste valg kan føre til.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular