Steffen Gram

Steffen Gram

Steffen Gram er tidligere redaktør og studievært for DR-TVs udenrigsmagasin Horisont fra 1996. I snart 35 år har Steffen Gram dækket tilværelser uden for Danmark. Han har rapporteret fra krige og flygtningekatastrofer i Indokina, Centralamerika, Somalia og i Kaukasus og set resultatet af Saddam Husseins gasangreb på kurderne i Halabja. Han var TV-korrespondent for DR i Reagans Amerika fra 83 til 87, udlandsredaktør på Det fri Aktuelt og i TV-A før han tog som korrespondent til Gorbatjovs Sovjetunionen i 1990. Han var øjenvidne til Sovjets sammenbrud – og forlod Jeltsins Rusland i 94. Siden har han rejst regelmæssigt i Rusland, Øst-Europa (specielt Rumænien) og USA.

Foredrag af Steffen Gram:

Foredrag 1: Trump slap med skrækken
Amerikanerne har fældet deres dom over Trump og hans første to år i Det hvide Hus. Og præsidenten klarede skærene. Demokraterne fik mobiliseret deres vælgere, først og fremmest kvinderne, og erobrede flertallet i Repræsentanternes Hus. Nu kan demokraterne slå bremsen i Trumps politiske dagsorden. Men Trump og hans republikanske parti har stadig flertal i Senatet – og demokraternes landvindinger var ikke så store, som de havde håbet på. DR’s mangeårige USA-korrespondent Steffen Gram kørte gennem flere stater op til valget, og fortæller om et dybt splittet amerikansk samfund, hvor familie-medlemmer ikke taler sammen mere, hvor den politiske kamp er blevet til verbal borgerkrig, hvor de næste to år bliver en politisk ørkenvandring – og hvor stort set alt kommer til at handle om Trumps genvalg i 2020.

Foredrag 2: Hele den internationale kamp om Syriens fremtid – med eller uden Assad

Foredrag 3: Udviklingen i Rusland.
Det er i år 25 år siden, at Sovjetunionen brød sammen – og hvor han var korrespondent i Rusland. Hvad er der sket fra dengang til Putins Rusland i dag? Og hvad vil Putin i dag med sin aggressive udenrigspolitik i Ukraine og Syrien?

Foredrag 4: Udenrigsjournalistikken – hvad er journalistikkens udfordringer i den nye verden?
Dækker vi omverdenen godt nok? Vil vi helst se omverdenen gennem danske øjne i stedet for at fortælle om de lokale kræfter, traditioner og kulturer? Steffen Gram har nu produceret ”Verden Ifølge Gram” på DR’s P1 i 5 år – og hvad er der sket?

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen