Steffen Gram

Steffen Gram

Steffen Gram er tidligere redaktør og studievært for DR-TVs udenrigsmagasin Horisont fra 1996. I snart 35 år har Steffen Gram dækket tilværelser uden for Danmark. Han har rapporteret fra krige og flygtningekatastrofer i Indokina, Centralamerika, Somalia og i Kaukasus og set resultatet af Saddam Husseins gasangreb på kurderne i Halabja. Han var TV-korrespondent for DR i Reagans Amerika fra 83 til 87, udlandsredaktør på Det fri Aktuelt og i TV-A før han tog som korrespondent til Gorbatjovs Sovjetunionen i 1990. Han var øjenvidne til Sovjets sammenbrud – og forlod Jeltsins Rusland i 94. Siden har han rejst regelmæssigt i Rusland, Øst-Europa (specielt Rumænien) og USA.

Foredrag af Steffen Gram:

Foredrag 1: Verden ifølge Gram
Donald Trump og en Rigsret! De amerikanske demokrater og chancerne ved præsidentvalget i november! Boris Johnson og Brexit! Krigen i Syrien! Demonstrationerne i Hongkong – og mange andre steder! Handelskrigen mellem Trump og Xi – mellem Trump og EU! ”Verden ifølge Gram” er en verden i skred, en verden, hvor vi ikke mere kan tage noget for givet, hvor alliancer er under pres – og hvor verdens tyngdepunkt flytter mod øst. DR’s Steffen Gram, mangeårig international korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram”, fortæller om sin – og vores – verden.

Foredrag 2: USA efter valget
Amerikanerne har valgt deres næste præsident efter en bitter og brutal valgkamp, der fortalte om et samfund i krise med sig selv. Så hvordan gik valget, og hvilken rolle spillede corona-pandemien? Hvor går det amerikanske samfund hen nu? Og hvordan vil USA’s økonomiske, politiske og militære magt nu blive brugt ude i verden? Steffen Gram, DR’s vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 og mangeårige korrespondent i USA var igen tilbage for at dække amerikansk valg. Han fortæller om amerikanerne, om deres valg og om, hvordan pendulet nu svinger i det amerikanske samfund.

Foredrag 3: Kan en demokratisk kandidat vælte Trump?
Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden er kravlet ud af sin kælder i staten Delaware og er taget på forsigtig valgkamp. Republikanernes Donald Trump kæmper sin kamp fra Det hvide Hus – mod Biden, mod Coronaen, mod den økonomiske nedtur, for at forsvare sine fire år i Det hvide Hus og vinde en ny periode. Den vigtigste valgkamp i USA’s nyere historie er gået ind i opløbet i skyggen af coronaen. Intet er som det plejer i en amerikansk valgkamp. Konventerne bliver nærmest virtuelle. Kandidaterne beskytter sig – mens parti-maskinerne er på vej op i 5. gear. Valget handler om det amerikanske samfunds kurs i de kommende mange år. Og om resten af det globale samfunds udvikling. Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om demokraternes felt, om partiets forsøg på at definere, hvad det står for – og Trumps popularitet før valget.

Foredrag 4: Handelskrig mellem USA og Kina
Trumps USA og Xi Jinpings Kina er på vej ind i en handelskrig – der vil rive store dele af det globale samfund med sig, også EU!  Og handelskrigen handler om mere end toldsatser, priser på soya-bønner og apple-telefoner. Handelskrigen er begyndelsen på opgøret mellem USA og Kina om, hvordan supermagten USA skal afgive magt – og stormagten Kina afløse USA. De to ledere, Donald Trump og Xi Jinping sætter hver deres aftryk på, hvordan opgøret kommer til at gå. Og så tegner det helt store opgør sig i horisonten om, hvem der erobrer det teknologiske herredømme. Så hvor står vi i EU i det opgør? Risikerer vi at blive slagmark for de to giganter? Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 ruller handelskrigen og dens perspektiver op – også for os i EU, for alle vil blive ramt, hvis USA og Kina ikke får lagt låg på striden.

Foredrag 5: Valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden
Briterne står i en gigantisk demokratisk krise med Brexit. Inderne har genvalgt Modi på hans nationalistiske hindu-program i verdens største demokratiske valg. Europa har netop valgt et nyt EU-Parlament, hvor polakkerne stemte for deres autoritære regeringsparti, hor Orban vandt i Ungarn, Salvini i Italien og Marine le Pen i Frankrig. Så hvordan står det egentlig til med demokratierne? Bedre i nogle samfund. Værre i andre. Det store spørgsmål er, hvor demokratierne ude i verden er på vej hen. Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen