Søs Wollesen

Søs Wollesen

Søs Wollesen er læge, forfatter og foredragsholder. Arbejder til hverdag i det offentlige sundhedssystem, og har derudover privat klinik med udredning, vejledning og behandlinger. Har fungeret som underviser og foredragsholder i mere end 20 år, og er solo- eller medforfatter til 10 bøger om sundhed. Budskaber skal præsenteres spiseligt og gerne med nogle gode grin. Sundhed skal ikke være påbud og forbud, men til glæde og for livet!

Foredrag af Søs Wollesen:

Foredrag 1: Befri os fra flere hedeture!
Der er en grund til, at overgangsalderen hedder, som den gør. Den indtræffer som en periode (der sagtens kan føles lang) sådan cirka lidt over midtvejs i livet, hvor vi er på vej fra en tilstand til en anden, og hvor kroppens hormoner for en tid er ude af balance. Crtl alt del – til det som plejer at være, for det er sat ud af spillet for en kortere eller længere periode. Det sidste kan du faktisk langt af vejen selv ændre på! Det medfører symptomer, både specifikke og diffuse, som kan gøre hverdagen besværlig og indimellem bekymringsfyldt. Mange kvinder – og mænd – oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem i overgangsalderen. De søger viden på nettet og hos egen læge, men føler ikke altid, at de bliver taget alvorligt.

Dette foredrag giver viden, klarhed og tryghed omkring de forandringer, der sker i både kvindens og mandens krop og psyke i årene op til, og i selve overgangsalderen. Og om kønshormonernes Formel 1 løb i kroppen, og hvad det medfører, når de er langt fra mål. Vigtigst af alt beskrives de tiltag, som du selv kan gøre for at genskabe balance og styrke dig selv og din krop i og efter overgangsalderen. Du får masser af input til, hvordan du med sund mad og motion kan skabe ro i kroppen og dæmpe de gener, der følger med denne fase.

Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål og en masse grin med på vejen.

Foredrag 2: Tarme uden larm
Kender du nogen (dig selv?), der slår mere end 20 prutter om dagen eller går på toilettet mindre end tre gange om ugen? Hvis ja, så kender du én af de halvanden million danskere, der har problemer med maven, og dette er kun 2 ud af mange udfordringer, som mange mennesker tænker de ”blot skal lære at leve med”, men det skal ingen.

Udfordringerne som dagligt, ofte eller i perioder præger dagligdagen gælder for både mænd og kvinder. Undersøgelser viser, at næsten 50% af alle kvinder kæmper med oppustet, hård eller løs mave, og mange lever i stilhed med smerterne, fordi den slags problemer ikke er noget, man snakker højt om. Og der er en tendens til at acceptere maveproblemerne som en del af tilværelsen, hvor man ikke regner med, at der er ret meget man selv kan gøre for at afhjælpe vores problemer.

Men det er der!

Søs Wollesen giver forklaringen på, hvordan fordøjelsen fungerer, hvilken mad som især er med til at give uro i maven, samt hvilken type fødevarer, der giver dig en sund tarmflora, der udover en bedre søvn, vægtstabilisering også vil styrke dit immunforsvar betydeligt. Søs Wollesen leverer sit foredrag med humor og et glimt i øjet, da man jo helst ikke taler om prutter, vel?

Foredrag 3: Er antiinflammatorisk livsstil det nye sort?
Nej! Der er ikke tale om en ny trend inden for sundhed, men en temmelig enkel måde, at indrette sit liv og hverdag på. En måde at leve på, der på den korte bane giver mere energi og overskud i hverdagen, og en optimeret nattesøvn. På den lange bane en markant reduktion af symptomer relateret til en mindre sund livsstil, som f. eks. forhøjet blodtryk, kolesterol og blodsukker, samt forskellige kroniske smerter fra gigt eller lignende. En ikke sjælden ”bivirkning” ved at leve antiinflammatorisk er en naturlig sænkning af kropsvægten uden sult, afsavn eller forbud. En hverdag levet efter enkle antiinflammatoriske principper er lig med sunde tilvalg
og naturlige fravalg. Grønt, enkelt og med mere motion.

Foredraget bidrager med mange aha-oplevelser fra hverdagen, der samlet kan gøre det lettere at forstå hvad de antiinflammatoriske principper kan gøre for dit liv.

Foredrag med Søs Wollesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen