Søren Poder

Søren Poder

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet.…

Læs mere
Book Søren

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet.
Han debuterede som forfatter i 2015 med ungdomsromanen Sidste skoledag om skoleskyderen Charles A. Ingreen. En fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden. I 2020 udkom hans anden ungdomsroman, På røven gennem natten, som er en hæsblæsende spændingsroman om venskab, kriminalitet og kærlighed.

Begge romaner har fået flotte modtagelser og høstet store roser hos både anmeldere og læsere, og de bliver nu fulgt op af Undergang, som er Sørens tredje roman, men den første, der primært er skrevet til voksne.

Undergang: Om bogen

Undergang handler om et ægtepar fra Hasselager, der bliver adskilt på grund af sygdom og hospitalsindlæggelse, mens coronavirussen muterer til en mere dødbringende variant.

Undergang er ikke en roman om corona, men pandemien danner rammen om en fortælling, som sætter fokus på medmenneskelighed og samfundssind, hamstring og regelbrud. Romanen rejser blandt andet spørgsmålet om, hvor meget (eller lidt) der skal til, før folk vender ryggen til hinanden og fællesskabet? Før samfundets institutioner reelt bryder sammen?

Det er aktuelle og væsentlige spørgsmål til alle tider og selvfølgelig også nu, hvor verden forhåbentlig snart vender tilbage til en normal tilstand. Har vores civilisation og sammenhængskraft stået sin prøve og sejret under coronapandemien? Eller har vi bare været heldige, fordi coronavirussen ikke var mere alvorlig end som så?

Gennem en jeg-fortæller med en kronisk sygdom sætter romanen desuden fokus på de værdier og valg, der former vores tilværelse, samt på muligheden for at vælge nye retninger, også sent i livet. Romanens omdrejningspunkt er hovedpersonens sårbarhed, isolation og kærlighed.

Søren Poder er selv 46 år og har tidligere skrevet ungdomsromaner, så for ham har det selvfølgelig også været en anderledes og meget spændende udfordring at skrive om en 75-årig hovedperson. Hans ambition har været at gøre Undergang til en realistisk fortælling trods det barske tema, og han har gjort sig mange tanker om pandemien, samfundssind, alderdom og livsvalg. På den måde har hans egen tilværelse også været til overvejelse i forbindelse med skriveprocessen.

Undergang: Bagsidetekst

”Samfundet er røget på intensiv, og Fanden hytter sine.”

Niels og Marie er pensionister og holder sig hjemme i rækkehuset, mens coronavirussen hærger.

Men trods påpasselighed og social distance rammer sygdommen og tvinger dem fra hinanden, og pludselig kan Niels ikke få kontakt til sin hustru.

Niels klamrer sig til troen på, at myndighederne har situationen under kontrol, men virussen er langt mere aggressiv end forventet, dødstallet stiger, og anarkiet breder sig i takt med, at samfundets institutioner bryder sammen.

Den brutale virkelighed trænger ind ad døren og konfronterer Niels med en forandret verden, og nu er han nødt til at begive sig ud på en desperat rejse og et opgør med omgivelserne og sig selv, hvis han vil gøre sig håb om at se Marie igen. Spørgsmålet er, om det allerede er for sent.

Undergang er en fortælling om isolation og umenneskelighed, om egoisme, anarki og et samfund i undtagelsestilstand. Men især en fortælling om kærlighed og viljen til at kæmpe for det, man holder af.

Søren Poder tilbyder følgende foredrag:

Foredrag 1: Bliv forfatter. 10 ting, jeg gerne ville have vidst – og 2 ting, jeg prøver at glemme igen
Med små anekdoter, gode råd og konkrete anbefalinger guider Søren deltagerne igennem processen fra idé til færdig bog og forlagsaftale, så de undgår nogle af de misforståelser og frustrationer, der ofte dukker op. Det gælder før, under og efter selve skrivningen. Foredraget indeholder inspiration og praktiske tips til forberedelser, forventningsafstemning og planlægning, udvikling af plot, karakterer og sprog samt den efterfølgende redigering, henvendelse til forlag og de smertefulde afslag, som alligevel kan bruges til noget positivt. Og hvad nu, hvis forlaget siger ja tak?

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for en forfatters liv og arbejdsvilkår. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 2: Skriv din bog. Sæt gang i skriveprocessen og gør din gode idé til en færdig fortælling
Hvor skal du starte, hvor skal du slutte, og hvad skal du gøre derimellem? Der findes ingen facitliste, men der er heldigvis mange tommelfingerregler og væsentlige overvejelser, som kan hjælpe dig i mål med dit skriveprojekt. I dette foredrag kommer Søren Poder med gode råd til idéudvikling, opbygning af plot, udvikling af gode, levende karakterer, sproglige overvejelser samt fokus på historiens vigtige motor, der er med til at fastholde spændingen og dermed læserens interesse.

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for forfatterens arbejdsproces. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 3: Skoleskyderi. Hvorfor skyder Charles sine klassekammerater?
Gennem arbejdet med Sidste skoledag har Søren foretaget en omfattende research i virkelighedens skoleskyderier og gerningsmændene bag. Romanen er inspireret af virkelige sager, manifester, artikler og undersøgelser fra eksperter og myndigheder, der har forsøgt at klarlægge skoleskydernes motiver og karakteristika. Og bogens hovedperson er skabt som en symbiose af virkelighedens gerningsmænd. I dette foredrag fortæller han om skoleskyderier, gerningsmænd og motiver. Og han prøver at komme med et bud på årsagen til, at Charles skyder sine klassekammerater.

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 4: Undergang
Foredraget handler om Søren Poders arbejde med romanen Undergang. Om at hente inspiration fra coronapandemien, frygten og uvisheden. Om samfundssind og fællesskabets styrke eller skrøbelighed. Hvor godt har vi klaret os? Hvor lidt skal der til, før institutionerne bryder sammen? Og hvilke overvejelser gør man sig som forfatter, når man bruger pandemien som ramme for fiktion, mens pandemien stadig står på?

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag med Søren Poder booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular