Søren Kragh-Jacobsen

Søren Kragh-Jacobsen

Søren Kragh-Jacobsen er først og fremmest kendt for sin karriere som filminstruktør, hvor han bl.a. har “opdaget” en lang række danske stjerner som bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Iben Hjejle og Thomas Villum Jensen.

Hans internationale gennembrud opnåede han med Dogme95-filmen “Mifunes sidste sang” i 1997. Filmen vandt sølvbjørnen ved Berlinalen i Berlin samme år samt en række andre internationale priser. Blandt andre nævneværdige priser har han bl.a. vundet tre “Bodil”`er og en Emmy. Som musiker blev han for alvor kendt da han sammen med Leif Lindskov fik et hit med sangen Kender du det? (Mona, Mona, Mona), fra LP`en Hinkeruder På Motorvejen, 1975, (EXLCD 50027). Har derudover, også med Lindskov, lavet “Tur- Retur”, 1978, (EXLCD 20017); i år 2000 udgav Søren Kragh-Jacobsen endnu en cd, efter massiv opfordring af radiolyttere på DR`s P3. “Isalena” udkom i 2001 på Columbia COL 502476. Udover musik i eget navn har Søren Kragh-Jacobsen skrevet tekster og musik til børneudsendelserne “Omsen og Momsen” (spillet og sunget af Jess Ingerslev og Tom McEwan).

Foredrag af Søren Kragh-Jacobsen:

Foredrag 1. Anden verdenskrig på film
Med udgangspunkt i Søren Kragh-Jacobsen´s film ”Drengene fra Sankt Petri” og ”Øen i fuglegaden” fortæller instruktøren om filmenes tilblivelse, om det historiske og praktiske forarbejde, om at arbejde med amatører, og om at stå i en 35 grader varm pap ruin og instruere vinter, eller ligge på en jernbanespor i Polen i minus 15 grader og vente på damptog med 250 kilo sprængstof, et tog der er ude af kontrol. Foredraget er krydret med klip fra filmene.

Foredrag 2. En dogmatikers bekendelser
En reflekterende tour de force gennem 25 års filmproduktion. Fra den nærmest dogmeagtige Vil du se min smukke navle” over store produktioner som Skyggen af Emma, Drengene fra Sank Petri og Øen i fuglegaden tilbage til rigtig DOGME med Mifunes sidste sang. Instruktøren viser korte klip og fortæller om sine metoder, intentioner og oplevelser under indspilningerne af disse film der alle handler om almindelige menneskers sejre.

Foredrag med Søren Kragh-Jacobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen