Sissel-Jo Reid Gazan

Sissel-Jo Reid Gazan

Sissel-Jo Gazan er aktuel med romanen Hvide blomster.

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne.

Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et hebarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på universitetet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor

Sissel-Jo Reid Gazan er født i 1973 i Århus. Som femårig tog hun med sin mor ud at sejle på træskibet Shearwater og tilbragte et par år i Middelhavet, hvor hun skiftevis blev undervist af sin mor og gik i de lokale skoler. Stærkt opfordret af sine forældre, der begge skriver, holdt Sissel-Jo kontakt med familie og venner i Danmark ved at sende breve og rejsebeskrivelser hjem. Siden har hun rejst i det meste af verden og skrevet flere af sine romaner under længere ophold i bl.a. Portugal og på Filippinerne.

Trods udlængsel og rodløshed slog Sissel-Jo sig i 1997 ned i København for at læse på universitetet og blev i 2004 færdig som biolog. Tre måneder efter sin kandidateksamen flyttede hun til Berlin, hvor hun nu er bosat. Ud over at skrive romaner, arbejder hun freelance for Ugebladet Femina.

Foredrag med Sissel-Jo Reid Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Udgivelser:
2020: Hvide blomster
2017: Blækhat
2015: Vi elsker Berlin – en personlig guide
2013: Svalens graf
2008: Dinosaurens fjer
2006: Sig ja – hvad præster ved om kærlighed” (Pretty Ink)
2003: Vigtigt at vide om Ludmilla” (Gyldendal)
1997: Et barn for sig” (Klim)
1995: Når man kysser i august” (Klim)

Priser og legater
1995: Autorkontoen i forbindelse med “Når man kysser i august”.
1999: Harald Kiddes og Astrid Ehrencron-Kiddes Legat
2002: Autorkontoen
2003: Statens Kunstfond rejselegat
2005: Litteraturrådet
2005: Kunstfonden
2006: Legatophold på Det Danske Institut i Rom
2006: Kunstfonden^
2007: Kunstfonden og Kunstråden
2008: Kunstfonden
2011: DR´s Romanpris

Foto: Robin Skjoldborg

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen