Simone Aaberg Kærn

Simone Aaberg Kærn

Kick off- take off! Se mulighederne og gå efter dem, foredrag og kreative workshops.

Om modet til at drømme en vision, sætte et mål og flyve ud på mission …så drømmen bliver til virkelighed.

Simone Aaberg Kærn, international anerkendt billedkunstner, fotograf og dokumentarfilminstruktør, født i 1969.

Simone er privatpilot og en grænsesøgende kunstner, som har en personlig strategi i en verden i krig. Den handlekraftige kvinde fik sine vinger af en bande 80-arige damer, der, fløj krigsfly under den anden verdenskrig. (TV serien ”Sisters in the Sky”, DR 2).

I 2010 malede hun statsministerportrættet af Anders Fogh Rasmussen til Folketinget. I 2012 arbejder hun med et bataljemaleri, dvs. et historiemaleri om krigen i Libyen.

Simone er kendt fra talrige TV fremtrædener bl.a. med den prisbelønnede dokumentar ”Smiling in a War Zone”.

Hun har udstillet bl.a. pa Louisiana museet i Humlebæk, Venedig Biennalen, Muse D’art de Moderne i Paris og San Diego State University. Derudover har hun haft store soloudstillinger på bl.a. AROS, Malmö Konsthal samt kunstmuseum Thun i Sweitz.

Simones foredrag er fulde af energi og humor. De kan tilpasses dit behov, f.eks. vil et foredrag eller peptalk rettet mod erhvervslivet være mere metodeorienteret, medens det underholdende foredrag vil lægge mere vægt pa eventyret.

Kunstnerens aktioner kræver ikke kun stort mod. Nogle kræver praktisk styring og tilrettelæggelse over en lang periode, mens andre fordrer umiddelbar handling, hurtige beslutninger og tillid sin mavefornemmelse i situationen. Processen involverer f.eks. risk management, materialeproducenter, valg af samarbejdspartnere, samt forhandlinger med fremmede smuglere, warlords og militær. Simone ser muligheder hvor andre ser problemmer.

Hun researcher, interviewer og forbereder sig som en almindelig privatpilot eller journalist, men hun tænker pa en hel anden made. De ideer, der bærer hendes budskab om at være fri og gøre det umulige, star som rene eksperimenter – eventyrlige og fantastiske. Men de handlinger, der udgør det endelige kunstværk, er farlige og højrisikable. – og dog, missionen er jo ikke fuldført medmindre at materialet og kunstneren kan komme hjem igen og færdiggør slutproduktet.

Foredrag af Simone Aaberg Kærn:

Foredrag 1: At smile i en krigszone
Startskuddet til den 5.700 km lange rejse i et bedstemor-and-fly lavet af metalrør og malet stof… er En morgenavis! En stemnings rapport af Carsten Jensen fra det amerikansk kontrollerede Kabul i Afghanistan. I artiklen optræder den 16-arige Farial. Hendes drøm er at flyve.
Simone drikker kaffen op og køber straks et fly, fast besluttet pa at flyve ned til pigen i Kabul. ”Alle mennesker burde have lov at flyve! I det mindste skal Farial have mulighed for at prøve at styre flyveren selv. Ind imellem kan det jo hjælpe at se sin situation i et lidt større perspektiv!? ”
Følg med pa eventyret og fa indblik i bevæggrundene for at tage af sted og strategierne til at gennemføre det umulige. Hvad tænker man nar man sætter livet pa spil for at drømme skal blive til virkelighed? Hvad sker der nar flyvsk utopi rammer den mudrede Afghanske virkelighed?
For Simone handler det om, som kunstner at være forkert pa den rigtige made. At være den sten i skoen, der far folk til smilende, at klø sig i hovedbunden… og maske tænke efter…
Oplev en forrygende og humoristisk fortælling om kvindeligt heltemod, søsterskab og storpolitik. Det vitaliserende foredrag er altid efterfulgt af en heftig spørgerunde og debat.
Hvis man kan smile i en krigszone er meget muligt?

Foredrag 2: Drawing Fire – Krigens maler på fronten i Libyen.
– en rejseskildring fra det arabiske forar. Foredrag med fotos og tegninger fra fronten ved Bani Walid og Sirte. Simone Aaberg Kærn producerede i 2011 missionsmærket for de danske F-16 piloter, der med bomber skulle beskytte civilbefolkningen i Libyen mod overgreb. I starten af krigen fløj Simone til Sigonella basen pa Sicilien i et militær Hercules fly pa toppen af et læs gamle bomber.
I løbet af sommeren 2011 far Simone opgaven, at lave et dansk bataljemaleri over krigen i Libyen. En bataljemaler skal afbillede striden, hvorfor det er nødvendigt, at komme til fronten i Libyen før krigen slutter. I midlertid kommer kontrakten omkring maleriet ikke pa plads før krigen lakker mod enden, og Simone ma pa egen hand skaffe finansiering, finde frem til frontlinien og opfinde nye mader at agere krigsmaler pa.

På en bar finder hun en forhenværende Navy SEAL, som hun hyrer til at passe pa sig, samt to teenagere, der agerer henholdsvis chauffør og oversætter. Sa er det ellers bare at prøve at finde kampen. – Ude i bomberegnen finder Simone ud af, at hendes team har deres helt egne grunde til at tage med hende til fronten.
I foredraget fortæller Simone Aaberg Kærn om bataljemaleriets historie, blandet op med sine egne iagttagelser og den eventyrligt absurde rejse til fronten i Libyen. Foredraget diskuterer den danske indsats i Afghanistan, i forhold til Libyen indsatsen og lægger op til debat, omkring grænser for kunsten, samt indblanding i andre landes anliggender. Det er en historie om mod og tilpasning. En humoristisk historie om at finde sine egne mal, strategier og grænser.

Foredrag 3: Foghs Portræt maler.
Kom tæt pa processen, strategierne og beslutningerne bag statsministerportrættet. Hør den levende fortælling om statsportrættets kunsthistorie og hvad der egenligt skete da Fogh valgte en tidligere BZ’er som portrætmaler? Foredraget diskuterer mediernes reaktioner pa portrættet og lægger op til debat med tilhørerne.

Foredrag med Simone Aaberg Kærn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen