Simi Jan er TV2 Nyhedernes yngste korrespondent og har siden 2007 boet fast i Pakistan og Afghanistan, men også rapporteret fra utallige andre steder i verden som fx Mellemøsten, Norge, Somalia og Australien. I januar 2012 blev Simi Jan hædret med den prestigefyldte Berlingske Fonds Journalistpris, og kunne endvidere ses i TV2´s dokumentarserie “korrespondenterne”. I 2008 blev hun kåret som Årets TV-Talent ved TV-branchens årlige TV-Festival. Simi Jan er født i 1979 og er uddannet journalist på Napier University i Skotland i 2003. Hun har tidligere bl.a. arbejdet for DR, Politiken og BBC, og har sideløbende læst Mellemøststudier og Arabisk ved Syddansk Universitet. Simi Jan debuterede med den anmelderroste bog ”Til te hos Taleban” i oktober 2012.

Foredrag af Simi Jan:

Foredrag 1: Spring ud i livet
Tag ejerskab over dit eget liv og udlev dine drømme. Du kan hvis du vil. Sådan lyder det fra Simi Jan, der selv har kæmpet for at udleve sin drøm om at blive korrespondent. Men hun har ikke fået noget forærende undervejs. I flere år efter hun blev færdiguddannet journalist kunne hun ikke få et job, og da det endelig lykkedes, sagde hun kort tid efter selv farvel til fast job, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. Selvom mange rynkede på næsen. Hun solgte sin lejlighed og møbler, og flyttede teltpælene til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et eventyr. En satsning. Sjovt, men også hårdt og grænseoverskridende. Og mest af alt lærerigt og givende. For livet er for kort til at lade stå til, hvis du ikke er glad. Du skal selv tage ejerskab over dit liv – og se muligheder i begrænsninger. Det er sundt og du ender nok endda med at blive et gladere menneske.

Et underholdende og inspirerende foredrag om at turde se sig selv i øjnene – og kaste sig ud på dybt vand. Kom og få et spark i røven af en kvinde, der gør det med humor og et glimt i øjet.

Foredrag 2: På job i verdens brændpunkter
Simi Jan giver en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje – hør historierne bag om historierne på TV. Gennem personlige beretninger fortæller hun om at rapportere fra verdens brændpunkter; Om at turde bo i et land med en konstant terror-og kidnapningstrussel; Om at arbejde som kvinde i et mandsdomineret fag, og rapportere fra konservative lande, hvor kvinders plads ofte er bag hjemmets fire vægge; Om den grænseløse gæstfrihed og næstekærlighed midt i krigen. Simi Jan har ikke kun gjort en dyd ud af at lære de lokale at kende, for at forstå samfundet indefra, men har også taget store ricisi for fx at møde taleban-krigere i et forsøg på at fortælle den anden side af historien. Men Simi Jans foredrag er også en fortælling om, at kæmpe for det man brænder for, og at tage skæbnen i egen hånd. At turde springe ud på dybt vand uden at vide, hvad der venter. For de første par år efter endt uddannelse kunne den unge journalistspire ikke få job nogen steder – ingen ville ansætte hende. Men hun gav ikke op – og i 2006 blev hun ansat hos TV2 Nyhederne, men efter blot et år sagde hun sit faste job op, solgte sin lejlighed og rejste ud i verden for at udleve sin drøm som korrespondent. Det blev begyndelsen på en faglig og personlig dannelsesrejse i verdens brændpunkter.

Der er lagt op til et spændende og indsigtsfuldt foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, der brænder for sit arbejde.

Foredrag med Simi Jan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen