Sherin Khankan

Sherin Khankan er på BBC’s liste over verdens 100 førende kvindelige pionerer. Sherin Khankan er modtager af Mathildeprisen, Hesbjerg…

Læs mere
Book Sherin

Sherin Khankan er på BBC’s liste over verdens 100 førende kvindelige pionerer. Sherin Khankan er modtager af Mathildeprisen, Hesbjerg Fondens Fredspris, Retspolitisk Forums pris ”Kafkatten”, UNESCOs Global Hope Award med flere. Sherin Khankan er religionssociolog, aktivist, forfatter, cert. kognitiv psykoterapeut, nordens første kvindelige imam samt stifter og direktør for Exitcirklen – Veje ud af psykisk vold. Exitcirklen er Danmarks første terapi- og samtalegrupper for ofre for psykisk vold. Sherin Khankan har udviklet et unikt sæt af 10 kognitive redskaber til at bekæmpe følgekonsekvenser af psykisk vold, som hun har implementeret i Exitcirklens landsdækkende terapigrupper. Sherin Khankan er mor til 4 børn.

Foredrag af Sherin Khankan:

EMNER OM PSYKISK VOLD:

Foredrag 1: Når kærlighed bliver til vold
Hvad er psykisk vold og andre voldsformer? Hvad gør psykisk vold ved os som mennesker? Hvad kan vi gøre for at bryde med vedligeholdende voldscirkler?

Foredrag 2: Æresrelateret vold – når ære bliver livsfarlig
Hvad er negativ social kontrol, religiøs tvang og æresrelateret vold?

Foredrag 3: Traumer og psykisk vold
Traumepsykologi, traumehåndtering og posttraumatisk vækst. Hvad er traumer? Hvad gør traumer ved os? Hvordan kan vi vokse ud af vores smerte?

Foredrag 4: Hvad vil du helst være – god eller hel?
Veje ud af skyld og skam gennem skyggearbejde. Skyggearbejde og psykisk vold. Hvad er dine mørke skygger? Lær at integrere dine mørke sider og giv slip på skammen

Foredrag 5: 10 trin ud af psykisk vold – Psykisk vold modellen
Psykisk vold-modellen og 10 kognitive redskaber ud af psykisk vold. Du bliver introduceret til 10- trins modellen som har udannet mere end 1000 fagprof.

Foredrag 6: Forældrefremmedgørelse og psykisk vold
Nogle forældre mister retten til at se deres børn. Ikke fordi de er dårlige forældre, men fordi de udsættes for forældrefremmedgørelse. Hvad er forældrefremmedgørelse? 5 tegn på forældrefremmedgørelse. Hvad kan du gøre for at tackle forældrefremmedgørelse og psykisk vold? Hvad med børnene?

Foredrag 7: Livet efter skilsmissen og psykisk vold
Egen proces. Forældresamarbejdet. Børnene. Hvad gør du hvis psykisk vold er et grundvilkår også efter skilsmissen? Børn og psykisk vold. Hvordan samarbejder man med en partner som er psykisk voldelig? Hvordan øger du egen robusthed og passer bedre på dig selv og dine børn?

EMNER OM ISLAM:

Foredrag 8: En kvindes fortælling om at blive nordens første kvindelige imam
En personlig fortælling om at bryde med mænds monopol og magt. Om den menneskelige pris ved at skabe forandring

Foredrag 9: Kvinder og islam – islamisk feminisme
Reformislam og kvinder i islam. 3 store reformer i islam i Danmark. Kvindelige imamer. Islamiske skilsmisser. Tværreligiøse vielser.

Foredrag 10: Hvad er sharia?
Islam, demokrati og menneskerettigheder. Islams menneskerettighedslære. Islams tro, jura og spiritualitet.

Foredrag 11: Politisk islam og islamismer
Hvad er politisk islam. Er islamismen er trussel mod de vestlige demokratier?

Foredrag 12: Sufisme – Islams spirituelle lære og mystik
Hvad er sufisme? Hvem er islams reformatorer? Sufisme og kvinderettigheder.

Foredrag med Sherin Khankan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular