Sebastian H. Mernild

Sebastian Mernild

Sebastian Mernild er nomineret til Årets Dansker 2018 af Berlingske Tidende.
Motivation: Sebastian Mernild nomineres for som fremtrædende international klimaforsker og hovedforfatter på FNs klimapanels 6. rapport at være den dansker, som stærkere end nogen anden har bidraget til at sætte klimaet på den globale dagsorden.
Modtager af DR´s store formidlingspris, Rosenkjærprisen 2018.

Foredrag af Sebastian H. Mernild

Foredrag 1: Konsekvenser af den globale opvarmning – her og i fremtiden

Foredrag 2: Det ekstreme klima – et Arktis og en klode under forandring

Foredrag 3: FN’s 17 verdensmål med fokus på klimaindsatsen og livet i havet 

Sebastian H. Mernild er en af de mest anerkendte klimaforskere og -formidlere i Danmark. Mernild har opnået en ph.d.-grad i 2006 og en dr. scient.-grad i 2016 fra Københavns Universitet.

Mernild er i dag professor i klimaforandringer og glaciologi samt administrerende direktør ved det anerkendte klimaforskningscenter Nansen Centeret i Bergen (siden 2016), Norge. Nansen Centeret er i dag et af nordeuropas mest anerkendte centre inden for klimaforandringer.

Han har tidligere arbejdet som klima- og polarforsker i USA på International Arctic Research Center (2006-2009), Fairbanks, Alaska, og på Los Alamos National Laboratory (LANL) (2009-2013) ved Climate, Ice Sheet, Ocean, and Sea Ice Modeling Group og som forskningsleder ved CECs i Chile (2013-2016). Han har adskillige gange været gæsteforsker ved førende universiteter indenfor klimaforandringer og glaciologi ved Colorado State University, University of Colorado at Boulder, New York University, USA, Hokkido University, Japan, samt bl.a. deltaget i kurser ved University Centre in Svalbard (UNIS), Norge.

Mernild arbejder med klimaforandringer herunder i Arktis. Han beskæftiger sigvidenskabeligt med terrestriske og cryosfæriske forhold det vil sige forståelsen af klimaets indvirkning på gletschere, iskapper og isskjolde i for-, nu- og fremtid.

Han har været medforfatter på adskillige internationale rapporter, bl.a. rappoter fra IPCC (FN’s klimapanel), hvor han på den kommende rapport AR6 er Lead Author (hovedforfatter).

Han har over de seneste 15-20 år formidlet sine interesser og viden om klimaprocesser og -forandringer samt deres effekter på cryosfæriske forhold i Arktiske område i såvel videnskabelige tidsskrifter som i form af konferenceforedrag og foredragsvirksomhed for den brede befolkning og i aviser, radio og på tv.

Privat er Mernild desuden uddannet kaptajn af reserven og har gjort tjeneste i såvel Kosovo (2002) som Afghanistan (2006).

Foredrag med Sebastian H. Mernild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen