Rabih Azad-Ahmad er rådmand og tidligere viceborgmester i Aarhus. Uddannet jurist. Har holdt en del foredrag i Danmark og udland.
Foredrag af Rabih Azad-Ahmad:
Foredrag 1: Fra flygtningelejre til viceborgmester og Rådmand i Aarhus
Rabih Azad-Ahmad deler sin egen livshistorie, som spænder fra sin opvækst i en flygtningelejr i Libanon til sit liv i Danmark, hvor han har kæmpet for at bryde med den negative sociale arv. Rabih voksede op i det socialt belastede Gellerup og har arbejdet hårdt for at realisere sine drømme, hvilket har ført ham til at blive viceborgmester, rådmand og en rollemodel for unge.
Rabih Azad-Ahmads rejse begyndte i en flygtningelejr i Elbass, Sydlibanon, hvor han blev født i 1976. Som 13-årig flygtede han med sin familie til Danmark, og efter nogle år uden klare mål for fremtiden, oplevede han en skelsættende begivenhed, der ændrede livet. I dag er Rabih uddannet jurist, medejer af en advokatpraksis i Aarhus og København, og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, hvor han leder 850 medarbejdere og har politisk ansvar for kultur, idræt, borgerservice, biblioteker og musik.
Han fortæller også om opvæksten i Gellerup, et område kendt for sin fattigdom og mange flygtninge og indvandrere. Gennem det mangeårige engagement som formand for Multikulturel Forening har han arbejdet med integrationsmæssige udfordringer og frivilligt arbejde i udsatte bydele. Som palæstinensisk flygtning, der mistede to brødre i flygtningelejren, kender han krigens smerte på egen krop. Rabih har som voksen rejst meget i Palæstina, Israel og Libanon og har et dybtgående kendskab til konflikten mellem Palæstina og Israel.
Foredraget handler om at overvinde udfordringer, bryde sociale barrierer og skabe en fremtid trods vanskelige vilkår. Han håber at kunne inspirere andre med sin historie.
Foredrag 2: Israel-Palæstina, kampen om det hellig land
Mere end 75 år efter at staten Israel blev oprettet, er konflikten mellem Palæstina og Israel stadig uløst, ligesom flygtningeproblemet fortsat består. Kampen om det hellige land mellem Palæstina og Israel er fortsat en af verdens store uløste konflikter med betydelige politiske og menneskelige konsekvenser. Striden giver stadig anledning til intense og ofte uforsonlige debatter, også i Danmark. Rabihs familie stammer fra Akka i Palæstina. I 1948 måtte de flygte og efterlod alt, hvad de ejede, hvilket førte til, at Rabih voksede op i flygtningelejre i Libanon. Som palæstinensisk flygtning har han oplevet krigens konsekvenser, herunder tabet af to af sine brødre. Baseret på sine personlige erfaringer, rejser i Mellemøsten og indsigt i områdets udvikling, kan han præsentere en analyse af Palæstina/Israel-konflikten og besvare mange af de spørgsmål, der ofte stilles: Hvordan kan konflikten mellem Palæstina og Israel løses? Hvorfor er der endnu ikke indgået en fredsaftale? Hvad kræver vi som palæstinensere, og hvad kræver israelerne? Hvad betyder det for vores hverdag at leve under besættelse? Kan vi som palæstinensere og israelerne selv finde en løsning på konflikten? Har det internationale samfund en rolle i at finde en løsning?
Foredrag med Rabih Azad-Ahmad booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.