Preben Nyborg Madsen

Preben Nyborg Madsen

Preben Nyborg Madsen er født på kvindernes kampdag (8/3) i 1958 og gik med aviser som dreng. Yngste elev på Danmarks Journalisthøjskole i 1978 og fik job på Politiken, headhuntet til Aktuelt og har siden prøvet de fleste afkroge i sit fag. Preben er i dag hjemløs og opholder sig halvdelen af året i udlandet. I Danmark bor han på forsorgshjem. Hans bog ”Hvor skal jeg sove i nat?” udkommer i foråret 2019, men uddrag findes allerede på nettet. Han er vild med fodbold, eventyr og gambling. Elsker god vin og mad, og så er han en god fortæller – ofte med et humoristisk glimt i øjnene.

Foredrag af Preben Nyborg Madsen:

Foredrag 1: JOURNALISTIK
Jeg blev færdiguddannet som journalist fra skolen i 1982. Da jeg kom til optagelsesprøven var det med en lille rejseskrivemaskine under armen. I dag er en smartphone nok til at gøre jobbet, som siden har eksploderet og ofte opleves uden nogen retning. I dag er journalistikken det populære ”klik på nettet”, hvor det før var med til at vælte regeringer.

Foredrag 2: HUMOR
Hverdagene bliver nemmere når det hele anskues fra en morsommere vinkel. Livet er ikke så alvorligt, at det skal tages så alvorligt. Egentlig burde vi alle gå rundt og grine i stedet for at henfalde til grublerier. Jeg fortæller om praktiske eksempler og der vil blive oprettet ”grineklubber” undervejs i foredraget.

Foredrag 3: SELVMORD
Hvorfor skal det være så svært at tage sig selv af dage? Jeg har selv forsøgt selvmord, men måtte efter et halvt år med en sø opgive mit forehavende. Jeg havde ikke modet. Egentlig ville jeg helst have haft guillotinen genindført, men når det ikke kan lade sig gøre vil jeg snakke for et JA til aktiv dødshjælp.

Foredrag 4: HJEMLØSHED
Med min bog om livet blandt de udsatte i Danmark har jeg sat gang i debatten. ”Hvor skal jeg sove i nat?” findes blandt andet på e-magasinet.com på nettet. Jeg vender tingene på hovedet og fortæller hvorfor jeg synes hjemløshed er mennskets største frihed. Jeg punkterer de fleste fordomme om hjemløshed efter seks år blandt de fattigste folk i Danmark.

Foredrag 5: ALBANIEN
De seneste tre år har jeg levet og oplevet dette lille land på Balkan. Det startede med jeg tog ned for at se Danmark spille fodbold mod Albanien. Vi fik kun 1-1 og Albanien kvalificerede sig till EM på vor bekostning. Det vakte min nysgerrighed og jeg slog mig ned i Tirana. Her levede jeg som kunstner og fik hurtigt en albansk kæreste. Vi har sammen rejst landet rundt. Jeg fortæller historien om det gamle kommunistiske land, der nu jagter EU, rigdom og penge – som alle vi andre.

Foredrag med Preben Nyborg Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen