Peter Tygesen

Peter Tygesen er prisbelønnet forfatter. Holder foredrag om Tvind og Afrika. Peter Tygesen er aktuel med den roste bog…

Læs mere
Book Peter

Peter Tygesen er prisbelønnet forfatter. Holder foredrag om Tvind og Afrika.

Peter Tygesen er aktuel med den roste bog om iværksætteren Amdi og Tvind. Lyt til ham fortælle den levende historie fra de vilde og voldsomme halvfjersere om tidsånden, der skabte Amdi og Tvind – som de skabte tidsånden.

I bogen Amdi og Tvind. Iværksætteren sammenvæver Tygesen øjenvidners og deltageres anekdoter med tidsånden og fortæller, hvordan Amdis grundværdier skabes og hvordan hans forskellige fællesskaber blev til Tvind. “En stærk biografi”, skrev Jyllands-Posten, “beundringsværdigt grundigt kildearbejde”, skrev Weekendavisen, og fra Politiken lød det: ”Klogere på Amdi”.

Peter Tygesen brød igennem som forfatter med bogen Congo – formoder jeg. Fortællinger fra Drømmeland, der siden er kaldt en dansk Afrika-klassiker.

Han er en underholdende, engagerende og levende foredragsholder, tidligere Afrika-korrespondent for Weekendavisen og Berlingske og udlandsredaktør på Information.

Foredrag af Peter Tygesen:

Foredrag 1: Amdi og tvind og de vilde halvfjersere

Peter Tygesen fortæller den utrolige historie om førstelærersønnen fra Fyn, der skabte Danmarks første kollektiv og siden alt det, der blev til Tvind. Med bogen, “Amdi og Tvind” retter Tygesen et kritisk syn på historien om Tvind og Mogens Amdi Petersen. Med Amdis ungdomsvenner som vidner tegnes Amdis opvækst i en stram og autoritær tid, hvor han formes af spejderidealer – og en brændende trang til oprør. Hans serielle fællesskaber fører til Danmarks første kollektiv og kulturhus, en skelsættende jordomrejse og inspiration til Den rejsende Højskole, Det nødvendige Seminarium – og endeligt det kontroversielle Tvind.

Tygesens fortælling om pioneren og iværksætteren Amdi væves sammen med den store historie om forandringstrangen, der besatte 1960’erne og 1970’erne. Amdi kunne læse tidsånden lige som han også skabte den. Efter foredraget vil der være rig lejlighed spørgsmål og debat.

Foredrag 2: Kan Afrika mætte egne munde?

Hungersnød, krig og katastrofer fylder de fleste nyheder, vi får fra Europas sydlige nabokontinent. Vi er alle klar over, at sådan behøver det ikke at være. Og så ved vi i øvrigt også, at medierne næsten altid foretrækker gruopvækkende historier frem for lysglimt: ”Vi ved alt om, hvordan afrikanerne dør, men intet om hvordan de lever” er den svenske succesforfatter Henning Mankells beske kommentar til mediernes Afrika.

Centralt i håbet for Afrika er naturligvis det daglige brød. ”Når maven rumler, kan hovedet ikke tænke,” lyder et congolesisk ordsprog. Det er nok også derfor, at løfter om hurtig gevinst ofte trumfer afrikanske vælgeres ulyst til at stemme på udemokratiske politikere – heller mad i maven end fine principper.

Hvem skal sørge for afrikanernes mad? Det skal afrikanerne selvfølgelig! Peter Tygesen har boet mere end ti år i Afrika og rejst på kontinentet siden 1980. På denne baggrund fortæller Peter Tygesen kvalificeret om vilkår og muligheder for, at Afrika netop føder egne munde – og hvem ved: Måske flere end det.

Foredrag med Peter Tygesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ved brug af foto skal fotograf Jacob Crawfurd nævnes.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular