Peter Mogensen

Peter Mogensen

Peter Mogensen er uddannet økonom på Århus universitet og har en baggrund som embedsmand i centraladministrationen. Fra positioner i Stats- og Finansministeriet har Peter Mogensen været en tæt iagttager af dansk politik over de seneste to årtier. Især jobbet som sekretariatschef i Statsministeriet fra 1997-2000 har givet Peter Mogensen en unik indsigt i hvordan dansk politik udføres i regeringens top. Som tæt personlig rådgiver af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen gennem tre år – herunder ansvar for alt pressehåndtering omkring statsministeren – er Peter Mogensen velbevandret i såvel indenrigs- som udenrigspolitiske emner. Årene i Finansministeriet, ikke mindst årene som ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft har givet indsigt i alle dele af den økonomiske politik samt tilblivelsen af større forlig i det politiske akvarium, som i meget stor omfang forhandles fra Finansministeriet. Peter Mogensen kan levere medrivende foredrag med stort overblik om den aktuelle politiske situation eller mere specialiserede oplæg med relation til specifikke dele af det politisk miljø. Peter Mogensens baggrund som erhvervsmand og Partner i et globalt konsulentfirma giver en mulighed for at skræddersy oplæg til erhvervssegmentet. Endelig er det muligt at få Peter Mogensen til at holde oplæg om mediernes udvikling og udfordringerne hermed i almindelighed. Peter Mogensen er i dag direktør i Kraka. Tidligere spindoctor for statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Politisk rockshow

En partileder, en djævelsk satirisk analyse og et klassisk rocknummer der siger alt om situationen, det er elementerne i Politisk rockshow. Peter Mogensen (direktør i Kraka, kendt som politisk kommentator op TV2 News og Dagbladet Politiken) er ikke bare en af landets mest vidende personer når det gælder dansk politik. Han er også, når han ikke er i fjernsynet, men tillader sig at stille op på den slappe line, bidende satirisk og morsom, når han hudfletter de politiske ledere én for én. Lars Løkke, Mette Frederiksen, Thulesen Dahl, ingen går fri. Mogensens hang til at spille vild rockmusik på sin Fender telecaster eller sin akustiske Gibson hummingbird er velkendt fra adskillige liveshows på alt fra Folkemødet til PH-cafeen på Vesterbro. Ligeså er Mogensens faste makker og sikre musiske fundament i bandet, Dr. Kaarsen, phd. i økonomi fra Københavns universitet og dermed ikke bare en af landets bedste musikere, med fingrene på alt fra bas, mundharpe og til guitar, men også den klogeste. Få én på opleveren med en forrygende pulsdunkende cocktail af skarp politisk analyse og en gang rockmusik, som man ikke kan sidde stille til. Det er bl.a. Springsteen, Stones, Dylan og Beatles. Én time til firmafesten, enten under middagen eller efter desserten…

Foredrag af Peter Mogensen:

Foredrag 1. Analyse af den aktuelle situation i dansk politik.

Foredrag 2. Regeringens og oppositionens muligheder og strategiske overvejelser om hhv. at beholde og komme til magten.

Foredrag 3. Hvilket spin betjener regeringen sig af?

Foredrag 4. Sammenligning af den politiske situation i dag med den politiske situation under Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen.

Foredrag 5. Er den økonomiske politik holdbar? Finanslovens holdbarhed og muligheder? Regeringens 2015 plan? Samt velfærdskommissionens anbefalinger om hvor samfundet bevæger sig hen over de næste 20 år.

Foredrag 6. Skattepolitikken – før, nu og i fremtiden….(erhvervsrettet)

Foredrag 7. Dansk Udenrigspolitik i nyere tid herunder diskussion af indsatsen i Irak og Afghanistan samt forholdet til UK USA.

Alle oplæg vil starte med en generel præsentation af det politiske landskab her og nu samt hvordan det er endt her. Derefter vil der komme et bud på hvor vi generelt bevæger os hen. Vurdering af regeringens styrker og svagheder samt oppositionens ditto. Spin etc. Derefter kan ønskes en særlig fokusering på skat, historisk sammenligning, udenrigspolitik etc. Alle oplæg er Peter Mogensens vurdering af situationen og bud på en fremtidig udvikling. Alle oplæg inkluderer en seance med publikum med spørgsmål og kommentarer, som Peter Mogensen vil forholde mig til i opsamlingen.

Foredrag med Peter Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Holder foredrag indenfor følgende områder: Økonomi, International politik, Politik, Spin

Del denne side på:
Til toppen