Peter Møller

Peter Møller

I 2013 blev Peter Møller som 62-årige ramt af modermærkekræft. Det ændrede – som ved alle andre i samme situation – hans liv 180 grader. Efter nødvendige operationer, behandlinger og start på årelange kontroller, blev en gammel drengedrøm hevet frem fra gemmerne. Nu skulle en vanvittig idé om at cykle på tværs af USA udleves!

Fra kræftsyg til ekstremidræt

Et spændende, alvorligt, muntert. givende og underholdende foredrag om udfordringerne med at gennemleve en alvorlig sygdom, komme styrket ud på den anden side, udleve en vild drengedrøm og der er én meget vigtig morale i foredraget: Vigtigheden i at komme til lægen i tide!

Et foredrag af Peter Møller med plads til både grin og tårer om hans livs rejse på cykel tværs over USA.

På en cykeltur fortalte jeg min ven Erik om min vanvittige plan. Eneste svar fra Erik var: ” Hvornår skal vi afsted? ” Hurtigt blev det afgjort at turen skulle afvikles i efteråret 2016, og at der skulle cykles til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Primært for at sætte fokus på at komme til lægen i tide, og sekundært for at samle penge ind. Turen skulle være helt uden følgebiler og anden medkørende hjælp! 2 seniorer på 58 og 65 år alene på de lange strabadse-rende og udfordrende amerikanske landeveje, i ørken, storbyer og bjerge.

21 måneders hård forberedelse fysisk og psykisk gik i gang. Der blev fundet sponsere og lavet aftaler med TV2 Lorry og Kræftens Bekæmpelse, aftaler med træningscoach, diætist, mental coach og idrætsfysiolog, og ikke mindst træning, træning og træning. 13. september kørte vi ud af San Francisco med kurs mod New York. En fantastisk tur med masser af oplevelser – gode og mindre gode, spændende og næsten for spændende enkelte gange – og det blev til i alt 5.690 km. og 33.276 højdemeter på 32 etaper. Den 17. oktober sluttede turen i New York – målet var nået, eventyret sluttede – naturligvis – ved statuen af H.C. Andersen i Central Park.

Foredraget er bl.a. ment som inspiration til hvordan man kan give sig selv udfordringer, få uforglemmelige oplevelser og minder, nå sine mål trods sygdom eller modgang, det hele krydret med spændende beretninger, anekdoter, billeder og videoer fra turen.

Indhold (kan evt. tilpasses tilhørerne):

Kræftsygdom. Konstatering, behandling og restitution. Tankerne på plads og tilbage til livet!
Forberedelse til turen: Drøm, formål, rute, overnatninger, sponsorer, grej, presse, venskab med mere.
Turen gennem 13 stater.
Hjemkomst, tilbagefald – falsk positiv – operation og frisk igen.

Varighed ca. 2 timer med brug af PowerPoint samt fremvisning af diverse effekter fra turen.

Afholdte og kommende foredrag:

Ældre Sagen i:
Gilleleje, Holstebro, Nykøbing Rørvig, Præstø, Ishøj, Rødovre, Skive, Aaskov/Kibæk, Odder, Allerød, Brønderslev, Vejle, Kibæk/Aaskov, Kjellerup, Ramsø/Gadstrup

Kræftens Bekæmpelse i:
Roskilde, København, Odsherred, Brøndby, Frederikshavn, Nyborg, Nykøbing Falster

Stafet for livet i:
Dragør, Næstved, Sorø

Diverse:
Dragør Kommune, Christiansen & Essenbæk A/S Glostrup, ALOT,Albertslund Løbe-og Triathlon Klub, DSV Hedehusene, AOF Brøndby, DGI Hillerød, Rotary København, DGI Helsinge, Diabetesforeningen og Hjerteforeningen Frederikshavn, Café 60+ Cycling Ishøj, Vetterslev Sogn Ringsted, AOF Idræt om Dagen og Sundhedshuset Silkeborg, DGI Vestjylland, Team Rynkeby Nordsjælland, Frivilligråd Kalundborg, Vallensbæk Kultur-og Borgerhus, Cyklistforbundet Vestegnen, Nordea Pensionistforening København, Hjerteforeningen Vordingborg, Blixenklub Vallensbæk, Tværfaglig Seniorklub Ringsted, Demens Café Ishøj, Slangerup Seniorer.

Foredrag med Peter Møller booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen