Pernille Johl

Pernille Juhl

Pernille Juhl er uddannet Akademiingeniør i 1990 – har beklædt forskellige lederstillinger i 25 år i flere store danske virksomheder.…

Læs mere
Book Pernille

Pernille Juhl er uddannet Akademiingeniør i 1990 – har beklædt forskellige lederstillinger i 25 år i flere store danske virksomheder. Modtager af Sprog og Kulturprisen 2019.

Foredrag af Pernille Juhl:

Pernilla Juhl - genforening_forsideForedrag 1: Genforening
Om H. P. Hanssens liv og hele hans store arbejde for at få Sønderjylland tilbage til Kongeriget. Han var en af hovedmændene bag genforeningen i 1920, opvokset i Sundeved for siden at bo mange år i Åbenrå. Foredraget handler både om H.P Hanssens lange, begivenhedsrige liv, om vigtige historiske begivenheder op til- og under genforeningen samt om bogens tilblivelse herunder researcharbejdet som forfatter.

Foredrag 2: Trilogien
Historisk foredrag med udgangspunkt i trilogien om familien Andersen fra Graasten, der af en anmelder blevet sammenlignet med Matador. Det har særlig vægt på det første bind: ’Vent på mig Marie’, som foregår i tiden under første verdenskrig, og den er stærkt inspireret af forfatterens farfars krigsdagbøger. Han var en af de 35.000 sønderjyder, som var tvunget til at kæmpe på tysk side under første verdenskrig. I foredraget fortælles der om farfarens oplevelser under krigen, og undervejs vises der billeder af det materiale, han efterlod sig. Foredraget har meget fokus på Sønderjyllands historie og tiden – ikke så meget selve bøgerne. Endelig hører vi om bøgernes tilblivelse og hvorfra forfatteren henter inspiration, og hvorledes hun researcher.

Foredrag 3: Romanen ’Frihed og ære’
Romanen ’Frihed og ære handler om en autentisk frihedskæmper, som spillede en afgørende rolle som spion under 2. verdenskrig. ’Frihed og Ære’ er blevet kaldt en “pageturner” og ”en helstøbt fortælling” af anmelderne. Ved foredraget fortæller forfatteren om Christian Fries korte liv, om research arbejdet bag bogen, herunder kortlægningen af frihedskæmperens liv og færden. Der er tale om en handlingsmættet tid, som beskriver et spændende stykke Danmarkshistorie. Også her spiller Sønderjylland en væsentlig rolle da Fries tilbragte en del år i militæret både ved Sønderborg og Haderslev. Christian Fries voksede op i Kollund, og ingen kunne vide, at han som 26-årig ville få vigtig betydning for krigens udvikling i Danmark. Få år efter Danmarks besættelse i 1940 blev han ansvarlig for opbygningen af den illegale Militære Efterretningstjeneste under Studenternes Efterretningstjeneste.

Foredrag 4: Maren Sørensen
I 1882 blev en af Danmarks helt store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Maren Sørensen blev som den første kvindelige præst i Danmark ordineret i dølgsmål i Havrebjerg Frimenighedskirke i 1940. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet. Maren Sørensen var på mange måder forud for sin tid og kunne foruden præst smykke sig med titler som frihedskæmper, kvindesagsforkæmper, sygeplejerske, plejemor og forstanderinde på Børnenes Helsehjem ved Sdr. Vilstrup. Foredraget handler om Maren Sørensens begivenhedsrige liv og bogens tilblivelse. Om bogen skrev anmeldere: ”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof”. Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

CV:

September 2013: Debuterer med romanen ‘Vent på mig Marie’ inspireret af farfarens dagbøger fra første verdenskrig. Bogen er solgt i mere end 3700 eksemplarer.
December 2013: Lindhart og Ringhof udgiver ‘Vent på mig Marie’ på lydbog
August 2014: TV2Syd sender udsendelsen: ’Med farfar i krig’ et 40 minutter langt program, som er genudsendt adskillige gange siden. Senest i 2018.
September 2014: Udgiver ’Når solen står højest’ efterfølgeren til ’Vent på mig Marie’. Anmelder Jette Landager, Biblioteksmedier. ‘Jeg blev mindet om Matador’
September 2015: Udgiver ’Efter mørke’ fortsættelsen til ’Når solen står højest’. Serien omtales nu som ’Gråstener trilogien’.
September 2016: Udgiver romanen ’Frihed og ære’ om en autentisk frihedskæmper, Christian Fries født i Bov i 1916.
November 2016: 30 minutter langt interview om ’Frihed og ære’ fra Bogmessen gennemført af TV2Syd og genudsendt mindst 30 gange på forskellige TV2-kanaler. https://www.tv2lorry.dk/bogforum/flere-sider-af-pernille-juhl-17
September 2017: Udgiver ’Det usagte’ fortsættelsen til Gråstener trilogien. Temaet er 2. generation af efterkommere til frihedskæmpere.
April 2018: Lindhart & Ringhof udgiver ‘Frihed og ære’ på tysk – udkom 1. juni 2018
Juni 2018: Udgiver ’Marens vilje’ om Maren Sørensen 1882-1957. Om en af Danmarks store kvindeskikkelser
September 2018: Udgiver ’Helenes krig’ en Mofibo/Storytel Original
Februar 2019: Udgiver ’Helenes krig II’ en Mofibo/Storytel Original

Foredrag med Pernille Juhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular