Peder Frederik Jensen

Peder Frederik Jensen

Peder Frederik Jensen er forfatter og udlært bådebygger. Er født i en familie af teologer og kunstnere og opvokset på Grundtvigs Højskole. Har boet i Frankrig og rejst på Balkan, i Stillehavet og Afrika. Efter endt læretid gik han på Forfatterskolen. Debut 2007 med romanen Her står du, og har siden udgivet en kortprosasamling med rejsetekster, og desuden en roman, der følger en ung mands læretid på en havn i Vestsjælland. Har modtaget legater fra Statens Kunstfond og Kunstrådet, underviser på Københavns Kunstskole og har været gæstelærer på Forfatterskolen. Er desuden medredaktør på tidsskiftet morgenrøde.dk.

Peder Frederik Jensen det-danmark-du-kenderSeneste udgivelse: Det Danmark du kender (2020)

Den socialdemokratiske borgmester kører en tidlig morgen et avisbud ned. Borgmesteren er i valgkamp og har socialt udsatte som mærkesag, avisbuddet er netop sådan én. Han hedder Niels og har selv sparet sammen til knallerten. Hjemme i huset på Lolland bliver der solgt stoffer, hans mor prostituerer sig, og hundene skider i stuen, men Niels vil være student og derefter i forsvaret, gerne elite, gerne frø. Med ulykken og de umiddelbart involverede som afsæt tegnes et portræt af Danmark anno 2019. Her er uligheden vokset, arbejdsmarkedet og de politiske partier er i skred og fællesskabet i opløsning. Det skaber en afstand mellem land og by, mellem politikerne og dem, de repræsenterer, mellem værdier og realpolitik; og den afstand slår sprækker i lokalsamfundet og helt ind i de enkelte familier. Hvad skete der? Hvad er der blevet af det Danmark, du kender?

Foredrag af Peder Frederik Jensen:

Foredrag 1. Foredrag med udgangspunkt i Peders tre bøger Det Danmark du kender, Banedanmark og Læretid om sammenhængskraft og social ulighed.
Foredrag 2. Rejseforedrag. Fra København til Timbukto. Om det nordvestlige hjørne af Afrika.
Forfatteren har rejst i Marokko, Vestafrika, Mauretanien, Senegal og Mali – en rejse, der delvis er beskrevet i bogen Udsigter.

Foredrag med Peder Frederik Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen