Nils Giversen

Nils Giversen

Nils Giversen har arbejdet som journalist og redaktør med at lave dokumentar i snart 20 år. Primært på DR, men…

Læs mere
Book Nils

Nils Giversen har arbejdet som journalist og redaktør med at lave dokumentar i snart 20 år. Primært på DR, men også nogle år på TV2.

Det er lange hårde processer, ofte på halve og hele år hvor man virkelig kommer i dybden med stoffet og kommer helt tæt på mennesker med dramatiske historier og meget på spil. Det er kæmpe privilegium at være med til at skrive samtidshistorie om store begivenheder i vores land. Krigene i Afghanistan og Irak, Muhammedkrisen, pirateri, tvangsarbejde, atomvåben under den kolde krig, bortførte børn, syge i sengepraktik, drab uden tiltale, pressede fødegange og børneinstitutioner, seksuelle overgreb på børn og unge.

Nils har oplevet både at skubbe til politiske dagsordener og modtaget faglig anerkendelse i form af nomineringer og modtagelse af mediebranchens priser. (16 i alt). En af Nils Giversens dokumentarer dannede sågar grundlag for den prisbelønnede spillefilm ”Kapringen” med Pilou Asbæk i hovedrollen.

Foredrag af Nils Giversen:

Bag dokumentarfilmen om terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København

Nils Giversen har brugt 3 år på at lave en dokumentarfilm om baggrunden for terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København 14. februar 2015. Dokumentarfilmen hedder ”ANGREBET – Omars vej til Krudttønden.” Filmen viser hvad der får et ungt menneske til at gøre det umenneskelige. Den største vildfarelse; at tage andres liv i terrorrens navn. Samtidigt afdækker filmen en lang række advarselslamper, som myndighederne kunne og burde have set og reageret på og dermed have forhindret at angrebet skete.

Med hjælp fra pårørende til de dræbte, gravede Nils sandheden frem i den sværeste, mest følsomme og vigtigste historie han har arbejdet på i sine 20 år som journalist.

Foredraget handler om det arbejde.

Om mødet med dem der mistede, dem der så angrebet ske og dem der kendte gerningsmanden på godt og ondt. Hans mor, bror, venner, skolekammerater, pædagoger, lærere, sagsbehandlere, advokater, fængselsbetjente, efterforskere, PET-folk. Alle sad tilbage og manglede svar på hvorfor angrebet skete.

Foredraget handler Nils Giversens kamp for at finde det svar, om reaktionerne fra disse mennesker efter de så filmen og fra landets justitsminister.

Foredrag med Nils Giversen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular