Niels Lunde

Niels Lunde

Niels Lunde er uddannet cand. scient. pol. fra Århus Universitet i 1988. Efter eksamen arbejdede han i Dansk Arbejdsgivering frem til 1994 – som økonom, som praktikant i EU Kommissionen, som sekretær for direktionen og til sidst som redaktionschef på bladet Arbejdsgiveren. Niels Lunde sprang over i journalistikken, først som økonomisk journalist på Det Fri Aktuelt og fra 1995 på Berlingske Tidende, hvor han senere blev erhvervsredaktør og kom med i chefredaktionen i 1999. Fra 2002 til 2007 var Niels Lunde ansv. chefredaktør. Niels Lunde har udgivet en række bøger, senest bogen “Miraklet i LEGO”. Niels Lunde er i dag Børsens journalistiske chefredaktør og en hyppig gæst i radio og tv om erhverv og økonomi.

Foredrag af Niels Lunde:

Foredrag 1: Miraklet i LEGO
Foredrag med udgangspunkt i bogen af samme navn. Om bogen: Miraklet i LEGO fortæller den utrolige historie om en verdensberømt dansk virksomhed, som var døden nær, men overvandt krisen og nu har større succes end nogensinde før. Det er historien om ejerens søn, Kjeld Kirk Kristiansen, som skabte en blomstrende succes i LEGO, mens han kæmpede med sin far om magten. Om hans livslange stræben efter at løfte virksomheden til at tjene et højere formål. Og om hans smertefulde nederlag, da LEGO blev ramt af en livstruende krise, og han måtte overlade ansvaret til den blot 35-årige Jørgen Vig Knudstorp. Det er også historien om den unge topchef, som forstod, at han kun kunne redde LEGO, hvis han søgte ind i virksomhedens sjæl for at finde svaret på det afgørende spørgsmål: Hvorfor eksisterer LEGO? Hans mission lykkedes. LEGO?s såkaldte turn around har vakt international opsigt. Bogen løfter også sløret for LEGO?s nye projekt for fremtiden, hvor virksomheden vil udføre det samme kunststykke, som Apple har gjort med computere, mobiltelefoner og musikafspillere: LEGO vil revolutionere verdens syn på børns leg og læring. Bogen er skrevet af Børsens journalistiske chefredaktør, Niels Lunde, som har gennemført flere end hundrede interview med nøglepersoner i og uden for LEGO.

Foredrag 2: 100 topchefer
Her er erhvervslivets top 100! For første gang foreligger en kortlægning af de 100 mest indflydelsesrige topchefer i dansk erhvervsliv. Landets førende erhvervskommentator, Niels Lunde, giver et personligt bud på erhvervslivets rangorden. Fra Mærsk Mc-Kinney Møller og nedefter fortæller Niels Lunde om topcheferne og deres indflydelse. Om deres hakkeorden og strategier, om deres konkrete værktøjer og om de udfordringer, topcheferne står over for. I 100 topchefer giver Niels Lunde læseren et unikt og konkret indblik i, hvordan landets tungeste topchefer leder deres virksomheder.

Foredrag 3: Sådan er kulturen i A. P. Møller – Mærsk
Landets største virksomhed er i et historisk opbrud. Den økonomiske krise har fået skylden, men en stor del af forklaringen skyldes interne forhold og kampe mellem ejeren Mærsk Mc-Kinney Møller og de øvrige skibsredere. Foredraget giver et unikt indblik i den lukkede verden på Esplanaden.

Foredrag 4: Op og ned på finanskrisen
Den værste krise i 50 år kom som en tyv om natten og overraskede verdens bedste økonomer. Hvordan kunne det ske. Hør et interessant og morsomt foredrag krydret med  personlige oplevelser fra Niels Lundes hverdag som tæt iagttager af krisen og dens nøglepersoner.

Ordstyrer
Niels Lunde bruges ofte som ordstyrer til konferencer og seminarer om ledelse, erhverv og økonomi. Niels Lundes egen store erfaring som leder gør ham til en oplagt ordstyrer når emnet er videnstungt og kræver en ordstyrer som forstår og behersker sagen. Og som på samme tid kan formidle en let og underholdende disksussion.

Niels Lunde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen