Nanna Hyldgaard Hansen

orfatter Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økologi og bæredygtighed gennem det meste af sit arbejdsliv, senest som kommunikationschef i en grøn NGO. Med sin første bog Lev for det halve turnerer hun rundt til udsolgte foredrag i hele landet.

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen:

Foredrag 1: Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner.
Mere tid til familien eller interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte sit eget? Det kan godt lade sig gøre. Forfatter og journalist Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet afbrydelser ud med koncentration og sit overarbejde ud med en kort arbejdsuge. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:

“Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid.”

I foredraget RIG PÅ TID får du viden om, hvad der skal til for at opnå et liv i balance. Nanna deler ud af egne erfaringer og giver gode tips fra sine interviews med flowforskere, klimarådgivere og stresseksperter – samt fra virksomheden, der har indført en 4-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening.

Foredrag 2: Lev for det halve – og få det hele
Går du også og drømmer om at knække koden til en klimavenlig hverdag med balance i familie- og arbejdslivet? Bliv inspireret af Nanna Hyldgaard Hansen som er forfatter til bestselleren “Lev for det halve”, foredragsholder og journalist. Hun vil fortælle om, hvordan hun og familien i løbet af et år langsomt men sikkert fik lagt deres liv om og ryddet op i alt unødvendigt. Ideen er enkel: At skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget uden at gå på kompromis med gode råvarer eller børnenes fritidsinteresser. Familien ville også gerne leve mere klimavenligt – uden at savne noget.

Nanna vil åbenhjertigt dele ud af de forskellige overvejelser og erfaringer, som hendes familie gjorde sig undervejs. Få praktiske trin-for-trin råd, sparetips og enkle anvisninger, sådan at den enkelte selv kan vælge, hvor meget man har lyst til at forandre sit eget liv.

Foredrag 3: Fra verdensmål til hverdagsmål
Få inspiration til at leve bæredygtigt og klimavenligt i en almindelig hverdag – uden at savne noget.

Nanna Hyldgaard Hansen, forfatter til bestselleren “Lev for det halve”, fortæller med masser af gode eksempler, hvordan hun og familien har skåret langt ned for deres forbrug og klimabelastning. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende: De er blevet boende i byen og føler, at de lever et helt almindeligt, dejligt liv.

Der er ingen løftede pegefingre. Nanna peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.

Fotocredit: Jesper Voldgaard

Referencer:

“Vi havde Nanna forbi til et super arrangement om hendes bog Lev for det halve. Hun fortalte levende og inspirerende om sine egne erfaringer med at leve dels mere bæredygtigt, men også at finde ud af hvad der egentlig giver kvalitet i livet. De over 100 tilskuere fik også mulighed for at snakke indbyrdes og komme med deres gode tips og erfaringer, noget der blev gået til med stor flittighed. Folk var meget glade bagefter. Alt i alt et fremragende arrangement, som jeg kun kan anbefale til andre!”
Emil Aalykke, bibliotekar/formidler, Vejle Bibliotekerne

”Nanna er en virkelig god formidler, og hendes foredrag er inspirerende! Hun fortæller levende om en lang række pragmatiske og lavpraktiske tiltag, som hendes familie har gjort for at skabe økonomisk luft til et liv med det, som i virkeligheden betyder noget. Livet med børnene, hvile og et godt helbred. D.v.s. et liv uden stress i de få og vigtige år, mens børnene er små. Nanna udstråler en ægte glæde, når hun fortæller om den nye og meget mere enkle tilværelse, som overraskende nok ikke blev fyldt med afsavn men derimod med kreativitet og frihed. Foredraget henvender sig til både børnefamilier og alle andre. Ved foredraget her i Ry var en blandet skare af unge og ældre, kvinder og mænd mødt op og alle viste stor interesse for det, som Nanna fortalte. Nanna trækker linjerne fra det at reparere sin sofa i stedet for at køre den på lossepladsen til de større sammenhænge og til FN´s verdensmål. Foredraget er i den grad relevant i lyset af både niveauet af stress i vores samfund og klima – og miljøudfordringerne. Nannas bud på en enklere tilværelse med luft i økonomien er lige til at gå til. Hendes inspirerende formidling af stoffet er fuldstændig uden dogmatisme eller løftede pegefingre. Hun peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.”
Karen Thomsen, bibliotekar, Ry Bibliotek

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen