Morten Lykkegaard

Morten Løkkegaard

Morten Løkkegaard har gennem 20 år i den danske medieverden forsøgt at værne om minimum-standarder for det skrevne og…

Læs mere
Book Morten

Morten Løkkegaard har gennem 20 år i den danske medieverden forsøgt at værne om minimum-standarder for det skrevne og talte sprog. Uden at være hverken ekspert eller fanatisk sprogrøgter har han været kærligt på nakken af kollegerne (og sig selv) for at sikre DR-sprogtraditionen og fastholde rollemodellen.

Foredrag af Morten Løkkegaard:

Foredrag 1. “Der kom en slæde i vejen…”
På få minutter blev der vendt op og ned på Morten Løkkegaards politiske liv: En fejlfri valgkampagne havde sikret den tidligere journalist, redaktør, tv-vært og nuværende parlamentariker 44.000 personlige stemmer og udsigt til fem år mere i Europa-Parlamentet. Men så kom der er slæde i vejen… Venstres partiformands privatøkonomi, boxershorts og rygevaner forvandlede en sikker sejr til et højst uventet nederlag. Hvad skete der..? Hvordan kunne det ske..? Og hvornår og hvorfor er vilkårene blevet sådan i politik..? Hør Mortens personlige beretning, men også usentimentale analyse, fra en brutal politisk kampplads, hvor sejre og nederlag handler om alt andet end politik…

Foredrag 2. “EU – og den falske melodi”
Valget til Europa-Parlamentet gav tilsyneladende stor fremgang til de EU-skeptiske kræfter over hele Europa. Men bag tallene gemmer sig en anden og mere nuanceret virkelighed. Europa er i politiske bevægelse, og det er ikke bare en historie om EU-modstand. Befolkningernes skepsis angår langt mere den politiske klasse som sådan. Og en gammel, falsk melodi, der har betydet mere for den politiske udvikling i Europa, end de fleste beslutningstagere bryder sig om at indrømme. Hør Morten Løkkegaards underholdende og provokerende front-beretning fra fem års arbejde som dansk parlamentariker i EUs hjerte, Bruxelles – og få hans bud på Europas og EUs udfordringer og fremtidsudsigter.

Foredrag 3. “En ny fortælling om Europa”
Europa er andet og mere end EU. Morten Løkkegaards fem år i Bruxelles har lært ham, at vejen til europæernes hjerter ikke går gennem EU-institutioner og bureaukrati, men handler om identitet, om følelsen af at høre til et sted. Det halter med den europæiske identitet, fordi vi aldrig har lært til at tale om os selv som europæere. Derfor tog Løkkegaard initiativ til et storstilet kultur-projekt, kaldet “En ny fortælling om Europa”, hvor kulturlivet (bl.a. den verdenskendte dansk-islandske arkitekt, Olafur Eliasson) fik til opgave at give sit bud på, hvad det vil sige at være europæer. Den tyske kansler Merkel tog imod resultatet – et charter – i marts i år. Og rejsen er først lige begyndt… Hør Morten fortælle om et projekt, der startede som en tanke, men i dag er blevet en europæisk bevægelse. Tag med på en dannelses-rejse i erkendelsen af, at vi alle er både danskere og europæere…

Foredrag 4. “Lakrids-piber og kanél-snegle – set fra Bruxelles”
Der eksisterer mange myter om bureaukratiet i Bruxelles og EUs underlige beslutninger. Krumme agurker, lakridspiber og kanélsnegle har det med at dukke op, når der er brug for at tale EU i sænk, samtidig med, at lov-maskinen kværner og producerer hundredevis af love, som har stor betydning for vores hverdag. Hvad er fup – og hvad er fakta..? Morten Løkkegaard har som medlem af Europa-Parlamentet – med plads i blandt andet det vigtige Indre Marked Udvalg – fulgt EUs lovgivningsproces på nærmeste hold og medvirket i betydelige lovreformer og fastlæggelsen af regler for danskernes dagligdag. Hør hans beretning fra EUs motor-rum – og få aflivet et par af de værste myter…

Foredrag 5. ”Kommunikation – knald eller fald”
God kommunikation er forskellen på succes og fiasko. Evnen til at kommunikere er fuldstændig afgørende for, hvordan omverdenen opfatter dig, din virksomhed eller organisation. Det er – groft sagt – ikke sagens kerne, men din måde at præsentere den på, der er knald eller fald for dig. Der er derfor god grund til at tage med Morten Løkkegaard på en underholdende og inspirerende rejse ind i kommunikationens kringelkroge – og lære, hvad der er op og ned. Morten har nemlig taget sin egen medicin, bruger sig selv og sin store erfaring, og blander vægtig information og illustrative fakta med fremragende eksempler og masser af sjove anekdoter fra 20 år i medieverdenen, 10 år som rådgiver og 5 år som politiker.

Foredrag 6. ”Journalistik – på spidsen”
Hvad har den omfattende Se & Hør skandale og Lars Løkke Rasmussens bilagssag til fælles..? Begge sager sætter solide spørgsmålstegn ved journalistikken og dens vilkår i starten af det 21. århundrede. Fællesnævneren er troværdighed – og her kniber det gevaldigt. Journalisters troværdighed skraber bunden sammen med brugtvognsforhandlerne – og politikere… Spørgsmålet er hvorfor..? Morten Løkkegaard har prøvet begge sider af kamppladsen – og giver svaret i et underholdende og informativt foredrag. Morten har som fremtrædende journalist, redaktør, TV-vært og senest også politiker, fulgt dansk journalistik de sidste 20 år. Hans beretning er spækket med brugbar information, illustrative eksempler og underholdende anekdoter fra flere årtier i journalistikkens frontlinie. Få afprøvet dine fordomme, modtag den rigtige definition på journalistik – og hør den provokerende og utilslørede sandhed om ytringsfrihedens selvbestaltede vogtere og deres metier..!

Foredrag 7. ”Budskabets ABC…”
I en tid, hvor verden skriger på klare budskaber, opdager de fleste, hvor vanskeligt det er i praksis at skære en kompliceret og gråmeleret virkelighed til i korte, klare og letforståelige meldinger. Derfor ender de stort anlagte budskaber ofte i mund-diaré og fagsnak. Morten Løkkegaard har brugt det meste af sit voksne liv på at udforme buskaber. Både som journalist, tv-vært, kommunikations-rådgiver og politiker har han færdedes hjemmevant i den kommunikative superliga. Mortens foredrag er spækket med brugbar information, illustrative eksempler og underholdende anekdoter fra to årtier i budskabernes tjeneste. Hør, hvordan man trænger ordentlig og effektivt igennem informations-muren og sikrer den bedste platform for det, du har på hjerte..!

Foredrag 8. ”TV – i virkeligheden…”
Der var engang, hvor TV var en begivenhed. Borgmesteren rullede den røde løber ud, når fjernsynet gæstede byen. Sådan er det – heldigvis – ikke længere: TV er blevet demokratisk og alle mands eje. Men så igen: Der er stadig en aura af glamour og de hellige haller over forestillingen – især med DR og TV2. Hvad er det, kameraet gør ved mennesker..? Og hvad bliver konsekvensen af at have været i berøring med det dominerende medium..? Morten Løkkegaard har tre årtiers erfaring med TV-mediet og tager os med på en rejse bag bag skærmen. I et foredrag krydret med sjove anekdoter og illustrative eksempler vil Morten give sin beretning fra et miljø, som de fleste kun kender overfladisk fra skærmen og ugebladene.

Foredrag 9. ”Midt i en mediestorm…”
For de fleste journalister er det en succes at fremprovokere en mediestorm. For personen i stormens centrum er oplevelsen ofte et mareridt, specielt hvis vedkommende er uerfaren i mediernes specielle rytme og psykologi. For nogen ender det i tragedie, andre overlever – enten mærket for livet… eller stærkere. Morten Løkkegaard har efter 20 år i journalistik,15 år på tv-skærmen, 10 år som rådgiver og 5 år i politik fået en betydelig erfaring med tilværelsen i det offentlige rum. Morten kender rollerne, både som skarpretter og offer, og det har givet ham en enestående indsigt i, hvad en mediestorm indebærer. Hør den ærlige og nærgående beretning fra én, der har prøvet det selv – om et fænomén, som skal bruges med større omhu og ansvarsfølelse…

Foredrag 10. ”Politikere og journalister – Problematisk parløb?”
Politikere og journalister elsker at skælde den anden part ud og beskylde hinanden for at være roden til alt ondt. Men sandheden er, at begge parter er dybt afhængige af hinanden: Uden politikere – ingen historier at fortælle. Uden journalister – ingen uvildige formidlere af historierne. Og netop dette tætte interesse-fællesskab bliver kritiseret for at være et problematisk parløb. Morten Løkkegaard har gennem 20 år været politisk reporter, redaktør af det politisk højtprioriterede Søndagsmagasinet, studievært med speciale i politik og vært på utallige politiske krydsilds-programmer, partileder-debatter samt valgvært ved flere Folketingsvalg. De færreste kender det komplicerede samspil mellem politikere og journalister bedre end Morten. Får et kærlig-kritisk indblik i en ellers lukket verden…

Foredrag 11. ”Og nu til Vad-udsigten…hva så mæ språget..?”
Hvorfor kan man næsten dagligt fortvivle over fattigdom i udtalen, grammatisk armod og åbenlyst sprogligt forfald, som vi udsættes for i medierne..? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt at holde fast i et ordentligt sprog..? Morten Løkkegaard har været sprog-røgter gennem årtier som journalist, tv-vært og siden rådgiver og politiker. Altid med et skarpt øje til sproglig slaphed og mangel på omtanke. Hør hans bud på et godt sprog i det offentlige rum.

Foredrag med Morten Løkkegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular