Michael Winterdahl

Michael Winterdahl

Michael Winterdahl er hjerneforsker ved Aarhus Universitet. Han er mønsterbryder, både fagligt og privat, og har bidraget bredt til…

Læs mere
Book Michael

Michael Winterdahl er hjerneforsker ved Aarhus Universitet. Han er mønsterbryder, både fagligt og privat, og har bidraget bredt til neurovidenskaben, herunder til vores forståelse af, hvordan hormoner påvirker hjernens kemi og dermed vores adfærd. Han er i dag at finde på Aarhus Universitets ekspertliste, ligesom han gerne formidler sin forskning gennem populærvidenskabelige foredrag.

Foredrag af Michael Winterdahl:

Foredrag 1: Religion set med videnskabens øjne

Vi er bevidste, reflekterende, huskede, begær-drevne, problemløsende, årsagssøgende, men vigtigst af alt, tankelæsende dyr, fintunet gennem millioner af års evolution. Hjerneforsker Michael Winterdahl tager os med på denne fantastisk tidsrejse og argumenterer for, at religion er et uundgåeligt og naturligt biprodukt af de egenskaber, der er allermest definerende for os som art. Og måske kan en lille smule religion rent faktisk være fordel for os – både som individ og art.

Foredrag 2: Den lille pille – den store forskel

Mennesket er et super socialt dyr, vi er i stand til at sætte os i andres sted, vise empati, vi frygter ensomheden og søger fællesskabet, alt sammen drevet af hjernes frigivelse af hormonet oxytocin. Hjerneforsker Michael Winterdahl tager os med helt ind i følelsernes kemiske maskinrum, når han undersøger kærlighed, pardannelse og hvordan en lille pille kan have stor betydning for den måde, vi forarbejder følelser på, og dermed hvordan vi interagerer med hinanden.

Foredrag 3: Det sukkersøde fordærv – hvordan sukker tager kontrollen

Hvis hjernens opioid-system er det, der giver os en følelse af nydelse, så er dopamin-systemet det, som fastholder os, og får os til at søge det nydelsesfulde igen og igen. Tilsammen udgør de to nemlig hjernens belønningssystem. Hver gang vi lærer noget nyt, indgår i meningsfuld social sammenhæng eller bliver forelsket aktiveres belønningssystemet. Ta’ med hjerneforsker Michael Winterdahl, når han, med udgangspunkt i sin egen forskning, søger det ultimative dopamin kick og forklaringen på, hvorfor sukker måske er farligere end kokain.

Foredrag med Michael Winterdahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular