Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle har modtaget De Gyldne Laurbær samt Politikens Litteraturpris for romanen “Folkets Skønhed”. Seneste udgivelse “Nora” (2019).

Foredrag af Merete Pryds Helle:

Foredrag 1: Nora – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn
Om bogen: Merete Pryds Helle har med Ibsens Et dukkehjem som forlæg skrevet fortællingen om Nora, og gennem romanen kommer vi helt ind under huden på hende. Der findes få kvinder i teaterhistorien, som er lige så berømte som fru Nora Helmer. Noras udvikling fra en tilsyneladende underdanig kvinde i et forlorent ægteskab til en kvinde der går sin egen vej, udfolder sig i tre akter: fra den særlige juletid, hvor Torvald Helmer er blevet forfremmet til bankdirektør, over afsløringen som bedrager og den vilde taranteldans, til indsigten i den illusion hun lever i og efterfølgende handlekraft. I Merete Pryds Helles roman følger vi Noras vej frem til denne indsigt, ikke over tre akter, men gennem hele hendes liv. Hun er altid blevet behandlet som et barn, først af faderen, siden af sin mand, men gennem de kvinder hun er tæt på, har hun udviklet sig både intellektuelt og seksuelt, og hun lever på mange måder et dobbeltliv. Hendes kærlighed til Torvald er stor, hun har til og med forfalsket sin fars underskrift for at kunne låne penge til en rejse, så Torvald kan komme sig efter et sammenbrud. Og i Italien forandrer de sig begge. Så når julen nærmer sig i familien Helmers hjem, er vi læsere godt rustede til den slutning, vi kender så godt. Og vi har fået nogle gevaldige overraskelser undervejs.

Foredrag 2: Foredrag om digital litteratur
Merete Pryds Helle fortæller om sit arbejde med digital litteratur. Hvad vil det sige at skrive i digitale litterære genrer? Hvad er en sms-fortælling, en litterær app, en kalenderfortælling? Hvilke litterære virkemidler indgår i de forskellige genrer.

Der gives eksempler på digital litteratur i de forskellige genrer. Foredraget kræver projektor. Det kan holdes for mindre grupper i forbindelse med workshops eller for større forsamlinger. Også velegnet til folkeskole og gymnasium.

Eksempler på digital litteratur af Merete Pryds Helle:

  • Julegaverne Sms roman, SMSPress.
  • Hvem kunne vide at der var hunde, smsnovelle, Alinea
  • Begravelsen, app roman, Touchbooks
  • Wuwu & Co interaktiv appfortælling for børn, Touchbooks
  • Kalendernovelle, fortælling til digitale kalendre, Touchbooks.
  • Du ser kun dig selv, interaktiv approman, Touchbooks
  • Hulda VII – Sprogspillet – en app til indlæring af de nordiske sprog.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen