Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle har modtaget De Gyldne Laurbær samt Politikens Litteraturpris for romanen “Folkets Skønhed”. Seneste udgivelse “Vi kunne Alt” (2018).

Foredrag af Merete Pryds Helle:

Foredrag 1: Vi kunne alt – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn
Om bogen: På en villavej i Værløse i 1971 ligger Merle i sin seng og læser den ene De 5-bog efter den anden. Hun kan høre forældrene gennem væggen. Det er en af morens gode dage, hvor sygdommen ikke har fat. Det er en af de gode dage, hvor faren er hjemme og er ædru. Vi kunne alt tegner et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere, hvor børnene fik at vide, at fremtiden var deres, og at de faktisk kunne alt. En roman om kærlighed på trods, om skyld og skam og om voksne, som ikke magter at være voksne. Vi kunne alt fortsætter som en selvstændig fortælling, hvor Folkets skønhed sluttede, men vi er inde hos familiens Pryds’ naboer, hvor en anden historie udspiller sig.

Foredrag 2: Foredrag om den anmelderroste roman Folkets skønhed. Merete Pryds Helle fortæller om sit arbejde og ideerne bag romanen Folkets skønhed.
Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt. “Folkets Skønhed” er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

Foredrag 2: Foredrag om digital litteratur
Merete Pryds Helle fortæller om sit arbejde med digital litteratur. Hvad vil det sige at skrive i digitale litterære genrer? Hvad er en sms-fortælling, en litterær app, en kalenderfortælling? Hvilke litterære virkemidler indgår i de forskellige genrer.

Der gives eksempler på digital litteratur i de forskellige genrer. Foredraget kræver projektor. Det kan holdes for mindre grupper i forbindelse med workshops eller for større forsamlinger. Også velegnet til folkeskole og gymnasium.

Eksempler på digital litteratur af Merete Pryds Helle:

  • Julegaverne Sms roman, SMSPress.
  • Hvem kunne vide at der var hunde, smsnovelle, Alinea
  • Begravelsen, app roman, Touchbooks
  • Wuwu & Co interaktiv appfortælling for børn, Touchbooks
  • Kalendernovelle, fortælling til digitale kalendre, Touchbooks.
  • Du ser kun dig selv, interaktiv approman, Touchbooks
  • Hulda VII – Sprogspillet – en app til indlæring af de nordiske sprog.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen