Martin Sundstrøm

Martin Sundstrøm

Martin Sundstrøm (1975) har siden 2007 været tilknyttet DR som tilrettelægger, instruktør og redaktør med fokus på historie og videnskab. Blandt andet på tv-serierne ”Fuckr med dn hjrne” og ”Store danske videnskabsfolk”. Oprindeligt fysiker (cand.scient) fra Københavns Universitet og senere specialist i neuropsykologi (M.Sc.) fra Bristol Universitet. I 2012 udgav han den roste biografi ”Man skal dø ung” om Jens Gielstrup, der var forfatter og dansk Spitfire-pilot under 2. verdenskrig, og har vundet flere internationale priser for dokumentarfilm og tv-serier.

Foredrag af Martin Sundstrøm:

Foredrag 1: ”Historien om Danmark” – Bagom TV-serien
TV-serien ”Historien om Danmark” er en af de senere års store tv-succeser for DR, men hvordan blev produktionen lavet og danmarkshistorien nedkogt til 10 afsnit? I dette foredrag fortæller instruktør og forfatter Martin Sundstrøm bag afsnittet ”Enevælde og oplysningstid” om, hvordan afsnittet blev udviklet, scenerne forberedt og indspillet i Danmark og Ghana. Samt hvilke overvejelser der lå bag afsnittets indhold.

Foredrag 2: Jens Gielstrup – Forfatter og Spitfire-pilot under 2. verdenskrig
Den unge journalist Jens Gielstrup (1917-1943) havde to mål i sit liv –at blive forfatter og kæmpe for Danmarks ære under 2. verdenskrig. Som 21-årig udgives hans første roman, Kys til højre og venstre, der hyldes af kritikerne og gør ham til en af sin generations største talenter. Men da Danmark besættes, strander han i London afskåret fra familie og kæreste, og er snart fanget i tyskernes natlige bomberegn under Blitzen. Til sidst ender han i Royal Air Force som Spitfire-pilot, som kun en snes danskere, og når en række missioner inden han nedskydes i august 1943 og dør kun 26 år gammel. I dette foredrag fortælles historien om den unge idealistiske forfatter, som ifølge kritikere kunne være blevet ’en af vores store digtere’ og hans dramatiske skæbne.

Foredrag med Martin Sundstrøm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen