Marianne Jørgensen

Marianne Jørgensen

Foredrag af Marianne Jørgensen: Foredrag 1: Fra Bypige til Bondekone - et foredrag om dét at være født og opvokset i…

Læs mere
Book Marianne
Foredrag af Marianne Jørgensen:

Foredrag 1: Fra Bypige til Bondekone – et foredrag om dét at være født og opvokset i byen, og om at få sit livs chok ved udflytningen til bondegården.
Om livet med begreber som foderenheder, privatforbrug, generationsskifte og dækningsbidrag som en naturlig ingrediens, om svigerfamilien, der lever tæt på, om børn, der har langt til alting, om lokalsamfundet, der sommetider kender dig, før du kender dig selv…. Kort sagt, et foredrag fortalt med humor og nerve, om dét at være Bondekone på “moderne dansk”.
NB: Velegnet for bondekoner, landsbytosser, pensionister, naboer, interesserede svigermødre og, måske, bondemanden selv!

Foredrag 2: Bondekone og Forfatter i Vandkanten – et foredrag om at havne et sted, hvor man ikke selv bestemmer, hvordan livet skal forme sig.
Om at leve med landsbyen og dens meninger tæt på. Om at skrive historier om folk man kender, uden de helt kan se sig selv. Et foredrag, der fortæller om Mariannes vej fra skolelærer til forfatter, og om, hvordan hun skriver.
Med oplæsning af aktuelt materiale.

Foredrag 3: De Tavse og Gudrun
De Tavse Vidner og Gudruns Arv.
Et foredrag om mine to historiske romaner.

• Hvordan researcher man?
• Har man lov til at snyde med historien, når man skriver historiske romaner?
• Hvilke kilder er vigtige?
• Går man på museum, eller hvad inspirerer?

Et foredrag om tilblivelsen, oplevelsen og fortsættelsen, og om at leve inde i sine hovedpersoner og gerne ville have været der…

Foredrag med Marianne Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Om Marianne Jørgensen:

Jeg er født i 1966 og opvokset i diverse parcelhuskvarterer i Østjylland. Som 20 årig flytter jeg til Salling – pga kærlighed – og siden har jeg været Bondekone! Det helt fysiske sted hedder Kjeldgård, en gammel herregård, der kan dateres tilbage til 1524. Bondemanden er født og opvokset her, og vi flyttede ind i 1999 sammen med vores tre børn. Oprindeligt er jeg uddannet lærer – men i 2002, efter fire fantastiske år på Handelskole, tog jeg konsekvensen af tings tilstand, og sagde mit faste lønnede job op. Det hang ikke sammen at være småbørnsmor, udearbejdende karrierekvinde og Bondekone samtidigt… Men man kan godt være forfatter! Og det blev jeg! Og jeg elsker det! Siden 1993 har jeg skrevet en klumme i Landbrugsavisen hver tredie uge. I 2004 vandt jeg Landbrugets Kulturfonds Novellekonkurrence med novellen “Tvivl”. Og siden 2006 har jeg udgivet bøger for både voksne og børn. Seneste udgivelse er “Bondeanger” og udkom i maj 2014. I foråret 2012 blev jeg udpeget af Minister for By, Bolig og Landdistrikter til at deltage i en visionsgruppe, som skal formulere visioner for landdistrikterne 2030. Mit daglige liv indeholder foruden bondemand & hjemmeboende teenagere, (med deraf følgende taxi-virksomhed), en flok islandske heste, som jeg skovturs-rider på, avler lidt på og nyder synet af. Sally Sørøver er vores halvægte formel 1-labrador som fylder huset med uro og glæde. Katten Sylvester bor delvist inde, og er stor som en ræv, og ligeså snu. Køkkenbordet er det foretrukne samlingssted. Her er kaffe på kanden og friskbagt brød. Altid plads til en livlig diskussion om vigtigheden af at deltage og bidrage med noget til fællesskabet – især i et lille lokalsamfund, hvor ingenting kommer af sig selv. Jeg er medlem af Dansk Forfatterforening, Jyllands Forfattere og bestyrelsesmedlem i vores lokale hal, FursundHallen. Jeg deltager gerne og ofte i samfundsdebatten, og har næsten en mening om det meste.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular