MALM

MALM sætter musik til en tidløs fortælling fra skyttegraven. En ung danskers beretninger fra krigsfronten er blevet til sange…

Læs mere
Book

MALM sætter musik til en tidløs fortælling fra skyttegraven.

En ung danskers beretninger fra krigsfronten er blevet til sange i hænderne på Lars Malm (Nordstrøm) og Tomas Raae (ex. Alberte Winding, Sara Grabow, The Malibu Beach Band). Sammen har de skabt en musikalsk biografi, som fortæller en eviggyldig historie om at være ung i krydsfeltet mellem krig og fred, frygt og spænding, kærlighed og afsavn – Projektet MALM. Musikken har allerede fået stor bevågenhed i medierne. Albummet “Menneske igen” udkommer 17. marts 2023.

Soldaten Kresten Andresen er sønderjyde og indkaldt til den tyske hær i 1914. Han bliver ufrivilligt hevet ind Første Verdenskrigs kaos af trommeild og kanontorden, og forsvinder i sommeren 1916 i Slaget ved Somme.

Sangene er skabt ud fra Krestens breve og dagbøger. Ord der stadig står lyslevende efter mere end 100 år. Besjælet af både poesi og journalistisk fortællekraft. MALM har dykket ned i Krestens tekster som er en guldgrube af ord og billeder og fortæller: “Det er en blanding af skarpe nøgterne beskrivelser og registreringer af personer, steder, oplevelser og passager af stor poesi og dybe refleksioner. Ord skrevet med helt naturlig lethed helt uden rettelser og udstregninger. Der var så mange knivskarpe linjer. Krestens ord kaldte på sange og melodier.”

Kresten blev et projekt. Et eksperiment. En slags biografi i sange ud fra nedslag i breve og dagbøger. Tilsammen en mosaik over Krestens tid i krigen. Sange om ungdom, venskab, familie, kærlighed, afmagt, tro, sokker og solskin. Og ikke mindst overlevelse. En fortælling som transcenderer tid, og som absolut ikke er mindre relevant i Europa i dag.

Ideen til MALM opstod hos Lars Malm en sommer, hvor snakken i hjemmet gik om 1. verdenskrig og de sønderjyder, der blev indkaldt på den tyske side og tvunget til at kæmpe en kamp, der ikke var deres. Lars havde læst ”Krestens breve og dagbøger” og var blevet ramt af mødet med en følsom og reflekteret ung mand.

Lars Malms arbejde med sangene er startet i musiklokalerne på et gymnasium, hvor han har kombineret historie- og musikundervisning, spillet sangene med eleverne og oplevet, at den unge Kresten, som levede og døde for mere end 100 år siden, i sine breve har fat i noget essentielt i unge sind til alle tider.

Senere er sangene arrangeret og indspillet i samarbejde med bassist og producer Tomas Raae.

MALM har udsendt to singler “Klar og Blå” og “Levende herfra” i efteråret 2022, og har allerede spillet de første tre koncerter – og der er mange flere på vej. I den forbindelse har MALM fået stor opmærksomhed i diverse medier – se links nedenfor. Den 17. marts udkommer albummet “Menneske igen”.

En foredrags-koncert med MALM er medrivende og rørende musikalsk fortælling der udfolder Krestens historie, gennem sange og ord. MALMs koncerter kan foregå i forskellige konstellationer og formater i både store og små rammer. Koncerterne er oplagte i fx. foredragsforeninger, museer, kirker, skoler, efterskoler, højskoler mv.

MALMs sange og koncerter har et stort potentiale ift undervisning, og har indgået et samarbejde med Grænseforeningen, der bl.a. har udmøntet sig i et omfattende undervisningsmateriale særligt rettet til ungdomsuddannelserne.

Malm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

   

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular