Lotte Kaa Andersen

Lotte Kaa Andersen

Lotte Kaa Andersen er forfatter og kandidat i litteraturhistorie og medievidenskab og har med sine bøger skrevet sig ind i både anmeldernes og læsernes hjerter. Til sammen tegner Hambros Allé 7-9-13, 100 dage og Syv sind et skarpt, underholdende og empatisk portræt af livet på solsiden i årene omkring finanskrisen og frem til i dag. Lotte Kaa Andersen er vokset op i en lille by i Nordjylland og har de sidste 20 år boet i Hellerup og Charlottenlund med sin familie.

Foredrag af Lotte Kaa Andersen:

Lyst og ulyst i overklassen
Overklassen er en lukket, indviet verden for de fleste af os. Vi betragter den ofte med fascination, skepsis og et lille stik af misundelse. I Hellerup-trilogien følger vi tre familier på Danmarks dyreste villavej i årene omkring finanskrisen og frem til i dag. Vi kigger ind bag det, der udefra kan ligne den perfekte, problemfrie idyl. Her bor de unge, de rige og de smukke, men privilegierne kan være svære at forvalte. Bag de farvekoordinerede facader er der også mørke og tvivl, kuldslåede ægteskaber, ensomme børn, bedrag og selvbedrag. Bøgerne er blevet kaldt ”et gribende og velskrevet indblik i en hverdag, som kun de færreste kender til” og ”en almengyldig fortælling om moderne menneskers jagt og længsel efter den store kærlighed, den lykkelige familie, det smukke hjem, den personlige succes.”

Lotte Kaa Andersen fortæller levende og personligt om sin baggrund og om arbejdet med at skrive sine romaner: Hvordan begyndte det, hvordan ser en almindelig arbejdsdag ud, og hvordan har reaktionerne været? Hun taler om sin vej mod at blive forfatter og om at betragte og beskrive et velhavermiljø, der er meget anderledes end det miljø, hun selv er rundet af. Hun taler om sine litterære helte og heltinder, hvorfor det er så vigtigt at læse bøger, ligegyldigt om man er to eller 92, og om at forfølge de drømme, man har. Efter foredraget er der god tid til spørgsmål og snak.

Foredrag med Lotte Kaa Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Udgivelser:
Hambros Allé 7-9-13 (2015)
100 dage (2016)
Syv sind (2018)

Pressen skrev om:

Hambros Allé 7-9-13:

Lotte Kaa Andersen skriver skarpt og empatisk med en præcision og en fortællelyst, der gør den til en fornøjelse at læse.
– Søren Kassebeer, Berlingske

100 dage:

”100 dage” vibrerer af levende sprog, hvor sætningskonstruktioner skydes associativt af sted. Replikkerne er naturtro, udviklingen er herligt forløsende, og stilen er ligetil. Tankerne glider mod Christian Kampmanns portræt af Familien Gregersen, selvom Lotte Kaa Andersen fornyer med skarp og satirisk humor.
– Anna Møller, Kristeligt Dagblad

Lotte Kaa Andersen spidder drømmen om det gode liv.
– May Schack, Politiken

Syv sind:

Veloplagt uden at blive overgearet, udleverende uden at blive dømmende, satirisk uden at mangle empati.
– Birte Weiss, Weekendavisen

Lotte skriver knivskarpt og morsomt, nogle gange næsten satirisk, om livet under overfladen i et af landets rigeste områder, men hun skriver med stor indlevelse.
– Henrik Dannemand, Berlingske

Foredrag med Lotte Kaa Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen