Lone Theils

Lone Theils

Lone Theils : Fra London-korrespondent til krimiforfatter. Seriemordere, sort magi og Brexit I mere end 16 år var Lone…

Læs mere
Book Lone

Lone Theils : Fra London-korrespondent til krimiforfatter.

Seriemordere, sort magi og Brexit

I mere end 16 år var Lone Theils korrespondent i London for henholdsvis Berlingske Tidende og senere Politiken. Hun kunne også ses på tv-skærmen hos både TV2 og DR med nyheder og politiske analyser fra den britiske hovedstad.

I 2015 udkom debutromanen Pigerne fra Englandbåden, der strøg ind på de danske bestsellerlister og siden er solgt til oversættelse i 16 lande, heriblandt Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Japan.

I 2016 flyttede Lone Theils til Danmark for at blive forfatter på fuld tid, og har siden skrevet yderligere 4 bøger i serien om London-korrespondenten Nora Sand. Den blå digters kone (2016), Heksedrengen (2018), Stilleleg (2019) og De usynlige (2021).

Fælles for bøgerne er en stor kærlighed til London og at de tager udgangspunkt i virkelige forbrydelser, der bearbejdes til fiktion med research og tæft for den britiske hovedstad og et nik til Lones jyske rødder.

Forfatterskabet tæller også krimien 87 sekunder (2017) om efterforsker Georg Guldmann, der blev til i samarbejde med P1, hvor krimien researches og skrives for åben mikrofon. I 2018 kom krimien “Heksedrengen”.

Lone er desuden medforfatter til biografien Globetrotter om den eventyrrejsende Jens Bjerre, der har rejst blandt naturfolk over hele kloden og hun har bidraget med kapitler til Vide Verden serien om London og Dublin.

Senest er forfatterskabet udvidet med en original historie til Anders And, hvor Lone introducerede sin helt egen skurk til universet i form af Elivira Gåsefod

I 2015 blev Lone Theils nomineret til Martha-prisen, der gives til danskernes yndlingsforfatter. Vinder af Otto B. Lindhardt-prisen 2022.

Foredrag af Lone Theils:

Foredrag 1: Diana Eventyret, myten, tragedien nye perspektiver på Diana
Den 31. august 2022 er det 25 år siden Prinsesse Diana omkom i en voldsom bilulykke. Lone Theils arbejdede som korrespondent i London og var blandt millioner af sørgende briter da den tragiske nyhed blev offentliggjort.

I dette foredrag finder Lone Theils med udgangspunkt i bogen Diana Eventyret, myten, tragedien nye perspektiver på Diana.

Diana mistede livet i en voldsom bilulykke i Paris natten til den 31. august 1997. Da den chokerende nyhed blev offentliggjort om morgenen, sørgede millioner af mennesker over tabet af Folkets Prinsesse, et ikon og en helt ekstraordinær kvinde, der havde formået at røre deres hjerter som ingen anden i det britiske kongehus.

Lone Theils var på plads i London og oplevede briternes sorg tæt på, og øser ud af sine oplevelser fra de historiske dage og hvad der skete bag kulisserne og fortæller historien om
den karismatiske Diana, der i en alder af kun tyve år blev gift ind i et af de mest traditionsbundne og lukkede kongehuse i verden. Et kongehus, der kun sjældent viste følelser, og som på mange måder blev en spændetrøje for Diana, indtil hun fandt modet til at gøre oprør.

Undervejs fortæller Lone Theils blandt andet på det ulykkelige ægteskab mellem Diana og Charles og dykker ned prinsessens barndom og forsøger at finde svar på hvorfor kærligheden var så svær for en af verdens smukkeste kvinder.

Vi hører også om Diana som modeikon og nogen af historierne bag de mest berømte kjoler, og foredraget vil også komme ind på den enorme positive indflydelse Diana fik på de humanitære sager hun tog op, lige fra aids-ofre til landminer.

Foredraget, der er rigt illustreret med fotos, ser også på, hvilken arv Diana har efterladt sig. Både for resten af verden og ikke mindst for hendes sønner, William og Harry.

Fiktion og forbrydelse
Hvordan arbejder man med virkelighedens forbrydelser og får dem formet om til krimi? Lone fortæller om de konkrete sager, der har inspireret hendes bøger, lige fra den mystiske sag om en amerikansk seriemorder og hans lager af fotos til den virkelige sag fra 2001 i London, hvor en lille dreng blev myrdet som et led i et ritual om sort magi. Foredraget vil også komme ind på rejsen fra journalist til bestsellerforfatter.

Foredrag 2: Modernisering eller nedsmeltning i det britiske monarki. Fra Diana til Meghan
Kan det britiske monarki klare sig oven på skandalen med prins Andrew og senest Meghan og Harry, der forsøger at gøre sig fri af familiefirmaet?  Med et kærligt og kritisk blik på Dronning Elizabeths rolle som regent, trækker Lone Theils tråde tilbage til prinsesse Diana og kommer med et bud på hvad er der i vente for de næste generationer, der skal bestige den britiske trone. Foredrag med billeder. Kan prins Charles løfte opgaven, og hvordan planlægger William at være som konge? Varighed ca. 45 minutter plus spørgsmål.

Foredrag 3: London igennem næsten tyve år
Lone øser ud af sine mange år i London, hvor hun var med til at dække historiske begivenheder fra fredsaftalen i Nordirland, prinsesse Dianas død og flere terrorangreb mod London. I den mere muntre afdeling har der været interviews med filmstjerner og en invitation til havefest på Buckingham Palace.

Foredrag 4: Brexit
Hvordan kunne det overhovedet ske? Hvad ligger til grund for briternes skepsis overfor EU og hvordan ser fremtiden ud for Storbritannien ude af unionen, og hvad kan det betyde for os i Danmark? Foredraget trækker blandt andet de historiske linjer op, ser på UKIP og gennemgår de muligheder, der ligger foran den britiske regering.

Foredrag 5: Vi får de nyheder vi fortjener
Kan vi stole på medierne på nettet? Hvad kan vi selv gøre for at få bedre nyheder. En gennemgang af pressens forhold, mekanismer på nettet og medieforbrug, der egner sig godt til undervisning for 9.-10. klasser, første trin på gymnasiet o.lign.

Lone har desuden stor erfaring som ordstyrer både ved større forsamlinger og paneldebatter.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Fotocredit:
Det fra London: Hazel Thompson
Det fra badeanstalten : Lars Bech

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular