Lone Kühlmann

Lone Kühlmann journalist og forfatter til 17 bøger, der spænder fra sikkerhedspolitik til ligestilling. Hun er en engageret, populær…

Læs mere
Book Lone

Lone Kühlmann journalist og forfatter til 17 bøger, der spænder fra sikkerhedspolitik til ligestilling. Hun er en engageret, populær og provokerende foredragsholder og debattør og moderator. Lone er levende optaget af samfundet, samtiden, samlivet og i det hele taget livet.

Hendes erindringer Det skal se nemt ud fortæller vittigt om en beskeden opvækst i efterkrigstiden og et begivenhedsrigt liv, der har ført hende vidt omkring. Hun sammenligner nutidens #metoo med sin ungdom, hvor det var den almindelige opfattelse, at hvis unge kvinder blev befamlet, havde de nok selv været ude om det.

Hendes meget populære foredag Vi bliver ikke yngre, fat det! er en munter opsang til alle der vakler mellem terapi og kirurgi for at håndtere alderdomstegnene. Udfra den nyeste forskning påviser hun, at man ikke går i stå, af at blive gammel. Man bliver gammel af at gå i stå.

Hun er tidligere formand for TV2s bestyrelse og formand for eller medlem af en række andre bestyrelser. Hun er en flittig benyttet kommentator i TV, radio og aviser, og en meget efterspurgt taler ved Grundlovsdag, Skt. Hans og andre mærkedage.

Foredrag af Lone Kühlmann:


Foredrag 1: Vi bliver ikke yngre – fat det!

En munter opsang om et alvorligt emne. Udfra den nyeste forskning påviser Lone Kühlmann, at man ikke går i stå, af at blive gammel. Man bliver gammel af at gå i stå. Men det er svært at holde fast i selvtilliden i et samfund, hvor man opfattes som overflødig og i vejen. Da vi var unge, gik man ind i de voksnes rækker, når man blev konfirmeret. Når man i dag bliver pensioneret går man af af dem igen. Man er ikke længere voksen, men tilhører den belastende gruppe de ældre. Tag med når Kühlmann svinger krabasken over utidsvarende fordomme.

Foredrag 2: Det skal se nemt ud

Lone Kühlmann har som journalist og forfatter leveret præcise analyser, breaking news og bramfrie holdninger til tusindvis af lyttere, læsere og seere i Danmark gennem mange år. I dette foredrag fortæller hun med humor og stort overskud om et begivenhedsrigt liv, hvor hun fra første række har været vidne til store forandringer – i Danmark og i verden omkring os.

Hun fortæller med sit velkendte vid om at vokse op i kærlig, københavnsk familie med en mor der var telefonistinde ved KTAS og en far, der var smed ved Sporvejene. Det er også historien om en tid med stor social mobilitet.Om driftige og hårdtarbejdende mennesker, som greb de sociale, økonomiske og kulturelle muligheder, der var i tiden for at sikre en bedre tilværelse for sig selv og deres børn.

Fra karrierens begyndelse har hun som kvindelig journalist i en mandsdomineret verden interviewet statsledere som Ronald Reagan, Olof Palme og Menachem Begin. Hun har været til militærkup i Spanien tre måneder henne med tvillinger, drukket gin og tonic med Sean Connery, besøgt Barbara Cartland og spist frokost med Hillary Clinton.

Hun har med fuldt overlæg valgt den overlevelsesstrategi, at det skal se nemt ud. Også selv om det er svært. Hun ved, at det er i orden at stille krav til livet, men at man kun har sig selv til at opfylde dem. Og hun ved, at livsindhold ikke er noget man får. Det er noget, man skaber.

Foredrag med Lone Kühlmann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular