Lise Ringhof og Erik Lindsø

Lise Ringhof og Erik Valeur

Lise Ringhof og Erik Valeur: Mød forfatterparret bag den historiske roman-trilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie!…

Læs mere
Book Lise

Lise Ringhof og Erik Valeur:

Mød forfatterparret bag den historiske roman-trilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie!

Vi tilbyder en intens foredragsaften med efterfølgende spørgsmål, hvor vi med udgangspunkt i trilogiens konkrete handling slår ned på særlige punkter i danskernes historie: Ikke mindst nogle af de mørkere sider, som ikke står forrest i historiebøgerne, og de valg, der fik betydning for os som folk – både konkret og i folkesjælen – og som stiller spørgsmålet: Hvem er vi som danskere?

Vi fortæller desuden levende fra ’maskinrummet’ om vores arbejde – hvordan vi researcher, skriver og opbygger personer, steder og historier undervejs i handlingen – med eksempler i både tekst og billeder.

Trilogien beskriver en særdeles omskiftelig tid i Danmarks historie fra år 1900 til i dag, hvor nyt og gammelt støder sammen og landet ændrer sig hurtigere end nogensinde før:
Bind 1 (Det er de danske som flygter) følger Fanø-drengen Erling, der forlader alt det, han kender, læser til læge i København under Første Verdenskrig og bliver gift ind i en rigmandsslægt fra Vejle, hvor hans datter Eva oplever Besættelsen og modstandskampen på tætteste hold.
Bind 2 (Det er de oprørske der svigter) følger Evas sønner, Jakob og Thomas, som begge har ukendte fædre og udvikler sig vidt forskelligt gennem det danske ungdomsoprør og ind i de mørke firsere, hvor de ligesom landet styrer mod opbrud og voldsom konfrontation.
Bind 3 (Det er de unge som forsvinder) følger slægtens børn efter Murens fald i en uventet problemfyldt verden, som både skyldes forældrenes manglende nærvær i det hektiske familieliv og i forhold til den accellererende klimakatastrofe.

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur er tidligere journalist på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicist-klubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 med Det syvende barn, der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Foredrag med Lise Ringhof og Erik Valeur booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular