Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen rådgiver om livsmestring. Hun er en af Danmarks mest populære foredragsholdere og forfatter til flere bestsellere, blandt andet ‘Zornig – Vrede er mit mellemnavn’ om, hvordan hun overlevede en barsk opvækst på velfærdssamfundets skyggeside, “Fred vred til voksen” om at lære ikke bare at overleve, men leve med det, vi har med i bagagen, og ‘Zornigkuren’ om, hvordan hun fik rejst sig efter en svær livskrise med en konkurs og genopbyggede sig selv mentalt og fysisk, og fandt frem til sit indre tigerdyr. Hun er cand. polit., tidligere formand for Børnerådet og adm. dir. for Specialisterne, børnehjembarn og mor til fem.

Foredrag af Lisbeth Zornig Andersen:

Foredrag 1: Tigerdyrskuren – sundhed, selvværd og livskriser
Det kan være rasende svært at tage sig selv i nakken og få styr på krop og sind – især i modvind. Lisbeth Zornig Andersen giver i dette foredrag konkrete bud på, hvordan man med enkle små ændringer i kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og finde det gode humør og energien til at hoppe rundt som et tigerdyr.

Lisbeth Zornig fortæller med humor og viden om, hvordan du får styr på din hjerne og din krop, og kommer i mental og fysisk balance, uden at du pisker dig selv med umulige slankekure og smertefuld træning. Nøglerne er at forstå din krop og dit sind – hvordan maven taler med hovedet og omvendt, hvorfor energidræbende inflammationer opstår og hvor, hvorfor søvn er livsforlængende og hvordan man får den, og meget mere.

Lisbeth leverer konkrete håndholdte tips og selvoplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget bygger på Lisbeths bestseller ‘Zornigkuren’. Hun skrev bogen efter at have rejst sig fra en alvorlig livskrise, hvor hun gik på jagt efter svar i en vildtvoksende sundhedsjungle med ofte modstridende sundhedsråd. Lisbeth fandt frem til de bedste bud fra forskerne og testede dem af på sig selv. Lisbeth reducerede sin fysiske alder med 15 år, smed 10 kilo, fik styr på sine kroniske lidelser, fandt den gode søvn og fik sin energi og sit tigerdyrshumør tilbage. I foredraget fortæller hun hvordan.

Foredraget “Tigerdyrskuren – sundhed, selvværd og livsglæde” handler om livsmestring og er for alle – både dem, der kæmper med at få kontrol med livet, og dem, der gerne vil støtte andre i bestræbelsen.

Deltagerne siger:

”Tak for KÆMPE inspiration! Da corona’en ramte, blev det til sofahygge med massevis af guf. Det kostede 10 kg oven i de kilo, jeg i forvejen vejede for meget. Det hæmmede mig voldsomt. Foredraget blev mit vendepunkt! Pludselig kunne jeg se en vej, der ikke medførte masser af afsavn og selvpineri.” — Linda Lind

”Tusind tak for dit foredrag. Det er nu 1 måned siden jeg så det, og det har indtil nu gjort mig 5 kg lettere, 3 cm mindre rundt om bugen, givet mig mere og sprudlende energi, nærmest ingen smerter og større udholdenhed. What!!! Ja, det er sgu’ rigtigt. Mig og min krop er SÅ glade. 😀 Tak, Lisbeth.” — Lilja Nylander

”Jeg har hørt Lisbeths foredrag flere gange. Hun er så inspirerende, modig, stærk og dejligt uhøjtidelig. Er helt enig i hendes sundhedsfilosofi og dejligt med et opgør med alt det forbudte.” — Janne Brynk

Foredrag 2: Zornig – fra vred til voksen
Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen.

Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeths nyeste bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet.

Hun voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende. Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug.

Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, og om hvor ofte hun falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.

For dem, der kender Lisbeths første og meget populære foredrag baseret på bogen, ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”, vil man blandt opleve et gensyn med Lisbeths mor, som helt frem til sin død i 2018 flirtede med alle lige fra læger til portører, og som livet igennem bevarede et godt humør og en ubændig lyst til fest. En adfærd, der var katastrofal, da hun havde små børn at tage sig af, men som de senere år mere og mere blev et underholdende indslag, når hun af og til dukkede op i Lisbeths middelklassemiljø.

Foredrag 3: Underdanmarks jægersoldater.
Hvordan når man samfundets top, når man allerede som barn har alle odds i mod sig? I debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater” fortæller toppolitikeren, OL-bokseren, forfatteren, arkitekten, retsmedicineren, sikkerhedschefen, borgmesteren og flere andre om, hvordan de ikke bare overlevede en brændt barndom, men nåede toppen af deres profession. Hvilke livsstrategier fulgte de? Hvorfor kunne lige præcis de klare sig igennem hvor deres søskende ikke kunne? Hvad kostede det dem? Og måske vigtigst – hvad kan andre lære af dem? Hør Lisbeth Zornig Andersen, en af forfatterne til ”Underdanmarks Jægersoldater”, fortælle om ti brændte børns rejse fra bunden til toppen af samfundet. Ti supermønsterbrydere, der som børn tidligt skulle lære at navigere og overleve i farligt terræn med forældre og voksne, der misbruger, svigter og forsvinder. Hvad skal der til for at bryde med den negative sociale arv? Og hvor dygtige er vi andre egentlig til at hjælpe de små jægersoldater til at ikke bare at overleve, men realisere et bæredygtigt, balanceret liv? Hvordan får vi vendt den nedadgående, negative kurve for vellykkede mønsterbrud i dagens Danmark? De ti medvirkende i bogen tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF; Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012; Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn; Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist; Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2; Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo og viceborgmester i Esbjerg; Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet; Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter; Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL; Mads Holger, forfatter, iværksætter og tidligere Folketingskandidat.

Foredrag 4: Zornig – vrede er mit mellemnavn
Følg med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et Underdanmark, der er skjult for de fleste – et sted, hvor normløsheden hærger, og hvor vold, druk og seksuelle overgreb er en del af hverdagen. Hør hvordan de voksne og systemerne svigtede, mens nogle få af hverdagens helte greb ind, og hjalp Lisbeth til at finde en vej ud af en barndom i helvede til et voksenliv med akademisk uddannelse og rigt familieliv. Få et indblik i den overlevelsesstrategi hun lagde for at kompensere for hvad hun ikke fik med sig – og hvad du kan gøre for at hjælpe andre med samme baggrund. Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeth Zornig Andersens bog, “Zornig – vrede er mit mellemnavn”, og DR-dokumentaren “En barndom i helvede”.

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen