Leif Fabricius

Leif Fabricius

Født i Vestjylland. Vokset op i Vestjylland, og efter en lille smuttur omkring Postvæsenet uddannet lærer på Esbjerg Seminarium, og derefter i 16 år ansat på en mindre landsbyskole i det vestjyske.Født i Vestjylland. Vokset op i Vestjylland, og efter en lille smuttur omkring Postvæsenet uddannet lærer på Esbjerg Seminarium, og derefter i 16 år ansat på en mindre landsbyskole i det vestjyske.På seminariet opdyrkede jeg en interesse for revy og ikke mindst tekstskrivning. En interesse, der med årene greb om sig, og førte til, at jeg i 1991 søgte orlov fra folkeskolen… og jeg kom aldrig tilbage, skønt jeg på ingen måder var ”skoletræt”.I stedet kastede jeg mig ud i showbizz. Skrev utallige tekster til forskellige revyer og ikke mindst til en gammel seminariekammerat – Finn Nørbygaard – og var bl.a. tekstmanden bag hans i sin tid så populære figur Karl Ejnar fra Borris. Mange af mine tekster skriver jeg på mit modersmål vestjysk, og jeg udgav for nogle år siden en CD med egne ting.I otte år var jeg medvirkende i og kunstnerisk leder af EsbjergRevyen, og i 2001 blev jeg kåret som årets revyforfatter. De senere år har jeg så slået mig på foredragsvirksomheden, et område der tilgodeser både skolelæreren og entertaineren.

Foredrag af Leif Fabricius

Foredrag 1: En sund sjæl i et sølle skrog
”En sund sjæl i et sundt legeme”, hedder det, og det er selvfølgelig idealet, men vi kommer ikke uden om at kroppen med alderen pålægger os visse begrænsninger. Det er selvfølgelig irriterende, men et uundgåeligt livsvilkår, hvis man ellers er så heldig at blive gammel nok. Der findes ingen medicin imod det … og dog!! Et positivt livssyn og en sund humoristisk sans er i hvert fald en glimrende modgift, når tidens tand gnaver løs, og det er den modgift Fabricius forsøger at sprøjte ind i sine sagesløse tilhørere. Det er vitaminer for sjælen. En frisk indsprøjtning i den tredje alder.

Foredrag 2: Jysk lune & lune jyder
Leif Fabricius kommer på en ganske underholdende måde godt omkring i det vestjyske landskab, og besøger specielt den egn, der hedder vestjysk humor.Han betragter altid tilværelsen fra vest mod øst, og det bliver den bestemt ikke kedeligere af. Han skriver mange af sine tekster på vestjysk, og forsøger, ud fra det gamle mundheld om, at vi alle er jyder for Vorherre, at føre bevis for, at det nok i virkeligheden er jyderne, der er Guds udvalgte folk.

Foredrag 3: Revyforfatterens værksted
Revyforfatterens værksted.At skrive humor er en alvorlig sag, og man sidder ikke ligefrem og skraldgriner, mens det står på.Det er hårdt arbejde. Og hvad er I grunden sjovt? Foredraget kommer omkring de overvejelser, man som revyforfatter gør sig før og under arbejdet med en tekst. Når man skaber den slags tekster balancerer man hele tiden på et knivsæg, og foredraget forøger at blotlægge, hvad humor I grunden er for en størrelse, og hvorfor jeg mener humoren er guddommelig og satiren satanisk.Undervejs gives der eksempler på tekster fra mine mange år i revybranchen.

Foredrag 4: Vestjyske viser
En musikalsk rundtur i udkantsdanmark Leif Fabricius er nok mest kendt som revyforfatter, men han er også en yderst aktiv visemager, og en stor del af viserne skriver han på sit modersmål, vestjysk. I disse viser forsøger han at indfange den jyske folkesjæl, og kommer ud i de yderste afkroge af distriktet og ind i de inderste krinkelkroge af de fastboendes sjæle. “Der er noget Hausgaarsk over Fabricius’ univers”, skrev en anmelder, da en del af viserne for nogle år siden udkom på CD.Med humoren som omdrejningspunkt – den man vist nok kalder den stille humor – erklærer han sin kærlighed til egnen, dens folk og dialekten.En del af sangene er blevet forsynet med musik af pianisten og sangskriveren Ebbe Ravn, der gennem årene bl.a. har gjort sig gældende i grand prix-sammenhæng, og det er også Ravn, der styrer de musikalske løjer, når de to herrer kaster sig ud i en fornøjelig rundtur i et overset og næsten glemt univers. En rundtur, der giver plads til både smilet, latteren og eftertænksomheden.

Foredrag med Leif Fabricius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen