Lars Nyhuus Henriksen

Lars Nyhuus Henriksen

Lars Nyhuus Henriksen vandt i 2018 Alene i Vildmarken på DR1. I 2011-2012 boede han et år i den svenske ødemark, men bjørne og rensdyr som nærmeste naboer. Han er aktuel med fotoudstillingen “Vildmark” (vandreudstilling), som var hovedudstilling på Fulufjällets Nationalpark i 2018. Baggrunden er hentet i pædagogisk ledelse af sociale institutioner med kriminelle og sårbare unge; på gadeplan, i skoler og på afrusningsture i Sveriges vildmarker. Lars har været debattør for bl.a. Miljøministeriet, Indenrigsministeriet, Naturmødet og Friluftsrådet. Desuden talrige foredrag siden 2012 for ledelsesteam, foredragsforeninger, skoler, højskoler, virksomheder osv. Han er direktør og partner i Teamexplore.dk der arbejder med professionel teambuilding. Medieproduktioner bl.a.: “DR2 uden”, “Alene i vildmarken”, “Silkeborg” bog af Anders Bach, “Stjålen ungdom” Ophav Film, “Vildmark” fotoudstilling m.m.

Foredrag af Lars Nyhuus Henriksen:

Foredrag 1: Lars – vinder Alene i vildmarken
Lars Nyhuus Henriksen vandt med sin vilje og sin viden om vildmarken. Hans kæmpe erfaring fra adskillige ophold i den barske natur, hjalp ham til at tage de rigtige valg hele vejen til sejren. Lars Nyhuus Henriksen fortæller om sine oplevelser og refleksioner fra ødemarken. Hvorfor tog han afsted? Hvad har han lært? Hvad oplevede han? Et foredrag om motivation, modstandskraft og selvledelse.

Foredrag 2: Performance – hold fast i din paddel!
Et interaktivt foredrag med øvelser for publikum. Der arbejdes med performance, refleksion og aktion. Med udgangspunkt i personlige beretninger og erfaringer fra vildmarken, holdes et intenst foredrag om mod og forstand hvor deltagerne selv kommer i spil. Det rigtige foredrag til kick-off eller et team som skal arbejde med performance og styrke. Lars har arbejdet med teambuilding og supervision af ledelsesteams og personalegrupper i mange år, bl.a. med udfordrede unge, topledelse inden for erhvervsliv, konfliktberedskab og værdibaseret ledelse. Udgangspunktet for foredraget er inspiration fra vildmarkslivet. Hvad end der sker, hold fast i din paddel…

Foredrag 3: 355 dage i vildmarken
Hvad fik en lille familie til at flytte til en øde svensk fjeldskov med bjørne og rensdyr som nærmeste naboer? Hør berettelsen om livet med vandspand, brændekomfur og isnende kuldegrader. Familien tog et år ud af kalenderen for at leve i og af naturen. Et år med vildmarksliv sommer og vinter, mellem midnatssol og 33 graders kulde. I centrum af det hele står familieværdier, nærvær og tid og lyst til at lære sig – ikke bare at overleve – men at leve. Om hjemmeundervisning; mødet med samerne; bjørne og ulve; tilspidsede situationer og hyggelige stunder foran brændeovnen.

Foredrag 4: Fra Europas vildmarker
Med over 100.000 naturbilleder i kameraet, deles der af en stor kærlighed til naturen. Billeder af vilde dyr og flotte landskaber. Fra rejser til naturreservater og nationalparker, bl.a. Ordesa i Pyrenæerne, Camarque i Frankrig, Krkonose i Tjekkiet, Bialowezia i Polen, Pusztaen i Ungarn, Hardangarvidda i Norge, Hohe Tauern i Østrig, Brecon Beacons i Wales samt adskillige ture til Sverige og Norge, både sommer og vinter, vandre, ski og kano. Rejserne har budt på talrige møder med vilde dyr: Vildsvin, bisonokser, elge, ørne, gribbe, vilde heste, rener osv.

Foredrag med Lars Nyhuus Henriksen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen