Lars Johansson

Lars Johansson

Ved Ishavet - tilbud om nyt foredrag fra efteråret 2018 med Lars Johansson - forfatteren til bestsellerne Signe og…

Læs mere
Book Lars

Ved Ishavet – tilbud om nyt foredrag fra efteråret 2018 med

Lars Johansson

– forfatteren til bestsellerne Signe og Signes hjemkomst.

Om forfatteren
Lars Johansson, født 1949, debuterede som forfatter med bestselleren Signe (2006), der senere blev fulgt op af Signes hjemkomst (2014), to prisbelønnede og meget læste romaner, der tog udgangspunkt i LJ’s familiehistorie og historien om Signe Gondrup, der under krigen forelskede sig i en tysk officer og fulgte ham til Tyskland i de sidste kaotiske krigsmåneder. En historie om en stor kærlighed, der var tabuiseret og fik voldsomme følger både i Tyskland og Danmark efter krigen. Romanerne fik et stort publikum (over 80.000 solgte eks). Kombinationen af passioneret kærlighed, utrolig velresearchet dokumentarisme, fortælleglæde og virkelighedsnærhed er Lars Johanssons kendemærke. Han blev uddannet som filmfotograf og har stået bag flere dokumentarfilm, bl.a. Den tyske hemmelighed, der følger Signes datters efterforskning af moderens historie.

Om bogen
Ved Ishavet handler om det lille fiskersamfund Berlevåg i Nordnorge lige før og under Anden Verdenskrig. I centrum står Margit, en ung fiskerkone der higer efter et godt og sikkert liv efter nogle kaotiske år, og Jorunn, hendes uægte datter, som er placeret hos farens forældre. Jorunn lever med ikke at findes og at være en hemmelighed i det lille religiøse samfunds fortielser og løgne.

Da Margits mand Rolf forliser under en vinterstorm, står hun alene med små børn og uden penge – mænd tilbyder sig, men hvad vil hun selv? Hvad er hendes muligheder? Berlevåg bliver en vigtig brik i tyskernes krig med Rusland, her anlægger de en flyveplads og varer og mænd vælter ind i det lille samfund. Det stiller både Margit og resten af fiskersamfundet over for en række dilemmaer: Skal man vælge modstanden eller fraternisere med fjenden? Og er valget så enkelt? Den historisk-dokumentariske kollektivroman Ved Ishavet følger med stort episk drive Margit, Jorunns og flere andres valg gennem krigen til den dramatiske finale, hvor byen går under i ragnarok.

Om foredraget
Oplæsning fra Ved Ishavet, kombineret med fotos fra det Berlevåg der forsvandt, og snak om min historisk-dokumentariske arbejdsmetode, samt lidt af den musik der indgår i romanen. Varighed ca. 1½ time.

Foredrag med Lars Johansson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular