Lars Christian Kræmmer

Lars Christian Kræmmer er uddannet billedkunstner fra Emily Carr University of Art and Design i Vancouver, Canada. Med udgangspunkt…

Læs mere
Book Lars

Lars Christian Kræmmer er uddannet billedkunstner fra Emily Carr University of Art and Design i Vancouver, Canada. Med udgangspunkt i kunst og performance har Kræmmer oplevet eventyret i mange lande verden over. Han har siden 2009 været medlem af Eventyrenes Klub. Kræmmer er stifter af den legendariske, ”Copenhagen Art Club” og det verdensomspændende kunstprojekt, ”ARTMONEY,” som han har drevet til dato. Derudover handler Kræmmers dagligdag om at male, tegne og skrive.

Foredrag af Lars Christian Kræmmer:

Foredrag 1: Kunsten at dø

Ingen levende kender døden, men hvor mange levende kender livet?

Dødsprocessen indtræffer, så snart vi fødes. Vi nærmer os for hver dag. Vi ved ikke, hvornår døden banker på, men vi ved, at den er uundgåelig. I mellemtiden er der mulighed for at leve et rigt liv, hvis vi tillader os selv at gøre det, men hvor mange griber chancen og lever det liv, som de har lyst til, inden det er for sent?

KUNSTEN AT DØ handler om KUNSTEN AT LEVE. Om erkendelse. Om mod. Om beslutninger. Om handlekraft. Om hvad er godt og ondt. Om samvittighed overfor andre og overfor sig selv. Om at leve nu og her, så man kan dø i fred.

Billedkunstneren, Lars Christian Kræmmer voksede op med en deprimeret far, som forsøgte adskillige selvmord og endelig lykkedes. Døden har været i Kræmmers bevidsthed siden hans ungdom, og han har studeret den gennem kunsten i en årrække. Som en af de få mennesker i verden, gennemførte Kræmmer den Tibetanske ”Tilbagetrækning,” 49 døgn i totalt mørke. Det siges, at denne handling hidkalder de ånder, som vi skal møde, når vi dør. Kræmmer beretter levende om disse møder i mørket og lægger hermed op til en debat om livet og døden med rod i en konkret oplevelse.

Kræmmer har besluttet sig for at leve hele sit liv inden han fylder 70 år. Gravstenen er hugget med fødselsdag og dødsdag. Hvis han skulle overleve sin ”Deadline,” vil det være med en følelse af at have udlevet sit liv efter eget ønske. Dør han før sin ”død,” så vil der være tale om et uheld.

Foredrag 2: På eventyr med kunst

Tænk hvis man kunne male sine egne penge og leve det liv, man havde lyst til…

Lars Christian Kræmmer er ophavsmand til ARTMONEY – en global, alternativ valuta af kunst. Siden 1997 har han malet sine egne penge og sat sig fri af økonomisk slaveri. Han tegner, maler, drager på eventyr og skriver om sine oplevelser. I 2022 påbegyndte han en 7-års rejse for at inspireres af fremmede mennesker og fjerne steder. Hver anden måned vender Kræmmer kortvarigt hjem for at besøge kone og børn, og da er der mulighed for at booke et foredrag og høre om de seneste beretninger! Uddannet billedkunstner og medlem af Eventyrernes Klub.

Foredrag 3: Historien om ARTMONEY

Kræmmer lancerede verdens første artmoney i december, 1999. Artmoney var skabt som et ”menneskeligt” alternativ til almindelige penge. En håndlavet pengeseddel af original kunst med fast format og fast kurs, som skulle bruges direkte i butikker. Det viste sig snart, at det utopiske valutakoncept havde hold i virkeligheden, og artmoney blev udbredt blandt kunstnere og butikker verden over.

Hør den farverige fortælling om de utallige op- og nedture Kræmmer oplevede i løbet af godt 20 års græsrodsarbejde med det helligste af alt i dagens Danmark – penge!

Foredrag med Lars Christian Kræmmer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular