Lally Hoffmann

Lally Hoffmann

Lally Hoffmann er cand.mag. i fransk og russisk og har en Master of Arts in Broadcasting fra USA. Siden 1980 har hun dækket Frankrig for DR og TV2 og har desuden været chef for TV2’s Faktaafdeling. Fra 1993-97 var hun korrespondent i Paris for TV2. Lally har rejst verden over og har fra 1999 til 2013 fulgt regentparret på officielle rejser i udlandet for TV2. I dag er hun udenrigskommentator for TV2News.

Lally Hoffmann er aktuel med bogen “Emmanuel Macron og Frankrig” som hun tager ud og holder foredrag om.

Lally Hoffmann Emmanuel Macron og FrankrigOm bogen: ”Tænk langt, det handler ikke kun om i morgen!” Med det budskab bragede Emmanuel Macron i maj 2017 ind på den storpolitiske scene, da han blev valgt som Frankrigs præsident.Forføreren, blev Macron kaldt. Han var karismatisk og velformuleret, og han turde drømme stort. Og så var han ung. I en alder af kun 39 år blev han Frankrigs yngste leder siden Napoleon.I en tid, hvor der med Macrons egne ord blæser dårlige vinde over Europa, er der brug for stærke ledere. Højredrejning, nationalisme og isolationisme vinder frem, men Macron kom og tilbød et alternativ: Han kom med håb og store politiske visioner.

Franskmændene er splittede: Nogle ser præsident Macron som en forsynets mand – en messias eller en ny De Gaulle. Andre stempler ham som en elitær parisisk skikkelse, der ingen føling har for folk i provinsen. Én ting er sikkert: Macron kommer ridende ind i billedet på et tidspunkt, hvor Frankrig og Europa står ved en afgørende skillevej. I denne bog tager en af landets førende Frankrigskendere Lally Hoffmann temperaturen på Frankrig lige nu.

Bogen er et tilbundsgående og kritisk portræt af landets nye leder. Hvad mener almindelige franskmænd og førende eksperter egentlig om den poet, drømmer og pragmatiker, der har fået nøglerne til Elysée-palæet?Lally Hoffmann er cand.mag. i fransk og russisk fra Københavns Universitet og har en Master of Arts in Broadcasting fra San Francisco State University. Freelancede i studietiden for DR, P1, Politiken, Information og Weekendavisen og senere også fra San Francisco og New York. Arbejdede på TV-avisens udlandsredaktion fra 1980 – fra 1990 chef for TV 2’s Faktaafdeling, derefter korrespondent i Paris for TV 2. Har skrevet fem bøger om Frankrig, en samtalebog om Mellemøsten og romanen Damaskus-affæren.

Forfatterskabet omfatter:
  • Emmanuel Macron og Frankrig
  • Dage i Paris – under den franske revolution.
  • Frihed, lighed …ellers tak! Frankrig på vej mod år 2000.
  • Le Pen – nationalismen og de fremmede.
  • Franske Fristelser – Republikken og det ny årtusind
  • Beduin i Laksko – samtaler med Ole Wøhlers Olsen
  • Damaskus-affæren – roman om frygt og fjendebilleder

Foredrag med Lally Hoffmann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen