Kristian Husted

Kristian Husted

Kristian Husted (f. 1976) er en dansk dramatiker, forfatter og teaterinstruktør. I februar 2018 udgav han bogen ”Vahid”, der beskriver…

Læs mere
Book Kristian

Kristian Husted (f. 1976) er en dansk dramatiker, forfatter og teaterinstruktør. I februar 2018 udgav han bogen ”Vahid”, der beskriver forfatterens oplevelser undercover som den iranske flygtning Vahid.

Foredrag af Kristian Husted:

Mit liv som Vahid
Hvad sker der, når man træder ud af sit almindelige liv og i stedet får mærkatet ”flygtning”, og hvordan opleves det at være på flugt? Disse spørgsmål er udgangspunktet for Kristian Husteds bog ”Vahid”, som udkom i februar 2018.

En dag rejser forfatteren til den græske ø Lesbos, skifter identitet fra dansk til iransk og begynder livet som flygtningen Vahid. Sammen med andre forfulgte rejser han igennem Europa under den store flygtningestrøm i 2015, og oplever hvordan mennesker på flugt bliver mødt af det europæiske asylsystem. Rejsen ender i Sandholmlejren, hvorfra Vahid sendes ud til et midlertidigt asylcenter på en nedlagt skole i Rødbyhavn på Lolland sammen med to hundrede andre mænd fra hele verden.

Anmelderne skrev bl.a. om ”Vahid”:

”en sammensat, rå og vigtig øjenvidneberetning (..) en enestående dokumentation af, hvordan tilfældet skaber skæbner.”
Marie Louise Kjølbye, Information.

”hatten af for Kristian Husted, der ved at walraffe har skaffet adgang til oplysninger om og indsigt i en væsentlig, aktuel problematik, som hermed dokumenteret af både betragter og betragtede rummer både misforhold og grov udnyttelse. Det er med stor indlevelse, han udlever sin Vahid.”
Preben Rasmussen, Dagbladenes Bureau.

”Bogens radikale præmis giver forfatterens alter ego adgang til situationer, der sætter et af vor tids definerende fænomener under lup, og derved lykkes det Husted at kvalificere debatten om, hvad der sker, når flygtninge, migranter og lykkeriddere rejser hertil i håb om noget bedre end det, de har forladt.”
Kathrine Tschemerinsky, Weekendavisen.

Mød Kristian Husted, der fortæller om livet som Vahid og sit hjemland Danmark, som han nu har set med helt nye øjne.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Mikkel Bache nævnes.

Foredrag med Kristian Husted booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular