Kasper Ejlskov

Kasper Ejlskov

Nødhjælpsarbejde i frontlinjen! Vi har alle set det på TV: En katastrofe har ramt et sted i verden og…

Læs mere
Book Kasper
Nødhjælpsarbejde i frontlinjen!

Vi har alle set det på TV: En katastrofe har ramt et sted i verden og tusindvis af mennesker er tvunget på flugt fra krig, sult eller naturkatastrofer. Midt i dette kaos, kæmper nødhjælpsorganisationerne for at komme de nødstedte mennesker til hjælp så hurtigt som muligt.

I mere end 8 år har Kasper Skotte Ejlskov befundet sig midt i orkanens øje og har arbejdet med at hjælpe mennesker i humanitære katastrofer, oftest som ledende nødhjælpsarbejder for Red Barnet. Som nødhjælpschef i Syrien, hvor Red Barnet, som en af de få nødhjælpsorganisationer, er i stand til at arbejde mellem Islamisk Stat og andre paramilitære grupper. I Sydsudan, hvor han var med på rejsen fra dansen i gaderne ved selvstændigheden til to år senere at vågne op til lyden af borgerkrigens rasen i gaderne og den efterfølgende humanitære katastrofe. Da verdenshistoriens største udbrud af Ebola rasede i Vestafrika, var Kasper med til at åbne et Ebola hospital i Sierra Leone. Nødhjælpsarbejdet har desuden bragt ham til lande som Irak, Tunesien, Libyen, Madagaskar, Kenya, DR Congo, Zimbabwe m.fl.

Det er personlige beretninger, billeder og film fra disse nødhjælpsindsatser, der er udgangspunktet for disse foredrag om at være nødhjælpsarbejder i frontlinjen i verdens brændpunkter.

Kasper er en dygtig foredragsholder der holder sit publikum fanget med sine varme, levende og indsigtsfulde beskrivelser om livet og arbejdet i nogle af verdens hårdest ramte områder, og de ekstraordinære mennesker, han har mødt i de mest ekstreme situationer. Forvent en tåre i øjet, et smil på læben, men først og fremmest at blive rørt og flyttet – det er foredrag, der sætter tanker i gang!

Foredrag af Kasper Ejlskov:

Foredrag 1: Når katastrofen rammer! Nødhjælpsarbejder i frontlinjen
I dette foredrag tages publikum med helt ind bag arbejdet omkring en humanitær katastrofe: Hvad sker der når en katastrofe rammer? Hvordan kommer nødhjælp og nødhjælpsarbejdere frem til mennesker i nød? Hvordan får man igangsat en nødhjælpsoperation i den kaotiske og oftest uoverskuelige situation, hvor sikkerhedsrisikoen for nødhjælpsarbejdere ofte er alvorlig? Kasper fortæller bl.a. om sine oplevelser med at forhandle med præsidenter og militante grupper for at få hjælpen ud til de nødlidende, om at have ansvar for sig egen og kollegaers sikkerhed. Om de frustrerende og magtesløse situationer som at se børn blive tvunget i krig, over de lune historier som at forstå og misforstå kulturelle forskelle, når man arbejder i en fremmed kultur med folk fra hele verden, til de livsbekræftende historier om at redde liv og se krigstraumatiserede børns forvandling til legeglade og smilende børn. Kasper fortæller indsigtsfuldt og ærligt om nødhjælpsarbejdets for- og bagsider og der er også tid til at få svar på de spørgsmål, man ofte sidder tilbage med, når man på TV ser en humanitær krise folde sig ud.

Foredrag 2: Ebola – Epidemien der skræmte verden!
Den frygtede sygdom Ebola ramte verdens forsider, da den i 2015 spredte sig med lynets hast i Vestafrika. Tusindvis af smittede døde i gaderne, sundhedssystemer kollapsede og hjælpearbejdere flygtede ud af landene af frygt for sygdommen. Kasper tog turen den anden vej, og var blandt de første der blev sendt til Ebolaområdet, da katastrofens omfang blev kendt. Her var han i 7 måneder sammen med sine kollegaer i Red Barnet med til at opbygge og drive et Ebola hospital i Ebolaudbruddets epicenter i Sierra Leone. Kasper fortæller i dette foredrag om kampen mod Ebola, om at bygge og lede et Ebola hospital. Om det psykiske pres man arbejder under, når dagligdagen spænder fra enorme menneskelige tragedier, til den utrolige lykke der var blandt dem der overlevede sygdommen. Hvorfor reagerede det internationale samfund så sent? Kunne man have forhindret Ebola epidemiens udbredelse? Er andre spørgsmål der bliver stillet skarpt på i dette fordrage. Sammen med Ebola-bekæmpere verden over fik han Time Magazines pris som ”Person of the year” for at sætte livet på spil i kampen mod Ebola. I den forbindelse fortalte han i et interview i Aftenshowet på DR om kampen mod Ebola, se det her: Aftenshowet om Ebola.

Foredrag med Kasper Ejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular